Промяна на фитнес програмата

Пробвал съм доста 3дневни сплитове и не ми действат добре може би е заради възрастта и реших да спря с тях засега поне  ето програмата по която тренирах днес
Лежанка - пирамида 1x16@30 1x8@35 1x6@37,5 1x4@40
Лежанка горна част - Тук почнах много кила и не можах да правя пирамида 1x8@30 1x6@32,5 1x5@32,5 1x6@30
Горен скрипец - 1x16@3 плочки 1x8@4 1x5@5 1x8@4
Долен скрипец - 3x8@4 1x6@4
Лег преса - 1x10@60 3x10@65
Бедрено разгъване - не бях гледал колко са килата 2x8
Бедрено сгъване - 2x8
Раменна преса с дъмбели - 4x8@8
Лежанка тесен хват - 3x8@22,5 Трицепсът ми беше доста измроен и неможах да сложа още
Сгъване за бицепс с прав лост - 2x8@15 1@10[Методът 21]
Коремни преси 2x20 1x15
Приемам всякакви критики и предложения в Сряда мисля вместо бедрено сгъване и разгъване прасец както и да правя предмишница
Едит : Забравих да поясня тренирам около 2 години на 15 години ставам утре,висок съм 1,70 и тежа 53,3 сега след тренировката
Едит 2 : тренировката ми излезе малко над 1 час

Темата беше редактирана от Вилиан Василев на 24.10.11 16:51.

25.10.11
15:25

От това да разбирам, че тренираш 3 дни в седмицата и всеки ден едно и също ?
Ако е така и ако тренираш от 2 години не виждам как кръговата ще те развива ?
Ти си в застой..Почни 3 дневен сплит като не наблягаш на пирамиди и методи.Примерно:

Първи ден:Гърди,бицепс

Трети ден:Гръб,трицепс,предмишница,трапец

Пети ден:Крака,Рамо

Прави максимум 3 серии за всяко упражнение.
Ако целта ти е да качиш килограми прави от 8-10 повторения, ако целиш релеф прави повече повторения 10-12.
За релеф почивай максимум минута и тридесет секунди между сериите, а между упражненията по 2 минути..
За маса по 2 между сериите и по 3 между упражненията..Ако имаш още въпроси относно структурирането на програмата можеш да провериш в сайта има доста програми http://www.bb-team.org/fitness/workouts

Иван Йорданов
Тренирал съм по много 3 дневни сплитове,но не ми дават желания резултат и се върнах към кръговата
“Пробвал съм доста 3дневни сплитове и не ми действат добре може би е заради възрастта”

26.10.11
14:33

Момче стегни се..Как кръгова тренировка на която целта е да подготвя и предразполага мускулите към по-високи дейности може да те развива ОБЯСНИ МИ ?!
Колко време тренира по 3 дневен сплит ако 3 дневен ти е малко тренирай 4, но поради възрастта си не наблягай много много..Повече стреет фитнес по-малко железа.
Та ти си метър и 70 а тежиш 50 кила и ми казваш, че кръговата ти дава резултат, я не се излагай.Аз не разбирам ама пък тези неща ги знам, то си е даже логично.

26.10.11
14:51

казано от Иван Йорданов на 26.10.11, 14:33:

Момче стегни се..Как кръгова тренировка на която целта е да подготвя и предразполага мускулите към по-високи дейности може да те развива ОБЯСНИ МИ ?!

А ти би ли обяснил защо да не може?

Колко време тренира по 3 дневен сплит ако 3 дневен ти е малко тренирай 4, но поради възрастта си не наблягай много много..Повече стреет фитнес по-малко железа.
Та ти си метър и 70 а тежиш 50 кила и ми казваш, че кръговата ти дава резултат, я не се излагай.  Аз не разбирам    ама пък тези неща ги знам, то си е даже логично.

Да, определено не разбираш. Не е срамно или лошо да не разбираш, аз самия не разбирам, но определено е лошо да даваш категорични съвети особенно, ако далеч не са верни.
Всеки по разбиращ знае, че точно кръговата тренировка подготвя и предразполага мускулите и цялото тяло към по засилена дейност, но начинаещите се мятат на три четири дневни сплитове изкопирани по програмата на Рони, Арни и прочие герои.
Аз самия бях на кръгова тренировка година и половина и точно тогава бях в най добрата си форма.

Имам доста години фитнес зад гърба си, но все още в някои моменти прибягвам до кръгов тип тренировка. Да, вярно е, че тя е задължителна за начинаещи, но това съвсем не означава, че хората с повече опит не могат да извлекат полза от нея. В случай на застой също би могла да донесе нужния ефект, точно защото предлага възможност за разнообразие в натоварването и избягване на адаптацията.

Вилиан Василев, можеш да сглобиш 2 варианта на тренировката, които да редуваш последователно. За целта подбери алтернативни упражнения за различните мускулни групи, редувай лост и дъмбели, и т.н.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.10.11 15:24.

26.10.11
15:30

Да не се повтарям:
http://power-building.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

Кольо Пияндето
Какво мислиш така да е?

Понеделник Тренировка А
Сряда Тренировка Б
Петък Тренировка А
Тренировка А
Лег 5 серии пирамида
Горна част 3 серии
Горен скрипец 4 серии пирамида
Долен скрипец 4 серии
Лег преса 4 серии
Бедро предо и задно по 2 серии
Лег тесен хват 3 серии
Бицепс сгъване с прав лост 3 серии ( ако не ми се напомпа бицепса мога да направя за последна серия метода 21)
Раменна преса с дъмбел 4 серии ( рамото не ми се помпа от предишните упражнения )
Коремни преси 3 серии
Вдигане на краката от вис 3 серии
Тренировка Б
Лег 5 серии пирамида
Флайс 3 серии
Набирания раменен хват 3-4 серии
Гребане с дъмбел 4 серии
Долен скрипец скрипец с по широкия хват 4 серии
Лег преса 4 серии
Вдигане на пръстите с дъмбел в ръка стъпил върху диск 3 серии
Френско 3 серии
Сгъване на дъмбели от седеш 3 серии
Предложете нещо за задно рамо 4 серии

Мнението беше редактирано от Вилиан Василев на 26.10.11 17:24.

26.10.11
17:44

Е добре бе нахокате ме.Хайде Кольо давай от сега 2011 до 2013 почваш кръгова, как той ще извлече опит от кръгова програма, като тренира по нея вече 2 години? А и как ще излезе от застоя като продължава да прави едно и също ???
Аз му казвам, че трябва да промени начина си на трениране, че е еднообразен и трябва да смени програмата си, а той ми отговаря с:
“Тренирал съм по много 3 дневни сплитове,но не ми дават желания резултат и се върнах към кръговата”

Колко време си тренирал по 3 дневни сплитове ? 1 месец ?

Нека си напише килограмите,от който е почнал и е стигнал до 53..
Нека напише дали като погледне в огледалото има някаква промяна..

Мнението беше редактирано от Acework на 26.10.11 17:45.

Иван Йорданов
Как да ти го обясня 1во съм тренирал кръгова 7-8 месеца със смяна на упражненията после другото е сплитове ок ноул?
От около 3-4 месеца правех по тази програма : http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem
И ефекта е минимален!

26.10.11
17:59

Еми аз гадател ли съм бе ? От къде да разбера, че си сменявал упражненията.От първия ти пост разбрах, че си тренирал постоянно и без промени само по 1 програма.Ся моя е грешката.

“Пробвал съм доста 3дневни сплитове”

Йорданов стига си дрънкал глупости, аз си бях година и половина на кръгова и през цялото време си прогресирах доволно добре.
Василев ти май не се храниш както трябва или не тренираш тежко колкото трябва.

Да за храненето съм съгласен,че не се храня правилно тренировките сам и супер.Днес на 42,5 на лег направих 3 повторения.
Хранене ям каквото има вкъщи,а в училище не коментирам какви хамбургери и т.н. ям

Ами какво се чудиш тогава какъв ти е прогреса, маса се прави на маса, ако нямаш маса нямаш маса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1