24.10.11
16:45
Пробвал съм доста 3дневни сплитове и не ми действат добре може би е заради възрастта и реших да спря с тях засега поне ето програмата по която тренирах днес
Лежанка - пирамида 1x16@30 1x8@35 1x6@37,5 1x4@40
Лежанка горна част - Тук почнах много кила и не можах да правя пирамида 1x8@30 1x6@32,5 1x5@32,5 1x6@30
Горен скрипец - 1x16@3 плочки 1x8@4 1x5@5 1x8@4
Долен скрипец - 3x8@4 1x6@4
Лег преса - 1x10@60 3x10@65
Бедрено разгъване - не бях гледал колко са килата 2x8
Бедрено сгъване - 2x8
Раменна преса с дъмбели - 4x8@8
Лежанка тесен хват - 3x8@22,5 Трицепсът ми беше доста измроен и неможах да сложа още
Сгъване за бицепс с прав лост - 2x8@15 1@10[Методът 21]
Коремни преси 2x20 1x15
Приемам всякакви критики и предложения в Сряда мисля вместо бедрено сгъване и разгъване прасец както и да правя предмишница
Едит : Забравих да поясня тренирам около 2 години на 15 години ставам утре,висок съм 1,70 и тежа 53,3 сега след тренировката
Едит 2 : тренировката ми излезе малко над 1 час
Темата беше редактирана от Вилиан Василев на 24.10.11 16:51.
От това да разбирам, че тренираш 3 дни в седмицата и всеки ден едно и също ?
Ако е така и ако тренираш от 2 години не виждам как кръговата ще те развива ?
Ти си в застой..Почни 3 дневен сплит като не наблягаш на пирамиди и методи.Примерно:
Първи ден:Гърди,бицепс
Трети ден:Гръб,трицепс,предмишница,трапец
Пети ден:Крака,Рамо
Прави максимум 3 серии за всяко упражнение.
Ако целта ти е да качиш килограми прави от 8-10 повторения, ако целиш релеф прави повече повторения 10-12.
За релеф почивай максимум минута и тридесет секунди между сериите, а между упражненията по 2 минути..
За маса по 2 между сериите и по 3 между упражненията..Ако имаш още въпроси относно структурирането на програмата можеш да провериш в сайта има доста програми http://www.bb-team.org/fitness/workouts
25.10.11
16:05
Иван Йорданов
Тренирал съм по много 3 дневни сплитове,но не ми дават желания резултат и се върнах към кръговата
“Пробвал съм доста 3дневни сплитове и не ми действат добре може би е заради възрастта”
Момче стегни се..Как кръгова тренировка на която целта е да подготвя и предразполага мускулите към по-високи дейности може да те развива ОБЯСНИ МИ ?!
Колко време тренира по 3 дневен сплит ако 3 дневен ти е малко тренирай 4, но поради възрастта си не наблягай много много..Повече стреет фитнес по-малко железа.
Та ти си метър и 70 а тежиш 50 кила и ми казваш, че кръговата ти дава резултат, я не се излагай.Аз не разбирам ама пък тези неща ги знам, то си е даже логично.
казано от Иван Йорданов на 26.10.11, 14:33:
Момче стегни се..Как кръгова тренировка на която целта е да подготвя и предразполага мускулите към по-високи дейности може да те развива ОБЯСНИ МИ ?!
А ти би ли обяснил защо да не може?
26.10.11
14:58
Колко време тренира по 3 дневен сплит ако 3 дневен ти е малко тренирай 4, но поради възрастта си не наблягай много много..Повече стреет фитнес по-малко железа.
Та ти си метър и 70 а тежиш 50 кила и ми казваш, че кръговата ти дава резултат, я не се излагай. Аз не разбирам ама пък тези неща ги знам, то си е даже логично.
Да, определено не разбираш. Не е срамно или лошо да не разбираш, аз самия не разбирам, но определено е лошо да даваш категорични съвети особенно, ако далеч не са верни.
Всеки по разбиращ знае, че точно кръговата тренировка подготвя и предразполага мускулите и цялото тяло към по засилена дейност, но начинаещите се мятат на три четири дневни сплитове изкопирани по програмата на Рони, Арни и прочие герои.
Аз самия бях на кръгова тренировка година и половина и точно тогава бях в най добрата си форма.
26.10.11
15:22
Имам доста години фитнес зад гърба си, но все още в някои моменти прибягвам до кръгов тип тренировка. Да, вярно е, че тя е задължителна за начинаещи, но това съвсем не означава, че хората с повече опит не могат да извлекат полза от нея. В случай на застой също би могла да донесе нужния ефект, точно защото предлага възможност за разнообразие в натоварването и избягване на адаптацията.
Вилиан Василев, можеш да сглобиш 2 варианта на тренировката, които да редуваш последователно. За целта подбери алтернативни упражнения за различните мускулни групи, редувай лост и дъмбели, и т.н.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.10.11 15:24.
Да не се повтарям:
http://power-building.blogspot.com/2010/03/blog-post.html
26.10.11
17:24
Кольо Пияндето
Какво мислиш така да е?
Понеделник Тренировка А
Сряда Тренировка Б
Петък Тренировка А
Тренировка А
Лег 5 серии пирамида
Горна част 3 серии
Горен скрипец 4 серии пирамида
Долен скрипец 4 серии
Лег преса 4 серии
Бедро предо и задно по 2 серии
Лег тесен хват 3 серии
Бицепс сгъване с прав лост 3 серии ( ако не ми се напомпа бицепса мога да направя за последна серия метода 21)
Раменна преса с дъмбел 4 серии ( рамото не ми се помпа от предишните упражнения )
Коремни преси 3 серии
Вдигане на краката от вис 3 серии
Тренировка Б
Лег 5 серии пирамида
Флайс 3 серии
Набирания раменен хват 3-4 серии
Гребане с дъмбел 4 серии
Долен скрипец скрипец с по широкия хват 4 серии
Лег преса 4 серии
Вдигане на пръстите с дъмбел в ръка стъпил върху диск 3 серии
Френско 3 серии
Сгъване на дъмбели от седеш 3 серии
Предложете нещо за задно рамо 4 серии
Мнението беше редактирано от Вилиан Василев на 26.10.11 17:24.
Е добре бе нахокате ме.Хайде Кольо давай от сега 2011 до 2013 почваш кръгова, как той ще извлече опит от кръгова програма, като тренира по нея вече 2 години? А и как ще излезе от застоя като продължава да прави едно и също ???
Аз му казвам, че трябва да промени начина си на трениране, че е еднообразен и трябва да смени програмата си, а той ми отговаря с:
“Тренирал съм по много 3 дневни сплитове,но не ми дават желания резултат и се върнах към кръговата”
Колко време си тренирал по 3 дневни сплитове ? 1 месец ?
Нека си напише килограмите,от който е почнал и е стигнал до 53..
Нека напише дали като погледне в огледалото има някаква промяна..
Мнението беше редактирано от Acework на 26.10.11 17:45.
26.10.11
17:55
Иван Йорданов
Как да ти го обясня 1во съм тренирал кръгова 7-8 месеца със смяна на упражненията после другото е сплитове ок ноул?
От около 3-4 месеца правех по тази програма : http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem
И ефекта е минимален!
Еми аз гадател ли съм бе ? От къде да разбера, че си сменявал упражненията.От първия ти пост разбрах, че си тренирал постоянно и без промени само по 1 програма.Ся моя е грешката.
26.10.11
18:07
“Пробвал съм доста 3дневни сплитове”
26.10.11
18:21
Йорданов стига си дрънкал глупости, аз си бях година и половина на кръгова и през цялото време си прогресирах доволно добре.
Василев ти май не се храниш както трябва или не тренираш тежко колкото трябва.
26.10.11
18:26
Да за храненето съм съгласен,че не се храня правилно тренировките сам и супер.Днес на 42,5 на лег направих 3 повторения.
Хранене ям каквото има вкъщи,а в училище не коментирам какви хамбургери и т.н. ям
26.10.11
19:49
Ами какво се чудиш тогава какъв ти е прогреса, маса се прави на маса, ако нямаш маса нямаш маса.