Дневникът на SportFreak

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.10.11
09:13

казано от SportFreak на 15.10.11, 21:28:

ЕДИТ: Колкото и смешно да прозвучи... Обмислям да се подготвя за състезание по лег за другата година и ако се съгласи човека, с който си писах да се занимава с мен, може би ще станат нещата. Вмомента имам към 85кг някъде макс с лека пауза, а гледах в моята категория правят по 110-120кг и смятам, че до другата година ще мога да бутна поне 105-110кг. Не ми се занимава и с трите движения, защото съм яко назад от другите и ако тръгна да мъча всичките упражнения, нищо няма да излезе.

Колко килограма си ???

SP

17.10.11
18:52

Към 71кг съм вмомента. До 18 години в кат до 75кг толкова вдигат някъде, без фланелка говоря. До 66 разликата е малко и не ми се сваля.

18.10.11
11:09

казано от SportFreak на 17.10.11, 18:52:

Към 71кг съм вмомента. До 18 години в кат до 75кг толкова вдигат някъде, без фланелка говоря. До 66 разликата е малко и не ми се сваля.

Хм, до 18 има и по-силни момчета...борчета от Спортното, 11 клас ;)

SP

18.10.11
13:49

Има, спор няма. Всякакви хора има по тоя свят, но аз говоря д/г колко са първите места. Аз няма да се стремя да правя 120 или 125, а поне 100-105, което за мен ще бъде един  добър резултат. Ако пък успея да вдигна повече, ще е в мой плюс.

SP

18.10.11
21:21

Днес съм тотална почивка. Цял ден ям кюфтета(поне съм сигурен, че са от месо), сирене и хляб - нищо друго. Утре ще правя лежанка и би ми се искало да натегна и някое друго упражнение, да видя как съм. Много ще ми е на кеф ако обърна 70кг, но се съмнявам. Ще пробвам де.

Техниката на лежанката е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важна . Аз лично си набарах моята техника, с която да прогресирам - хват съвсем леко по - широк от раменете, лактите не са настрани, а по прибрани към тялото, лопатките задължително прибрани, чупка в кръста. По този начин използваш всички мускули при лежанката равномерно, като гърдите са в по - силна позиция по този начин. Пробвай.

ЕТО клип, за да видиш за какво става въпрос. Пробрай го - много по - добре развива гърдите отколкото ‘‘BODYBUILDING” лежанката...
http://www.youtube.com/watch?v=PiHiCql1324&feature=channel_video_title

Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 18.10.11 21:51.

SP

19.10.11
11:28

Забелязал съм, че при максимални опити и аз прибирам лактите навътре. Скоро бях гледал и един клип на едно момче и обясняваше защо трябва да се прави така. Били участвали повече мускули и движението ставало по-силно. Дали е вярно не знам, но при мен се получава.

SP

21.10.11
17:53

Днеска ми беше последната тренировка за ръце. Видимо по-оформен бицепс и трицепс виждам в огледалото, като в трицепса разликата не е кой знае каква, но я има. Към 35.2/35.3см ми е лявата ръка и малко над 34 дясната. Като размери не са пораснали много, но съм доста доволен. Сега ми се иска хем нещо силово, хем да ми подобри и визията. Исмислих да правя най-много по 6 повторения в серия, като на упражнение да ми се събира по 25-30 повторения и така няколко упражнения на тренировка. Бях чел, че дали 10х3 или 3х10, хипертрофия на мускула винаги ще има, но при 10х3 ще бъде по-добра, защото повече мускулни влакна ще са стимулирани. Мисля да включа нови упражнения като обръщане, преден клек, набирание, което толкова мразя и т.н. Бих искал към края на зимата да съм с 4-5кг по-тежък, да натрупам малко сила на тези упражнения, които изредих + тези, които си правя и до сега и както винаги - да изглеждам по-добре. За всички упражнения ще правя различни тренировки(да не се събират повече от 2 макса на тренировка), като с всяка седмица ще пробвам да вдигна с по 2.5кг на “по-големите” упражнение и на всяка 2тора седмица на упражненията като набиране и обръщане. Ще пусна тема, ако може някой да ми помогне с съставянето на програмата.

ПП: Вече съм малко над 71кг

SP

22.10.11
21:31

Днес съм почивка. Е, поне от тренировките в залата :D Цял ден пренасям около 12 кубика дърва, като повече от половината ги наредих. Майка ми ми помагаше, но е болна и не можеше да пренася. Отделно кучето се беше отвързало и беше една гадна борба :D 20 минути съм го гонил и като го стигна, то се затича и аз се пазя, щото ще ме отнесе :D Смятам от утре да почвам по новата програма, че не ми се почива, но не се знае. Ако тръгна да довършвам днешната работа, ще отложа тренировката. Иначе храната е 500мл прясно мляко, около 200-300гр агнешко, като имаше бут, сърце, мозък, дроб, език и т.н. Друго не се сещам, освен че пих около 300мл кока-кола. И забелязах, че един приятел, който тренира от август, вече прави 2 повторения на 60кг на лежанката. Аз го правех това с поне 2-3 месеца повече тренировки от него. Това ме дразни доста, защото означава, че доста бавно прогресирам и то с добре повече труд от него, защото той нито се опитва да се храни добре, нито нищо.

SP

23.10.11
18:00

Така, утре почвам тренировките. Ще си поставя някаква цел, за да тренирам с още по-голяма злоба, отколкото сега. Ще съм редовен в тренировките. Може да добавя по 5гр креатин монохидрат. Храната няма да е много-много добра. Смисъл ще ям овес и яйца главно и за вечеря каквото има сготвено, като майка ми винаги гледа да е нещо, което ме устройва, дори когато няма много пари. За това съм благодарен, защото все пак нямат работа и двамата и няма как да им искам всеки ден по 20 лева(за училище и за храна).

Упражненията са 10, като този път ще задържа програмата малко по-дълго от обичайното, защото зимето не ми се занимава  с флайсове, майсове и т.н. Надявам се поне 60% от целта да я постигна.

Заден клек - до сега един хубав клек съм правил на 110кг, целта ще бъде 120кг
Клек с подскок - тук по-скоро бих искал 20см увеличаване на отскока
Лег с щанга - 100кг без пружиниране в гърдите, но и без пауза
Кофички - 30кг
Раменна преси с щанга - 70кг
Лег с тесен хват - 75кг
Набиране - както подхват, така и надхват - подхват - 30кг(стриктно), надхват - 30кг(кипинг)
Мъртва тяга - вмомента правя с 140кг с уникална техника :D, тук по-скоро бих искал да направя техниката такава, както е на 100кг, т.е. 140кг е целта
Гребане с щанга - 6х100кг, без чийт
Обръщане - 75кг

Мнението беше редактирано от SportFreak на 23.10.11 18:03.

SP

24.10.11
20:05

Днес

Клек - 3х6х90кг; 2х5х95кг
Раменни преси(стриктни) - 2х6х45кг; 6х47.5кг; 4х50кг; 1х55кг
Клек с подскок - 5х6х30кг

Коментар:
Клека много странно. На някои серии наистина тежко беше, на някои пък сравнително лесно. Може би си въобразявам, но когато гледам напред и се концентрирам върху една точка, много по-лесен ми е клека. Обаче това приятно чувство на треперещите крака не ми се получи тоя път, а петиците бяха тежички. Дразня се когато стане така :D Обичам след тренировка за крака да треперя и едва ли не да ми се смеят по улиците като ме видят как вървя.

Раменните преси бяха наистина стриктни и беше тежичко. На 55кг мислех 2-ка да пробвам, но още при ваденето от стойките(защото са доста ниски и е неудобно)си сецнах кръста нещо и едвам го направих повторението.

Клека с подскок - уникално натоварване. Правя полуклек и давай моШно нагоре колкото мога. Много, много добро упражнение и може да го оставя по-дълго, отколкото си мислех. Другия път ще сложа 35кг и колкото мога.

За първи път да изпитам такава жажда по време на тренировка. Никога не пия вода, колкото и да ми се пие и сега не пих, но обаче беше едно много досадно чувство и го свързвам с това, че наистина беше здрава тренировката. Другия път почвам на клека с 95кг първата серия и ще целя пак около 30 повторения.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 24.10.11 20:06.

SP

25.10.11
15:16

Храна
3 яйца... нямаше време за овес, защото бях да закъснея
3 кюфтета с картофи, лютеница и хлебче
500мл прясно мляко, 50гр овес с 400гр кисело мляко
3яйца, 500мл прясно мляко
2 тостера с сирене, салам, краставица и домат

Коментар: Черното означава домашен продукт. От утре почвам на почти всяко хранене по 50гр овес, отделно ще зобя и по 5гр креатин :D Вмомента има и един десерт - негърско нещо си.. ще хапна и от него, иначе друго не вярвам, освен ако не пия още мляко.

SP

25.10.11
19:44

Дали по 3 серии чуково сгъване в края на всяка тренировка, ще попречат ? Днеска един ме би на канадска и се нервя. Вярно, с дясната ръка ме би, а тя ми е слаба, но все пак ме нервира. Обаче типочно по мой стил, си поиграх с него като сменихме ръцете :D Смятам да стигна до 30тина кила дъмбели за серия от 4-6 повторения. Сега имам сила в предмишницата, но китката изостава доста и мисля,че чуковото и за това ще помогне.

ПП: Забравих да кажа, че чашата, в която мерих млякото е 250мл, не 200, т.е. до сега съм пил около 875мл мляко, а не 500 както до сега го смятах.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 25.10.11 19:45.

25.10.11
21:48

И пак може да не го биеш, кво като сгъваш 100 кила... На тази възраст може би нещата опират до сила, но по-нататъка съвсем не е така. С каква преса играеш?

30 кг чуково сгъване ? Виж дали някой натурален културист играе с такива тежести !

SP

25.10.11
22:01

казано от martinski на 25.10.11, 21:48:

И пак може да не го биеш, кво като сгъваш 100 кила... На тази възраст може би нещата опират до сила, но по-нататъка съвсем не е така. С каква преса играеш?

Преса ? Какво имаш предвид ? Да не е някакви техники или ? Иначе мисля, че ще го бия много лесно, стига да потренирам ръката както трябва. Играехме много чисто, т.е. без никакви клатушкания и ме би, защото дясната ръка ми е слаба, но ако я потренирам малко - ще го бия.

казано от Калоян Чолаков на 25.10.11, 21:54:

30 кг чуково сгъване ? Виж дали някой натурален културист играе с такива тежести !

Какво, много ли ти се струва ? На мен ми се струват даже малко, но като за начало са бомба. Познавам момчета на моята възраст, които правят 6-7 повторения на тая тежест, с чийтинг разбира се, но не пък прекален.

25.10.11
22:31

Ясно, щом казваш “чисто”, без клатушкания... Понятие си нямате от канадска, но дано го биеш :).А иначе че да, пресите са вид техники. Напиши в гугъл “armwrestling techniques”.

SP

26.10.11
14:33

Попринцип ми е силна предмишницата, но китката ми е слаба и това ми пречи, но попринцип първо “чупя” китката, дърпам към не и тогава бутам надолу. Ако не стане това с китката, направо дърпам с всичка сила.

SP

26.10.11
14:37

Храна

100гр овесени ядки, 400гр кисело мляко, 3 яйца
50гр овесени ядки, 400гр кисело мляко, 3 яйца
5гр креатин
ТРЕНИРОВКА
5гр креатин
3яйца
Някаква манджа или пък кюфтета :D Ако ми се ядът овесени ядки, може пак да бутна 50гр.

Тренировката после ще я опиша.

SP

26.10.11
19:48

Тренировка:

Лег - 3х6х80кг; 3,5х85кг; 4х90кг
Кофички - 6х10кг; 6,5х15кг; 6х10кг
Лег тесен хват - 5х60кг.........

Лег с щанга - тръгна добре, въпреки студа, но на 85кг нещо ми стана и на първата серия не можах да продължа просто. После сложих 90кг за 1 повторения, станаха 2 и така до 4, като то беше с по-малка амплитуда.

Кофички - слабичко ми е това движение, но вмомента като се гледам в огледалото - гърдите са разбити и го гласувам кофичките като виновни за това. Втората серия обърках и сложих 15 кг, та на 3-тата като не можах 6 повторения се изненадах, но видях, че са повече килограмите.

Лег с тесен хват - тука стана голям резил. Слагам си 60кг, както съм свикнал да правя тежките серии. Почвам - 1(трудно), 2(по-трудно), 3(същото като 2), 4(пред фалит) и 5(помислих, че ще се затисна). После ме домързя просто и си хванах якето и АЕ у нас :D Другия път ще трябва сигурно от 50кг да почна. Иначе трицепса се натовари доволно и от кофичките, а и от лежанката доста. Това е предимството на гърди+трицепс, защото когато тренировката за гърди е наистина тежка, няма желание човек да продължава :D , а в случая трицепса беше натоварен и му бяха нужди 3-4 серии да се разбие още толкова, но и това не удържах.

ПП: Креатин не пих, защото нямам време просто. Чуковото мислех да правя, но още на лега с тесен хват ми се тръгваше и така...

SP

27.10.11
14:41

Храна

3яйца, 500мл прясно мляко
2кюфтета, лютеница, картофи, хлебче
3яйца, 50гр овес
5гр креатин
ТРЕНИРОВКА
5гр креатин
3яйца, последното мляко(около 300-400мл)
И тука оставям на съдбата да реши :D

Тренировката после ще я опиша.

SP

27.10.11
18:18

Тренировка

Мъртва тяга(стриктна) - 105х6,6,6;120х2
Гребане с щанга(подхват) - 85х6,6;90х6,6;95х5
Набиране - 1х10кг :D
Чуково сгъване - 20х6(с лек чийт); 25х6Л,3Д(с по-голям чийт, но пак се стараех да не се клатя)

Коментар:

Мъртва тяга махнах подложката, която е към 2-3см и се стараех да правя максимално чисто изпълнение. На първото повторения ми е винаги трудно, защото не клякам до долу и при вдигането напъвам яко с задното бедро. Обаче се усеща и гърба вмомента, и то яко. На 120кг поради сравнително бавното спускане, на второто повторения ми се изплъзна дясната ръка и реших да не продължавам, а и нямаше смисъл - бях да окалпавя техниката.

Гребане с щанга Много, ама много доволен. Лекото поклащане присъщваше, но пък до 90кг на някои повторения задържах в горна позиция, на 95 просто целех рекорд и го постигнах. Яко ми е това движение и сигурно само то е такова :D

Набиране Хващам лоста и моШно нагоре и по средата на движението се чу едно “Ррррррррссст” и погледнах едната презрамка почти се бе скъсала и това само с 10кг :D Така е като нямам хубава раница. Реших да не продължавам, за да имам поне за кофитките раница, защото при тях малко или много от навеждането, натоварването в/у презрамките пада.

Чуково На 20кг бях тръгнал да правя 3 серии до отказ и да спра, но обаче като почнах(с съвсем лек чийт), ми се стори доста лесно за лявата ръка. За дясната си беше тегаво, но въпреки това реших да сложа 25кг. Тука вече беше тегаво и за двете ръце, но с не толкова голям чийт ги сгънах 6 пъти с лявата ръка и 3 пъти с дясната, като с дясната беше наистина до отказ. Много доволен и тук. Ще взема да се снимам, за да вида дали го правя правилно, защото ми се струват нереални тея цифри. То попринцип и сгъването с дъмбели ми е силно, защото с 17.5кг правя няколко повторения без чийтинг, само с леко навеждане на ляво или на дясно, зависимост от ръката, с която изпълнявам движението.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 27.10.11 18:18.

Греабнето с щанга от 90 градусов наклон ли или си почти изправен ?

чукове с 25кг на ръка... с колко гребеш 60-70кг на ръка ?!

SP

27.10.11
19:24

Човече, защо не пробваш с колко ще правиш ти чуково с чийтинг и тогава говори дали 25кг са много. Бас ловя, че 30 ще ги сгънеш.

казано от Калоян Чолаков на 27.10.11, 18:32:

Греабнето с щанга от 90 градусов наклон ли или си почти изправен ?

Не съм наведен много напред, но не съм и изправен. Нещо по средата. Ако се наведа много напред, не мога да греба към корема, а като греба към гърдите, си натоварвам само трапеца. Нещо подобно на това http://www.bb-team.org/exercise/1158_grebane-s-shtanga-chukcheta#axzz1btLPNvLD

27.10.11
19:33

Аз се комплексирах в този форум. 70 килограмови тинейджъри с няколко месеца стаж гребат с 95 кила и правят чуково с 25.

SP

27.10.11
19:38

Така... греба от лежанката, т.е. лоста стига до коляното, а не под него, а и не съм чак толкова наведен. Това ми позволява да сложа още килограми на щангата, а и чувствам натоварване в гърба.

Чуковото го правя така. Хващам дъмбела, леко чийтвам в долна позиция и навеждам тялото към ръката, която вдига дъмбела. Пускането е без да се натоварвам. Просто пускам и мъча друго повторения ако успея. Ще взема да се снимам, защото така говоря само празни приказки.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 27.10.11 19:38.

27.10.11
19:40

ако на гребането не си наведен- то си е чисто шръгване и ти върви в трапеца.
Лично виждане :)

SP

27.10.11
19:43

Така е, но аз усещам натоварване точно в долната част на гърба, както и във вътрешната част. В трапеца го усещам когато е надхват.

27.10.11
19:44

Я направи един клип и го качи да видим как го правиш това гребане и чуково сгъване, че нещо не си ги представям по описанието

Братле, греабането с щанга се прави под 90 градусов наклом, това модифицирано “греабане”, което всички “летни билдери” правят, не е греабане, а лесно шръгване, и го правят защото така слагат повече килограми на щангата. Това развива само задната част на трапеца, перките не влизат грам в вдижението. http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/BBBentOverRow.html Някъде беше казал, че като правиш гребане стил Арни, 50 кг ти тежат. Е - това са ти реалните килограми - преглътни егото и прави с малки килограми правилно. Знаеш ли каква ще е разликата от греабането ти в момента 90 кг, и гребането 90 кг. под 90 градусов наклон (трябва първо да прогресираш, за да стигнеш тези тежести) - доста по - масивен, плътен и широк гръб, по здрави еректори и ръце. А това 30 кг. чуково сгъване - еми няма да допринесе нито за хипертрофия, нито за сила - използваш 100 % зверски много инерция - като дали и 5 % се поемат от мускула. Оправи техниката на упражненията, а не се изхвлъряй с някакви непосилни тежести, за да гъделичкаш егото, няма нитп по - голям, нито по - силен да станеш. Пусни клип, за да видим всички, че това, което обясних е 100 % истина. :)

27.10.11
22:48

казано от NeDD на 27.10.11, 19:44:

Я направи един клип и го качи да видим как го правиш това гребане и чуково сгъване, че нещо не си ги представям по описанието

Аз въобще не си представям как го прави...На предишната страница е написал,че гребе 6 пъти по 100 кг без чийт :)
А сега 5 пъти с 95…За нищо ги нямат тия тежести.Може и да гребе,но последното място на което ще усеща щангата е гърба!

27.10.11
23:20

Не го знам него как гребе, но не съм съгласен, че трябва да е само под 90 градуса.
Гърбът не е се изчерпва с перки. И аз греба “грешно”, слагам голяма тежест и не се навеждам на 90 градуса а само на 45, но въпреки това усещам как перките си работят, наред с другите мускули по гърба, към които е насочено гребането (ромбоиди, долен и среден трапец и т.н.). Въпрос на техника.
Ако искам да греба чисто или под 90 градуса, сядам на скрипеца и дърпам към корема или греба с дъмбел или на машина.

Ами аз преди го правих така, но след като почнах да го правя bent over имам много по - добър резултат и да, гребането с щанга не е само за перки, а е за целия гръб, просто ако не се придърпва щангата към долната част на корема не се активират перките.

SP

28.10.11
15:03

Клип ако правя, няма да качвам тук, защото няма смисъл. В чуковото не можеш да ми кажеш, че не го правя както трябва, защото съм се гледал в огледало и знам. Има чийтинг, но не е така както си мислите. Има ли лошо да ми е силно това упражнение ? Както казал и с дъмбелите съм сгъвал 20кг веднъж, пак с малко чийт.

казано от Калоян Чолаков на 27.10.11, 22:44:

Братле, греабането с щанга се прави под 90 градусов наклом, това модифицирано “греабане”, което всички “летни билдери” правят, не е греабане, а лесно шръгване, и го правят защото така слагат повече килограми на щангата. Това развива само задната част на трапеца, перките не влизат грам в вдижението. http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/BBBentOverRow.html Някъде беше казал, че като правиш гребане стил Арни, 50 кг ти тежат. Е - това са ти реалните килограми - преглътни егото и прави с малки килограми правилно. Знаеш ли каква ще е разликата от греабането ти в момента 90 кг, и гребането 90 кг. под 90 градусов наклон (трябва първо да прогресираш, за да стигнеш тези тежести) - доста по - масивен, плътен и широк гръб, по здрави еректори и ръце. А това 30 кг. чуково сгъване - еми няма да допринесе нито за хипертрофия, нито за сила - използваш 100 % зверски много инерция - като дали и 5 % се поемат от мускула. Оправи техниката на упражненията, а не се изхвлъряй с някакви непосилни тежести, за да гъделичкаш егото, няма нитп по - голям, нито по - силен да станеш. Пусни клип, за да видим всички, че това, което обясних е 100 % истина. :)

Братлееее, навсякъде обясняваш как си 100% прав и как всичко, което казваш е истина. Гребането с щанга стил Арнолд влиза само в латисимуса и трапеца, никъде другаде или поне другите части са малко засегнати от него. И 50кг ми тежът, защото ми просто тази позиция на тялото не е хубава някак. Нито дишам както трябва, нито мога хвана щангата здраво, нито нищо. Основно греба с трапец и перките, другото не го чувствам.  Абе, пич, от къде знаеш колко се клатя на чуковото ? Да не ме гледа от някъде, че не забелязах. Пробвай да сгънеш 25кг и да видиш с лек чийтинг, че не е чак толкова трудно. Колко сигурно го казваш, че 100% се клатя, че няма да развия сила, че правя неправилно и т.н.... Е, от къде ме видя та го казваш това ? Айде стига тъпотии. Друг ако напише, че прави с 25 чуково няма проблем, ама аз не мога ? И “летен билдър” означава човек, който е несериозен и прави всичко, за лятото, а не това, което си мислиш ти.

казано от Jikata на 27.10.11, 22:48:

Аз въобще не си представям как го прави...На предишната страница е написал,че гребе 6 пъти по 100 кг без чийт :)
А сега 5 пъти с 95…За нищо ги нямат тия тежести.Може и да гребе,но последното място на което ще усеща щангата е гърба!

Знаеш ли, мислех да не ти отговарям, но в крайна сметка и до това стигнах. Горе написаните тежести са цели, които ще гоня с тази програма. Една от тях е шестица на 100кг гребане.

казано от Петко К на 27.10.11, 23:20:

Не го знам него как гребе, но не съм съгласен, че трябва да е само под 90 градуса.
Гърбът не е се изчерпва с перки. И аз греба “грешно”, слагам голяма тежест и не се навеждам на 90 градуса а само на 45, но въпреки това усещам как перките си работят, наред с другите мускули по гърба, към които е насочено гребането (ромбоиди, долен и среден трапец и т.н.). Въпрос на техника.
Ако искам да греба чисто или под 90 градуса, сядам на скрипеца и дърпам към корема или греба с дъмбел или на машина.

Знаете ли, гледах клипа на Петко и го правя д/г като него, само дето амплитудата е по-малка, защото опирам на лежанката и спускам до коленете, а той спуска с десетина см. повече от мен. Сега и това май ми беше грешка, защото ще се намери някой, който да каже пак нещо, но както и да е.

казано от Калоян Чолаков на 27.10.11, 23:44:

Ами аз преди го правих така, но след като почнах да го правя bent over имам много по - добър резултат и да, гребането с щанга не е само за перки, а е за целия гръб, просто ако не се придърпва щангата към долната част на корема не се активират перките.

Човече, нали знаеш, че като гребеш в подхват много повече мускули се активират, отколкото като се наведеш и дърпаш с трапеца главно и в по-малка част с латисимуса(това го казах вече, но да повторя).

ПП: Прочетете какво съм написъл и повече тъпотии не пишете. Не съм казал никъде, че не чийтвам, напротив, повтарям навсякъде, че го правя, но обаче не може някой да ми каже, че 100% се клатя яко и не влиза натоварване в мускула. Е, от къде знаеш бе пичага ? Или просто трябва да напише нещо, защото имал 999 мнение и да станат 1000. Не мога да разбера защо винаги главните герои са едни и винаги те казват, че нещо е невъзможно. Бил съм свидетел на чуково с 53 кила(или 52) и то с съвсем леко поклащане, само с навеждане към ръката, която изпълнява движението(това го правя и аз) и да ви кажа, тоя човек не беше 200 кила, а 100% под 100, дори и по-малко. Пък и не беше много мускулест, просто явно има сила на това движенеи. Не виждам какво пречи да правя с 2 пъти по-малка тежест чуково и то както казах с дясната ръка стигнах до пълен отказ. Не знам какво се заяждате, като съм 100% сигурен, че ще сгънете повече от мен. И забравих да кажа, че баща ми без проблем сгъваше 50кг щанга за бицепс като и в същото време я вдигаше на раменна преса(в подхват), а никога не е тренирал, а и ръката му не е повече от 39-40см.

SP

29.10.11
21:48

Днес храната не е точно каквато трябва да е, но имах работа цял ден и затова. Тренировка нямаше, за което съжалявам, но... Утре ще правя тяга, лег и обръщане, защото ако добавя и клек няма да се възстановя за понеделник както трябва.

SP

30.10.11
11:26

Много скапан ден... очертава се мега тъпа седмица(и не само). Е*ал съм им майката на тренировките... прекратявам ги докато не ми се дотренира отново.

SP

31.10.11
19:52

Няколко дни ме държаха някакви супер яки нерви, които вече са д/г успокоени. Днес даже имаше и малка тренировка - обръщане + чуково сгъване + опити за лег.

Обръщане - 10х20кг;8х50кг;1х55кг;0х60кг :D
Лег - 10х20,40,60кг;8х70кг;1х80кг;1х90кг;0х95кг
Чуково сгъване - 6х17.5кг; 6Л,4Дх25кг;0х30кг

Коментар:
Обръщането тръгна много добре - 50кг много леки, можех да мъча още едно повторения. На 55кг много широко хванах и гадно извих китките, но нищо особено. Като сложих 60кг мислех да пробвам 2 или 3 повторения, но и едно не можах. Не знам дали от умора или защото имаше човек на лежанката, а обръщах до нея и се пазех от другия лост, но нещо не се получи.
Лежанката от 90кг с леко пружиниране в гърдите. Рекорда ми е 95кг така, очаквах да ги вдигна пак, но не стана. Нищо - доволно.
Чуковото сгъване имам клип на 17.5 и на 25кг На 17.5кг го правя перфектно според мен, без капка мърдане, на 25кг има чийтинг, като наистина е повече, отколкото мислех, но не е клатене, както спомена един човек по-нагоре.

Сега си купих и едно яке(по-точно майка ми го е купила, но един размер по-малък) и като го облякох го скъсах отзад :D Пораснал съм :D :D имам и 4 тениски, чивт обувки, дънки и 2 суичъра, които не ми стават :D

Мнението беше редактирано от SportFreak на 31.10.11 19:53.

SP

31.10.11
19:55

Утре продължавам с програмата, като ще слагам всяка седмица по 5кг отгоре за първата серия при основните движения, а на другите по 2.5кг повече.

казано от SportFreak на 31.10.11, 19:52:

Сега си купих и едно яке(по-точно майка ми го е купила, но един размер по-малък) и като го облякох го скъсах отзад :D Пораснал съм :D :D

ХАхахахА е т’ва е :D :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1