въпрос

13.06.05
14:35

Здрасти!

До сега тренирах 3 месеца, силата и обема на мускулите се понижи хубаво, но още съм малак, слаб и леко пълен, тоест- само малко по силен от нормата за моита възраст. Пих малко добавки но ми свършиха и търсия ниакакви хубави (но това е друга тема).
Мисла че свалих около 10кг за тези месеца и много хора ми правят комплименти. Но последната седмица се улях от сладки неща и качих малко пак... е... Смятам че малко почивка не е лошо... ‘Ма от утре съм пак на строга диета:

9:00 - Ставам, поглеждам бизнеса.
9:40 - Едно 100% Кафе със Аспирин (нали ниама никакви калории?).
10:00 - Тичам 30 минути в игрището (на гладно).
10:40 - 160г чисто пилешко от гърди+400г Верея 0.1+Лажичка мусли (за вкус)+1 Домат и/или ниакакъв друг зеленчук.

12:30 Силова тренировка, но не всеки ден - върви така:
      Ден 1: Гърди+Бицепс
      Ден 2: Крака
      Ден 3: Почивка
      Ден 4: Рамене+Трицепс
      Ден 5: Гръб
      Ден 6: Почивка
15:00 - Съм вкъщи - 160г чисто пилешко от гърди+400г Верея 0.1+Лажичка мусли (за вкус)+1 Домат и/или ниакакъв друг зеленчук.
16:40 - 160г чисто пилешко от гърди+400г Верея 0.1+Лажичка мусли (за вкус)+1 Домат и/или ниакакъв друг зеленчук.
17:00 - Не пипам нищо след 17:00, само вода (чаи, кафе, Кола Лаит) пия!

Моите Данни:
19г
173см
74-76к (малки мускули-36см обиколка на бицепс)
Активност: 7 пъти в седмицата тичам 30 минути на гладно. Силова Тренировка правя 28 дни от 49, тва са 4 пъти седмично

Цели:
Да стана по як (мускулна маса, не сила) и релефен, но докато тва доиде, искам поне да съм слаб.

Проблеми:
Много силен апетит, особено към сладките, но имам още по силен инат, и ако знам че деиствам правилно, ще имам и воля. Иначе нищо друго не ми пречи, освен тва дето съм пълен глъм в сферата на фитнеса.
Никак не ми звучи идеално. Много работи трябва да сменя в диетата...

-Какво да иам във фитнеса?
-Колко В-Х’и/Бел’ини/Маз’ини трябва да ям на ден?

Имам и още много вапроси, но за сега стига...

Моля които знае да ми даде савет(и).

Мерси!!!

Нямам време, само това, което ми направи впечатление:

силата и обема на мускулите се понижи хубаво, но още съм малак, слаб и леко пълен

какво ще рече това  :shock:  :shock:  :shock:

9:40 - Едно 100% Кафе със Аспирин (нали ниама никакви калории?).

Аспирин на гладен стомах не се пие, защото при повечето хора се появяват стомашни болки.

Активност: 7 пъти в седмицата тичам 30 минути на гладно.

Много е, четири пъти пак става.

Какво да иам във фитнеса?

Нищо! Може само вода да пиеш.

13.06.05
14:52

Здравей! Добра работа, но за съжаление има още много  :lol:
1. Изчисли си стойностите на хранителните вещества. Изчисли си калорийния баланс. Това са важни отправни точки.
2. Пропуск - в режима май няма мазнини... или бъркам
3. Прекалено много време м/у последното и първото хранене. Та ти пропускаш цели 3 хранения (поне 2). Иначе храната е добра (само тая кола.. ама ти си знаеш)
4. Всеки ден кардио, това е множко. Предлагам ти да праивш кардио само в нетренировъчните дни.
Извод/и : недостатъчно хранене+ претрениране
Предполагаем резултат : екстремно сваляне на тегло за сметка на мускулната маса (по-малко мазнини) + отслабване на имунната система (една настинка посред лято как ще ти се отрази? :) )

Еми това е от мене, ако има още нещо съм на линия.
Поздрави

13.06.05
15:27

а бе бате ти живееш в някой сериал

13.06.05
17:51

Мерси за бързите отговори, сори за моя Български.
1) Едно време имах силата на 16-годишен, а тва беше преди 3 месеца и сам на 19! Сега по ме бива (56 кила ми е максимума на лежахката, не е никак добре ама голям напредак), но все още имам бая лоша маса около корема и мускулите не ми личат както при другите.
2) Значи Аспирина да го пия 20 минути преди тренировка? Знам че тва не е Бионабол, но всиако млако помага.
3) Ще правя кардио всеки ден, без тези дни в които имам тренировка за 2 мускулни групи, пак излиза 4 седмично, а тези дни със само една мускулна група са почти почивка.
м.д, забравих да спомея че тренирам коремната мускулна група всяка тренировка.
4) Не е ли важно да се яде веднага след тренировка? От когато ползвах добавките помня че тогава е наи важното, а моита тренировка свършва във около 16:00, има 1 час преди да стигна бкъщи да се наям.
Питам дали има някакъв източник на белтък дето се разтваря бързо? Много съм доволен от Whey, но този месец не ми върви със парите много и гледам да спестя от някаде, а добавките ми бяха 200 лева (ако не и повече) на месец.
5) Каде мога да си изчисля стойностите на хранителните вещества и калорийния баланс?
6) От храната дето си изчислих имам:
~145г протеини/21г мазнини/50г въглехидрати=970 Калорий, звучи малко наистина... Кажи колко ми трябват?
7) Не ям след 17:00 защото след този час сам на работа, а както разбираш, не е нещо тежко. Така излиза че съм или на комп’а, или пред телевизята, или на леглото (няма много освен спане там за сега :oops: ). От когато спрях нощното хранене падна много мазнинка, така че маи е добър навик да не се яде след 17:00, а?
8) -Wow! стигнах чак до 8… Защо съм живял в някой сериал? не те разбирам, не съм живял във никакъв сериал, маи ме бъркаш със някои друг...

15.06.05
09:30

Мерси за помоща до сега.
От вчера почнах със новиат начин на хранене, за сега не съм много гладен или оморен, ама знам че съм далеч от истината. Кажете моля какво още триабва да променя?

Аиде, отидох да тичам...
Чао!

15.06.05
12:26

1. Не се сравнявай с другите. Отчитай собствения си прогрес. Важи това, което харесва на теб и което в твоите възможности.
2. Не пии аспирин. Защо ти е?
3. За кардиото ОК.
4. Аминокиселини, други добавки след тренировка. Аз лично използвам кисело мляко. Много добре балансирано откъм хранителни вещества. По-нискомасленото ще се усвои по-бързо. И вкъщи можеш отново да ядеш  :wink:
5. За калорийния баланс, Таблица с хранителни стойности
6. Изчисли колко кал. ти трябват и постепенно ги качи на минус 700-1000.
7. Когато не се храниш се забавя леко матабилизма и гориш по-малко калории в спокойно състояние ( а и не само). Не пречи да хапваш 3 пъти след 17:00 - мънички порцийки. Според мен си свалил доста мускул, не само мазнинка. Предлагам ти да включиш поне още едно хранене около 20:00 - 21:00.
8. Това и аз не го разбрах  :D

Поздрави

15.06.05
18:19

Много Яко!
Аз съм супер-начинаещ и всеки малък савет което идва на място (тоест, и е верен) е значителна крачка към изтината за мен.

Нещо ме е шубе да ям след 17:00, мисля че е по добре да стана рано сутринта и там да добавя още 1-2 храненя. Колко часове е хубаво да се пазят междо последното хранене вечерта и първото хранене сутринта?

Знам че не лесно да обясняваш отново на всеки начинаещ, особенно когато вече има готови отговори някаде във форума (ама съм зле със търсачката). Дано да те успокоява факта че искам да ми стане хоби този бодибилдинг и като добия практика и теория, ще ти подам рака със новите начинаещи  :roll:

До преди 2-3 седмици ползвах Креатин, Амино и Протеин. Мисля че резултатът беше добър (въпреки че бяха местно производство), сега мисля че е по важно да наблегна на точното изпълнение и да си пестя парите за Американски дубавки (не че не съм прятел на България, просто изкам да съм сигурен че нагъвам от наи доброто). Някои ми вкара в главата че Аспирина раширява к-н. съдове и тва помага за сила и изгаряне на мазно.

БМР’ът ми е 1830 ккал. Всеки ден имам някакъв спорт, или силова тренировка за 2 мускулни групи+корем, или 30 минути кардио и силова за 1 група мускули+корем или само 30 минути кардио, като дните върват така: 2мг+ко, ка+1мг+ко, ка и после пак се повторява (дано да ме разбирате). Така че вярвам че моя индекс на активността е 1,725. Излиза че трябва да ям по 3156 ккал на ден... Тва са кило и една четвърт храна на ден (горе доло, де...), звучи много добре защото обичам да си похапвам! ще гледам да не мина 2200 ккал на ден, а?

Знам че ми трябват 2.2гр. Белтък за всяко кило от моито тяло, но колко мазнини и въглехидрати са ми нуждни?

М.Д. имам разтеж на мускулна маса и сила, и почти никога през последните 3 месеца не съм паднал от 140гр белтък на ден, но със мазнините и захарите много си играех...

Имам книга със 1040 страници (от 2005 година) със ВСИЧКИ храни които можеш да намериш в света и стоиностите на всички състави в всиака храна (пълен химичен състав на Амино кисилини, протеини, мазнини, мастни кисилини, въглехидрати, витамини, минерали, стероли и още какво ли не), там пише че изварата е много добра храна, богата на протеин и бързо разтворима, какво мислите?
Много обичам извара, дано да я одобрите!

Хей, как ми е Българският? Старая се да ползвам само кирилица като пиша тук.

16.06.05
14:22

Здрасти!
1. Ти си решаваш за след 17:00 часа. Между последното и първото хранене не трябва да минават повече от 12 часа. Аз лично ги държа на около 6-7 часа.
2. За добвките както си прецениш. И мани тоя аспирин.
3. Корема не го тренирай всеки ден. Поне през ден.
4. 2200ккал на ден са добре. Ако няма резултати, можеш да ги размърдаш.
5. Изчисляването на стойностите на хранителните вещества е строго индивидуално. Нека мазнините са между 1/3 и 1/2 от белтъка. Останалото въглехидрати.
6. Дай ми я тая книга за малко :lol: Изварата е супер, но смятай веществата наполовина :wink:
7. Мненията на латиница ще бъдат изтривани, нали знаеш. Българският ти е добър.

ПОздрави

16.06.05
17:12

Как даржиш 6-7 часа? Нали трябва да се спи поне 8?  :lol:
Аз ще тичам в 7 сутринта, така че ще спра да ям в 7 вечерта. Все пак ще си направя една програма за хранене при професионалист, за да мога да му надувам главата с вапроси...

Първо да си оправя основната диета, като науча как и защо, тогава ще я променя, добаваики хранителни дубавки. В наяалото не мислих много какво да ям защото пих шеикове и такива, и по лесно изяислявах всияко, плюс това, по лесно се бърка и пие шеик от кеото се готви и консумира хранене.

Корема тренирам със силовите тренировки, не излиза всеки ден а 4.5 пъти седмично, пак ли е много? Ако не тренирам корем в една от тренировките за сила ще излезе точно 3.5 (но не през ден, де...). Хубво ли е да си избера по важна мускулна група и тогава да не тренирам корем или няма знаяение?

То няма нещо сигурно вярно за всички, така е този спорт... е... така е всеки спорт... е... така е живота!
Ще пробвам така за сега, после ще променя малко за да вида ресултата и така нататак докато разбера какво точно да ям и кога. Важното е да почна от хубава точка, горе доло 2.2гБ за кг, 2:1 (Б:М) и “останалото въглехидрати” си е някакво начало...

Само да ви питам, каде мога да знам кой мазнини, въглехидрати и белтъяини ми триабват? Разбрах че от протеините ми трябват горе доло рабни количества от всеки вид, но чух че е важно какви въглехидрати да ям преди и след тренировка, а и знам че има мазнини които не бива да ям изобщо.

По Яки!

16.06.05
17:20

Ами в момента спя по-малко, затова. Имах предвид, че ям преди лягане и веднага след ставане. Да си направиш хранителен режим при професионалист е добро решение, само внимавай с професионалиста :lol: 

“Само да ви питам, каде мога да знам кой мазнини, въглехидрати и белтъяини ми триабват? Разбрах че от протеините ми трябват горе доло рабни количества от всеки вид, но чух че е важно какви въглехидрати да ям преди и след тренировка, а и знам че има мазнини които не бива да ям изобщо”

Няма утвърден наръчник, чети повечко :D

По-мощни! :lol:

19.06.05
22:43

Как свучи така?:
170г Белтък (680 ккал)
60г Мазнини (540 ккал)
250г Въглехидрати (1000 ккал)

20.06.05
16:47

[quote author=“Mustey”]Как свучи така?:
170г Белтък (680 ккал)
60г Мазнини (540 ккал)
250г Въглехидрати (1000 ккал)

Не звучи много добре. (Ако си си наумил да се поизчистиш). 250гр въглехидрати е.. хм...не че е много, но според мен би било добре да ги намалиш малко (може и повече).

22.06.05
08:00

Направих програма при фокси, 50 лева беше цялата хистория, но хаиде, от мен да мине ;)...
234г про.
20г маз.
165г въг.
Тва по добре ли е?

22.06.05
09:57

Уф, честито! Ми ще видиш как ще ти се отрази. Зависи... Може да успееш да качваш сравнително чисто така...

24.06.05
10:09

Включва 4 протеинови шеикове... Не знам дали тялото ми може изобщо да ползва повече от 30г протеин на хранение.

24.06.05
11:32

[quote author=“Mustey”]Не знам дали тялото ми може изобщо да ползва повече от 30г протеин на хранение.

Според мен не, но дерзай! :D

24.06.05
19:02

Какво е “дерзай”?

24.06.05
19:35

[quote author=“Mustey”]Какво е “дерзай”?

:shock: Ти сериозно ли?
“дерзай” означава давай, действай....”сиреч” в случая продължавай в същия дух.

Момчето не е от БГ ,така че не се учудвайте ;)
К

24.06.05
20:06

Не се сравнявай с другите.

нямам мнение по темата , но все пак искам да кажа че ако не се сравнява с другите нема да има стимул за развитие и няма да има ясна цел.поне аз така мисля.

27.06.05
12:58

[quote author=“diksi”]

Не се сравнявай с другите.

нямам мнение по темата , но все пак искам да кажа че ако не се сравнява с другите нема да има стимул за развитие и няма да има ясна цел.поне аз така мисля.

Е то това си е мое мнение и моя философия. Аз се сравнявам само със себе си :wink: И имам страхотен стимул...

28.06.05
17:03

има логика в това което си написал.аз гледам другите и така разбирам дали изоставам развитието или не.ако изоставам имам още по голям стимул за трениране и ядене :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1