Подходяща ли е такава тренировка?

20.10.11
13:48

Здравейте.
Интересува ме тренировките като тази състоящи се от малко дни
1 ден гърди + бицепс
2 ден гръб + трицепс
3 ден рамо + крака
4 ден почивка
добре ли са за продължително трениране като 2-3 месеца ако целя покачване на маскулна и телесна маса понеже съм много слаб. Винаги ми е харесвала тази програма и разпокъсано съм тренирал 2-3 години, бях спрял за 3 години и сега пак почвам да тренирам с нея. Но един приятел ми казва, че много натоварва и ми се измарят мускулите и нямат достатъчно време за растеж. Според него трябва 1 ден тренирам 1 почивам и на месец към 15 ходения а не както сега към 22 ходения. Нямам намерение да тренирам повече от 2-3 месеца, защото ще ми излезе скъпо. Искам за около 2 месеца да кача бързо поне 10-тина килца, но явно би било много трудно постижимо.
Приятеля ми дава пример, че измарям бицепсите първия ден, а втория за гърба също ги товаря доста и така се измарят без да растат.
Освен това първия ден товаря малко и трицепса от рамената, а пък втори ден ги правя.
Ако свикна на тази програма добре ли е да я сменя след 1-2 седмици с друга и каква бихте ми препоръчали. По-добър ли е ефекта от 15 тренировки месечно вместо ~22? Мен ме притеснява това, че ако една тренировка не е направена добре след 5-6 дена чак ще мога пак да правя същия мускул и ефект няма да има голям. Пак ще трябва на същите килограми и трудно бих качил мускулна маса така или ще компенсира това, че съм приел повече белтъчини/въглехидрати до следващата тренировка след 48 часа?

20.10.11
14:09

Ако смяташ да тренираш само 2 месеца, няма смисъл да почваш изобщо.

20.10.11
18:08

Ами аз в момента тренирам по следния начин:
Понеделник - Тичане 20 мин + коремни преси
Вторник - Тичане 20 мин + коремни преси
Сряда - Гръб + Гърди
Четвъртък - Крака + Рамо + Трапец
Петък - Трицепс + Бицепс
Може за някой да изглежда глупаво , безмислено или абсурдно но при мен дава желания резултат :)
Инче подкрепям мнението на Петко К :)

Поздрави !!!

Правейки Гръб 1 ден след Гърди,Бицепс не е добре, защото ръцете ти ще са изтощени от 1-ви ден и Набиранията и Придърпванията на скрипец ще са ти доста трудни. Тренирай Крака,Рамо 2ри ден, а тренировката за Гръб я сложи като 3та. Имаш и вариант да почиваш 1 ден след краката и да тренираш Гърба на другия ден. :)

Мнението беше редактирано от Стоян Парушев на 20.10.11 20:03.

21.10.11
13:28

И аз за тази промяна си мисля Стояне, но пък тогава ще ми е натоварен бицепса преди 1-видя ден :).  Ако сменя на 1 ден тренировка 1 почивка ще имам два пъти повече време за възстановяване и покачване на маса, понеже не мога да приемам на ден по 100+ грама протеина и по над 3000 ккал да речем. Аз в един ден съм правил гръб и гърди, но не усетих мускулна треска. Ако правя по 15 тренировки месечно може и повечко да тренирам към 3-4 месеца примерно пак за почти същите пари ако взимам по-малко протеин на прах.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1