Подходяща програма за начинаещ във фитнеса

30.10.11
17:49

Здравейте, съфорумници! Бих искал да споделите мнението си, коя тренировачна програма ще е подходяща за мен и нуждая ли се от режим на хранене. Ситуацията е следната: на 14 години съм, висок съм 1.80см. и тежа 66кг. Целта ми е да направя релеф, целта ми не е да натрупам маса. Наясно съм, че за да направя релеф трябва да кача маса, но не искам да ставам много набит. Във фитнеса нямам почти никакъв опит, обаче имам опит като спортист - 7 години плуване и 7 месеца Муай Тай (бойно изкуство). Искам да наблегна върху Гърба, гърдите, бицепс и корем (искам коремни мускули). Ще съм Ви безкрайно благодарен, ако ме посъветвате какво да правя и как да го правя. Търсих из сайта подходяща програма за мен, но искам някой по-опитен да сподели мнението си. Благодаря предварително.

30.10.11
17:55

Да правиш релеф на 30 санта ръка е все едно да правиш дърворезба на клечка за зъби... сам си прави изводи :)

30.10.11
17:57

Не помогна с нищо,”не”-благодаря, за което. Други мнения?

Мнението беше редактирано от Димо Нешев на 30.10.11 17:58.

Ако след толкова време плуване и бойни изкуства (което беше излишно да поясняваш - не сме лаици) не си направил релеф, това показва, че масата ти е малко. Прав е Живко - ще трябва да качиш поне 5-10 кила, за да има видим ефект. Не си написал колко дни седмично можеш да отделяш, но аз лично бих ти препоръчал някаква кръгова програма за маса. Пробвай тази: http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa#axzz1cG8nFdGt

Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 30.10.11 18:03.

30.10.11
18:03

Всичко искате на готово..? Чети във форума има достатъчно статии и теми за режими и тренировки ;) Имаш ли желание ще намериш начин. ;)

30.10.11
18:08

Весо, благодаря за отговора, ще помоля и други да изкажат мнение.

Да добавя, че мога по 3-4 пъти седмично да ходя на фитнес.

Мнението беше редактирано от Димо Нешев на 30.10.11 18:19.

30.10.11
19:39

За какво ти е друго мнение не мога да разбера?Не можеш ли,ей там горе в дясно има едно празно бяло поле,в него си пишеш к’вото те интересува и то ти излиза,ако не си запознат с това.Ако си пък напълно начаещ във фитнеса,почваш по кръгова програма.
http://www.bb-team.org/fitness/workouts?gender=247&experience=239&goal=740
Ето ти няколко програми.Ако искаш правилно хранене можеш да разгледаш дневниците на батковците и да видиш какво ядят или да потърсиш малко с какво да се храниш.Другото което те интересува,търсиш,разглеждаш навсякъде всичко и тогава ако случайно не е дискутиран този проблем,пускаш тема,а не ти излиза една идея в главата и веднага блъскаш нова тема.

Мнението беше редактирано от asd . на 30.10.11 22:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1