24.10.11
15:45
Здрасти, днес ще тренирам гърди и рамо по следната програма
повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
кофички - 3 серии по 8 повторения
раменна преса пред гърди - 3 серии по 8 повторения
изнасяне на дъмбели напред - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Източник: Мъничко маса за работещия човек http://www.bb-team.org/workout/1288_manichko-masa-za-raboteshtiya-chovek#ixzz1bz9xwYH1
Мога ли да изместя кофичките като първо упражнение и да ги правя с кила ? Защото 8 повторения ще ги направя без проблем..
Ще е ли удачно да добавя флайс като 5 то упражнение за гърди, точно преди рамото и ако го добавя да правя ли кофи отначало или флайса да е заместител на кофичките ?
Стаж 6-7 месеца..Възстановяване добро..Хранене средно..
Може да добавиш тежест и сега.Разбира се можеш да мместиш упражненията,така че да можеш да изпълняваш упражненяита пълноценно.
За разлика от щангата на кофичките не можеш да махаш тежест от себе си,поне в 90% от фитнесите липсва такава машина.
трябват ми мнения..
По принцип от началото на тая програма не съм правил кофи, а на техно место правех флайс и имах мускулна треска в гърдите в продължение на 2-3 дена..
24.10.11
18:14
Моята любима тренировка за гърди...
1. Лег с щанга - 3х4-6
2. Полулег с дъмбели - 3х6-10
3. Кофички - 3х8-10
4. Пек-дек - 3х8-10
Към това можеш да добавиш и...
5.Изнасяне пред тяло - 2х8-10 на ръка
6.Разтваряне в страни 2х8-10
Мисля, че раменни преси не ти трябват след тренировка за гърди ( от личен опит го казвам ако не са ти проблем раменните преси ги тренирай тях като първо упражнение от тренировката за рамо ) Мисля, че по 2серии са достатъчни за рамената... Малко почнах отзад напред но нищо... За гърди имаш упражнение с щанга, дъмбели, машина и кофички със собствена тежест или с добавена такава... идеална комбинация според мен
24.10.11
18:34
Хубаво е вместо пек-дек да правиш флайс,но тъй като за някои флайса е трудно упражнение могат да го заместват с пек-дек (нямам впредвид теб kristiancho) просто казвам попринцип.Флайса е в пъти по ефикасен.
Вчера тренирах по този начин
Лег 4x8
Полулег щанга 4x6,7,6,6 (60 кила...)
Дъмбели изнасяне от 20-30 градуса 3x8
След това мислих какво да правя, двоумях се между флайс и кофи, но направих флайс 3x8
Тренировката за рамо наистина бе трудна както каза kristiancho.Пред врат с щанга попринцип го правя с 40 кила 3x8, а сега с толкова се озорих и направих 3x6
Изнасяне напред за рамо 3x8 (На една серия общо 16 повторения, като редувах лява - дясна - лява - дясна.)
Корем като последно упражнение..
Днес имам треска в гърдите, рамото и корема.Подобрих си техниката на лежанка и вместо гилотина правех класическия вариант, който е много по-труден от гилотина.
Защо кофите са ми дадени 3x8 и то като 4 то упражнение ? Означава ли това, че трябва да ги правя с кила и мога ли да ги изместя като първо ?