21.10.11
19:04
Имам един въпрос поради много мнения на какви ли не хора , прави или не - незнам ( за това се обращам с въпроса си към вас )
тренирам по тази програма :
1. Гръб+бицепс
2. Гърди+трицепс
почивка
3. Рамене
4. крака
Въпроса ми е как да тренирам по колко упражнения за мускул съответно колко серии и д%али при всяка серия да покачвам тежестта.
До сега тренирах така:
За гърди правя 4 упр. за бицепс 3упр , гръб 4упр трицепс 3упр, Рамене 2упр предно рамо ; 2упр средно ; 1 упр задно
като 4х12,10,8,15 и 3х12,10,8,15
първите 3 серий който са от 12,10,8 повторения покачвам тежестта,като последната серия от 15 повторения я правя с малко тежест за напомпване
На колко си години, стаж в залата, как се храниш ... дай малко информация за себе си, иначе не можем да ти помогнем !
на 22 години съм , 2год стаж имам , добър хранителен режим спазвам ( така да го кажа да не описвам всичко ) запознат съм с храненето
22.10.11
16:47
Защо смяташ, че 15 повторения са по-добри за напомпване от 3(например)? Иначе като цяло мнението ми е, че имаш много упражнения, особено за рамо и бицепс. Пирамидата е добър метод, но трябва да се разнообразява, т.е. може да пробваш и дроп серии(обратна пирамида), суперсерии и т.н. Все пак напиши цялата програма, както и на кои мускули искаш да наблегнеш.
23.10.11
01:39
Не брой повторенията, избери една тежест, с която първата серия да направиш не повече от 6 поветорения и я задръж за 4 серии като стигаш до отказ на всяка. От пирамидата няма смисъл, но дроп сериите за добър завършек на последната серия (която се предполага, че ще бъде много нисък брой повторения - да речем 2-3 и след това сваляш 10-30 % тежестта и правиш колкото можеш). Всяка тренировка вдигай тежестта с 2,5 - 5 кг.