07.05.11
19:48
Някой може ли да помогне като даде пример с програма за смесени или удължени серии за бицепс,трицепс или гръб .За гърди и рамо знам как да комбинирам упражненията,но за тези мускулни групи,които изброих ако има някой който разбира да даде пример как може да се комбинират упражненията.И дали е правилно ако се тренира бицепс и трицепс да се правят смесени или удължени серии.Примерно Първо започвам с трицепс и тренирам с смесени серии 3-4 упражнения и след това да направя също смесени за бицепс....
07.05.11
19:50
Какво е “смесена серия” ?
http://lubomirivanov.com/2599
Хората ги бъркат с супер серии.Като прочетох тази статия преди няколко месеца,разбрах разликата,но не знам как да направя упражненията за бицепс,трицепс и не знам дали смесените или удължени серии могат да се приложат за гръб...Иначе за Рамо и гърди съм тренирал с смесени или удължени серии
П.С В статията има пример за бицепс,но това е само един вариант..
Мнението беше редактирано от peteer на 07.05.11 19:58.
07.05.11
19:58
Не виждам смисъл от тея неща. Ти си знаеш все пак.
Защо да няма смисъл ? Това не е измислено от хора .занимаващи се от вчера с фитнесс...Когато правих смесени серии за гърди и рамо , добри резултати постигнах.Просто за бицепс и трицепс не знам как точно да комбинирам упражненията..
Мнението беше редактирано от peteer на 07.05.11 20:00.
07.05.11
20:11
Бицепсово + френско
Бицепсово с дъмбел + лег с тесен хват
Концентрирано + кик-бек
Скотово + разгъване на горен скрипец...
Толкова много са.
07.05.11
20:16
това са суперсерии... какви удължене... и за ръцете може защото единия мускул сгъва другия разгъва... за гърди какви ти суперсерии с рамене като и двата мускула бутат
казано от kristiancho на 07.05.11, 20:16:
за гърди какви ти суперсерии с рамене като и двата мускула бутат
За гърди и рамо когато съм правил смесени серии за тях,не са били в един ден ;)
Picco това са супер серии,не питам за тях :)
07.05.11
20:25
три-сет ли имаш предвид е маафака... ?!?!?! това смесени и удължени серии за 1 път го чувам
07.05.11
20:40
Е, добре... прочетох статията и виждам само следния пример - бицепсово сгъване с дъмбел + скотово сгъване. За мен това си е чиста суперсерия и затова реших да дам такива примери. Във всеки пост повтаряш, че искаш да ти се дадът примери за смесени серии за бицепс и трицепс. Е, дай пример какви смесени серии си правил за гърди и рамо, че не схванах...
казано от picco ’ на 07.05.11, 20:40:
Е, добре... прочетох статията и виждам само следния пример - бицепсово сгъване с дъмбел + скотово сгъване. За мен това си е чиста суперсерия и затова реших да дам такива примери. Във всеки пост повтаряш, че искаш да ти се дадът примери за смесени серии за бицепс и трицепс. Е, дай пример какви смесени серии си правил за гърди и рамо, че не схванах...
Човек,не знам какво си чел,но там ясно е написано,че суперсерия е за мускули ” които извършват противоположни движения. гръдна-гръбна мускулатура, предна-задна част на бедрата, трицепс-бицепс други.” .Смесените са за една и съща мускулна група....
Това са много добри серии за хора които са в застой.
Примерно като правих гърди .Вдигам лежанка от лег и веднага след това правя флайс на лега и т.н.За бицепс и трицепс,просто не знам кои упражнения и затова се обърнах към хора които са НАЯСНО със смесените или удължени серии .
07.05.11
20:54
Добре. виж сега. Беше го написал странно и не те разбрах. Все пак толкова ли е трудно да избереш 2 упражнения за една група.
Бицепс - скотово, концентрирано, бицепсово сгъране с лост, бицепсово сгъване с дъмбел, чуково сгъване, сгъване на скрипец...
Трицепс - лег с тесен хват, помпички, френско, кик-бек, разгъване на горен скрипец, разгъване на ръцете с дъмбел зад глава, разгъване на ръцете с дъмбели от лег(нещо като френско)...
Както и да ги комбинираш - за мен са си суперсерии пак.
Точно комбинирането му е майката .А и не знам дали смесените/удължени серии са подходящи за Трицепс и за Гръб ;)
СМятам от тази седмица да започна да тренирам бицепс с смесени серии и се позаинтересувах какви са правилните комбинации,за да не се контузя или претренирам .Иначе всичко с опит се научава,но най добре е да се пита първо :)
Мнението беше редактирано от peteer на 07.05.11 21:03.
Какво стана сега? Имаше ли ефект? И не ми става ясно тези, да речем смесени серии, като постоянна тренировка ли се ползват или като средство за деадаптация ( да речем само 1 седмица на 1-2 месеца)?