Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.10.11
19:46

Направихме 400 метра напади и след това хванах пудовката малко да суингвам, Вик ме посъветва поне да е с другата ръка, но аз хванах с двете и ме заболя леко отзад лопатката, викам си че ще мине...направих още малко, пак казвам глупост направих ....така е...и сега ще си плащам за това.

16.10.11
19:53

Тва е кофти пази се! Ти профилактики правиш ли някакви за рамената?

16.10.11
20:05

Какви профилактики? Разтягания или мобилизации ? Еми...правя от време на време, проблема е че това с рамото май ми е от години...винаги е било свлечено...не съм знаел че е от самата става..и чак като ми каза тогава го осъзнах...та проблема е от много време и си дигам нали...не ме бърка и сега вече се обажда...абе ще му дам време да се възтанови, тоя път....

16.10.11
20:06

Сейм стори...

16.10.11
21:03

Понеже не съм тренирал от 5 дни и мускулите са се поотпуснали докато дърпах там едни неща рамото ми изпука зверски и май се намести самичко ( и мен едното ми рано беше по-напред, и по мобилно напред/назад не/ от другото :D

16.10.11
21:14

Времето лекува, колкото и тъпо да звучи. Стискам палци да няма нищо сериозно и скоро пак да има тежка щанга на гърба ти.

16.10.11
21:30

Лявото ми рамо е по-слабо, но е на мястото си..Дясното (в което е проблема) е надолу...и ся си напраих експеримент у нас с една дръжка и сякаш праа тяга..и гледам че дясното рамо си смачква надолу, а лявото си е наред....Не знам Сашко...ще почивам и тфа е...
Благодаря за подкрепата Гипс..ще бъда по-търпелив тоя път..подцених то това рамо. За урок ще ми е.

17.10.11
00:50

казано от valerious на 16.10.11, 21:30:

Лявото ми рамо е по-слабо, но е на мястото си..Дясното (в което е проблема) е надолу...и ся си напраих експеримент у нас с една дръжка и сякаш праа тяга..и гледам че дясното рамо си смачква надолу, а лявото си е наред....Не знам Сашко...ще почивам и тфа е...
Благодаря за подкрепата Гипс..ще бъда по-търпелив тоя път..подцених то това рамо. За урок ще ми е.

И моето е същото, носиш ли раница на 1 рамо ?

17.10.11
17:27

Такааа...
Сашко, сега ще ти обясня как стоят нещата.

Днес отидох при човека....хахаха...озъбих се на вратата и той разбра за какво става въпрос, та нямаше нужда от много обяснения...много е печен, много тъпо се чувствах че не съм го послушал, но както и да е...намести го...този път по-трудно, което каза че е нормално...като ме накара да завъртя дясната след като я намести, забеляза че съм “заключил” и лявата, и нея понамести, също така развъртя левия лакът, които забравих как го определи :Д:Д абе потрошена работа, с една дума...та...каза ми много важно неща за това, как са навързани нещата и кое - кое повлича със себе си. Препоръча ми отново да не тренирам 1 седмица, след което да започна да натоварвам китките и да ги заздравя, след това лакътя и след това вече раменната става. Всичко е навързано и при мен цялата верига е почупена, без нито едно здраво звено, така че трябва да започна от първото звено и постепенно да стигна до крайното.
Вчера като си легнах, потънал в депресия, получих няколко проблясъка....Ами това с рамото ми е от грубо казано от 7-8 години, тоест оттогава ми е спомено понеже в гимназията ми се подиграваха че съм на една страна....имах яки комплекси дге...чудех се как да ходя, че да е нормално и не можех да ходя спокойно...но както и да е....та...почнах фита и налях 5 кила, можже би проблема се е “замазал” и не си личеше толкова.....но съм 100% сигурен че това не е от лятото или откакто ме заболя...това е от много време....може би падане на футболното игрище или боричкане е причината да се свлече рамото. Абе и досега си е личало...дясната страна на гърба изглеждаше по-голяма, но всъщност от свличането на рамото се е отпуснал и трапеца и латисимуса..и т.н.
Та изводите, които си направих, освен че съм глупав, е че трябва да тренирам всичко.
Плана е(съветвах се с Димитър Кандиларов): Първо 4-5 дена никаква активност, може би клекове или напади, хиперекстензии.
По-време на тоя период започвам да стискам гумата и да правя разни ротации за китките, след това отивам в фитнеса...съвсем леко трицепс на скрипците, след това рамото с дъмбелчета и така леко полеко, доакто стигнем с лоста и вече там някъде слагаме и тежести..
Програмата ми ще се промени...ще Съдържа основните движения - клек, тяга, лег(тесен хват ), набирания, кофи, предмишница, прасец, трицепс, бицепс, корем и др. асистиращи. Изброил съм мускулни групи защото още не съм си подбрал упражнения, а и те ще варират. Иначе сериите и повторенията ще са по взаймстваната и в процес на развитие от мен система на инж. Марин Маринов.
Ако имате предложения, давайте ги насам.

18.10.11
17:52

казано от valerious на 17.10.11, 17:27:

...
Ако имате предложения, давайте ги насам.

Ще се научиш да събираш ръцете плътно по тялото. Лежанка с тесен хват и прибрани лакти, раменното избутване без заключване и минимална амплитуда, за което ти говорих и др. подобни. Ще ти се наложи и да понатрупаш мускулна маса в рамената, особено в предната част - за целта ще държиш повторенията в диапазона 10-12 с подходяща тежест. Ще коментираме като се видим.

19.10.11
10:12

Здравейте :)
Вече 5-та нощ спя само по гръб, въобще не се свиква, хубавото е че не се обръщам на една страна когато съм дълбоко заспал, имам някакъв контрол :)
Вчера почнах да стискам с гумата, днес също, вече почвам да движа малко лактите лекичко и да шръгвам в раменете много бавно и леко, но последното 4-5 пъти и вече се усеща малко умора. Някакви движения правих в леглото, като за тясна лежанка...движа се за да може да се храни ставата. Но със тежестите процеса ще е много бавен, е..аз съм търпелив :)
Храната: 500 грама пил. дробчета, 10 яйца, 300 грама спагети -това за вчера, днес ще има домашни манджи пристигащи от Плевен :)

20.10.11
19:17

Тренировка:
Започвам със заздравяване на китките:
Сгъване в китката с дъмбел: 10 повторения @ 2.5/5/10/10/12.5/10/10
Сгъване на порталния скрипец с въже нагоре (по посока на палеца, за “връх”) 5-6 серии с 1 плочка.
Разгъване в китката с крив лост- 5-6 серии само с лоста по 10-15 повторения
Още едно но не мога да го обясна.
От време на време правех малко шръгове без тежести, но се усеща напрежение в лопатката. Пък и мускулите около лопатката трябва да се отпуснат за да пуснат нерва.
10 серии по 10 повторения Хиперекстензии между сериите.
Малко държане на 10 кила диск с пръсти за хват
5 минути в пълен клек
по 2 минути на глезен за подобряване на положението при клек и тяга.

Храната е супер добра...много добре се храня. Месо, зеленчуци, омега 3 яко, яйца, дроб :)

21.10.11
17:20

ДНес вече преминаваме на едно ново ниво на човешките възможности.
Малко повдигания на ръцете, сякаш за раменна преса, но без щанга и само докато мишницата стане успоредна на земята
И същото ама настрани, сякаш съм кокошчица и махам с крилца...:)

22.10.11
19:41

Вдигнах си ръката над глава :) Малко странно чувство е...а като я разтварям настрани е още по-странно.

22.10.11
21:52

Странно гадно или странно хубаво ?

23.10.11
00:04

Абе не е гадно, не е болка...Как да ти го обясна...както когато си вдигнеш ръката настрани и се опиташ максимално нагоре да се протегнеш..усеща се едно като разтягане и слабост. Като си вдигнах ръката над глава не успях да я заключа хубаво...нямам мобилност.

24.10.11
16:33

Тренировка:
Лежанка с тесен хват - 5 повторения - 20/20/25/25/25
Шръгове с щанга - 10 - повторения - 20/30/30/30
Между сериите правих предмишница, трицепс, бицепс.

В първите 3 серии на лежанката се чувстваха някакви бодежи и опъване в рамото, но после се оправи. :) Общо взето добре, започнах, сега вече само трябва да надграждам.

Мнението беше редактирано от Valleri на 24.10.11 16:35.

27.10.11
20:31

Тренировка:
Няма да описвяам серите и повторенията, само упражненията.
Лег с тесен хват
Повдигане на раменете с дъмбел
Чуково сгъване с дъмбели
Трапец на порталния скрипец
Сгъване за предмишница

27.10.11
20:40

Ахахахаха доживях и това да видя в твоя дневник - дъмбели, скрипци...

казано от valerious на 24.10.11, 16:33:

Тренировка:
Между сериите правих предмишница, трицепс, бицепс....

:D :D :D

Пък ми нареждаше заличката до скоро ;)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 27.10.11 20:41.

27.10.11
21:12

Ами като съм негоден да правя друго и скрипци ще сложа :) няма как да правя друго. Пък и всичко е по моята си система, да не кажеш ся че тренирам билдерски :Д ?>

27.10.11
21:37

Неее няма, но ми е интересно да гледам скрипци и бицепс тук (giggle)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 27.10.11 21:41.

27.10.11
22:03

Ще ги виждаш доста време, даже мога да стана и билдер, знае ли човек : )))

27.10.11
22:20

Бъди различен, тренирай силово-кондиционално !

М/у другото в моята зала само аз не се помпам и само аз ползвам стойката за клек за ... клек :D

Мнението беше редактирано от Overlord на 27.10.11 22:21.

27.10.11
23:09

Прави бицепси, след някоя година да ми се опъваш на канадска :D

27.10.11
23:23

казано от Overlord на 27.10.11, 22:20:

Бъди различен, тренирай силово-кондиционално !

М/у другото в моята зала само аз не се помпам и само аз ползвам стойката за клек за ... клек :D

Абе, то като гледам форума, да НЕ тренираш силово-кондиционно, а билдерски си е рядкост :D Поредната мода, да видим колко време ще се задържи ;)
И не знам къде пише, че билдерите не трябва да клякат, или силово-кондиционните да не тренират бицепси ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.10.11 23:24.

28.10.11
09:47

Ех, от единия майтап до къде се стигна.

За форума може и да е така, не съм го ровичкал много, но в залите обикновено не е така.

Хайде да не смекчаваме различните видове методики като казваме, че са мода, сякаш няма хора, които да тренират по  бодибилдинг методики, само защото другите така правят и е “готино”.

Не съм казал, че не трябва да клякат, а че не го правят или поне в залата, в която тренирам. Бицепсите ги тренирам, но не ги помпя и не ги тренирам изолиращо, не ми е по целите. Не казвам, че не трябва да се тренират.

Това ми е последния коментар по този въпрос, ако ще продължаваме, то нека е на ЛС за не му разводняваме допълнително дневника :)

28.10.11
10:06

Ееее в залата, в която тренирам повечето са си билдери и клякат и дърпат тяга. Валери, то се носи във въздуха - може и да станеш и ти ;)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 28.10.11 10:07.

Валери само да се оправи и го почваме по Супертрейнинг на Веркхошански ;) Пък може да го навия и за свежите единички :D

28.10.11
10:36

Възможно е, не се знае, Стели :)
Всеки си тренира както му харесва, скипците не ме кефят, но пък да правя бицепс с железа е яко, тежките набирания също ме кефят, дърпащите мускули са ми яки и не виждам защо да ги зарязвам. Бицепс правя и заради проблема с рамото..всичко е навързано, знам че на пръв поглед няма връзка.

28.10.11
11:25

Overlord, не го приемай лично, майтапех се. Като цяло ;) Но си е вярно, че повечето хора се водят по модата. И да, също така тренират по бодибилдинг методики, щото е “готино” и другите правят така.

01.11.11
08:53

Юхууууу Честит Рожден Ден, Валерка! Пожелавам ти здраве, много щастие, успехи, постигнати мечти и нови цели. (party)

01.11.11
09:55

Каква мода бре Петко, че се зачетох:)))))
По залите, дето един знае какво прави и 200 се почупват-ДА, там билдърстването си е култ, което е и нормално де:)...въобще брат, ти не си ли забелязал колко заблудени хора има по тия зали и как си бият главите в страниците на Мускули и Фитнес и Олимпия както овните си бият рогата едни в други, докато единия не припадне...то не са схеми, програми, то не е чудо...и накрая-НИЩО...нито визия, нито издръжливост, нито какъвто и да е прогрес...
Но силово-кондицонното трениране си го е имало и просто в сериозния спорт друго няма...сигурен съм, че си влизал в зали, дето тренират борци, лекоатлети, щангисти и си гледал как тренират:)...там френско и скрипци няма:)))

Иначе се съгласявам с теб...едното не изключва другото...ама да ти кажа, аз си правя бицепс от време на време, защото ме кефи, ама скоро не съм виждал билдър да прави тръстъри:)))...

01.11.11
11:10

Честит Рожден Ден, приятелю! Жив и здрав!

08.11.11
19:05

Рамото се е пооправило. :)
Лежанка
Тесен хват: до 40 кг - 5-10 повторения
Широк хват: 50 кг - 3/2/1 повторения

Клек
с лоста
5 @ 60
5х3 @ 80

Тяга:
5 @ 60
1 @ 80
1 @ 100
1 @ 120
5-6 набирания / 5-6 повдигания на краката от вис. Много доора тренировка. :)

09.11.11
19:04

Поддържай темпото ;)  :)

11.11.11
19:50

Тренировка:
Лежанка тесен хват
5 х 10 @ 30 кг

Набирания: 7/6/5/4

Мъртва тяга: 5х5 60/70/80/90/90

Планк табата без тежест.

13.11.11
16:47

Лежанка:
с лоста
с 6-8 повторения с 30
5-6 с 40
5 @ 50
3 @ 55
5 @ 50
10 @ 45
5 @ 45

Клек:
с лоста
с 50 кг
с 60
2 @ 80
2 @ 90
2 @ 100
3 @ 90
5 @ 80
4 @ 80

Между сериите към 30-40 набирания в серии по 3
Накрая малко задно рамо.

13.11.11
17:06

Ми дооре дге

15.11.11
18:22

Клек
10 @ 20
5 @ 50
5 @ 70
10х 2 @ 80
2 @ 70

Предмишница

15.11.11
21:56

казано от valerious на 11.11.11, 19:50:

Планк табата без тежест.

Това не можах да го разбера. 20 секунди достатъчни ли са ти за да почустваш нещо в корема?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1