Aз Искам и Мога! :) Believe you can and you’re halfway there!

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.08.11
12:21

Съжалявам, че толкова време не съм вписвала менюто си. Някои дни бяха диетични (здравословни), други не чак толкова :D . Днес реших да пробвам следното. Да се храня предимно с плодове и зеленчуци - само сурови и варени храни, никакво пържено и печено. За да не ми липсват мазнини в салатите ще слагам олио и маслини. Ще си набавям и протеини от риба, яйца и други морски храни.А когато ям варени зеленчуци може да слагам по мъничко масло.  Когато съм навънка ще хапвам бананчета или някакъв друг плод. Ще се опитам да пия само минерална вода с лимон.

Всичко това на мен ми се струва здравословно и няма как с времето да не сваля и последните мазнини. Стига наистина да издържа и да не нарушавам. :)

29.10.11
11:58

Реших отново да вписвам моят диетичен и спортен режим тук, защото така мога да се контролирам по-лесно  и да не изпадам в крайности. Отново се надявам да има коментари и полезни съвети, понеже повечето от вас са постигнали невероятен ефект върху себе си и са постигнали една или друга цел. :)

28.10.2011

13:00 - 1 ч.л. мед + 1 ч.л. тахан течен / 1 чаша кафе с 2 лъжички кафява захар и малко мляко.
13:30 - 14:17 - домашна тренировка - Skinny Sculpt with Ellen Barrett ( Използвах гирички 1 кг. - такива имам вкъщи и честно казано ми беше трудничко (blush) Определено това не е нещо за хвалене... Но целта ми е да свикна с тях и да си взема гирички от 2 или 3 килограма... )
19:30 - 1 купичка спагети с грах и пармезан
20:30-21:24 - йога
22:00 - 1 ч.л. тахан ( След йогата си легнах с надеждата да заспя рано, но толкова бях гладна, че трябваше да стана да хапна нещо, което ще залъже глада ми. Надявам се да е било приемлив избор... )
23:00 - 1 чаша чай от лайка с лъжичка мед ( Продължавах да бъда гладна и да не мога да заспя... Ранната вечеря определено е трудно нещо за мен, понеже заспивам късно, но все пак ще се опитам да свикна. )

30.10.11
09:02

29.10. 2011

11:30 - 1 ч.л. мед + 2 ч.л.тахан/ 1 чаша кафе ( с кафява захар )
12:45 си направих следната домашна тренировка ( до 13:13 някъде...)
Загрявка - 10 минути на степера
1. За бедра - 2 упражнения
-Плие (клек с дъмбел от разкрачен стоеж) 2x20 с гиричка 1 кг
-Повдигане на таза и седалището от тилен лег 2x20
Правя първото упражнение една серия,после следващото за бедра и после повтарям и двете.
2. За корем ( пак ги редувах )
- V преса 2x10
- Извивки встрани с дъмбел 2x10 с гиричка 1 кг.
3. За ръце
- Бицепсово сгъване с дъмбел 1 кг (двустранно последователно) 2x30
- Лицеви опори 2x10

и накрая планк 2x30 секунди

Не съм сигурна дали правилно съм преценила броя на сериите и на повторенията на всяко едно движение. Ако някой може да ми напише примерни серии с тези упражнения или да ми препоръча някое друго, ще съм много благодарна. :)

14:30 1 купа сварен и леко запържен карфиол с лют червен пипер,джинджифил,къри и малко тахан.
16:30 - 19:00 в залата (хип-хоп танци)
20:00 - 1 купичка спагети с пармезан и грах - трябваше да ги доям от вчера...
21:15 доизядох шоколадовите пурички Caprice. (blush) Знам, че не трябваше, но си ги бях купила преди няколко дни...и стояха пред мен и ме дразнеха. :D Сега ги няма и няма повече да си купувам такива неща

Трябва да си призная,че гладът продължи... и съгреших с една чаша мляко с какао и после 2 филийки черен хляб със солена рибка сафрид и малко заквасена сметана върху тях. Пълен провал за вечерта. :( Защо съм най-гладна тогава...

30.10.11
09:28

казано от Geri89 на 30.10.11, 09:02:

Пълен провал за вечерта. :( Защо съм най-гладна тогава...

Много си си намалила храната. Да не можеш да заспиш от глад е повече от ясен знак, че трябва да добавиш още. Мъдростта на Мечо Пух не важи при орязването на калориите :).

казано от Geri89 на 30.10.11, 09:02:

Пълен провал за вечерта. :( Защо съм най-гладна тогава...

Защото през целия ден не ядеш...

30.10.11
11:10

Мда, малкото храна през деня задължително резултира в глад и “съгрешения” вечер... ненужно се тормозиш.
Направи ми впечатление, че единствената тежест която ползваш е гиричка от 1 кг.. Нищо не правиш с нея. Поне за плиетата можеш преспокойно да опиташ по-голяма тежест. Пробвай поне 6 кг. - не мисля, че ще ти се опре.

30.10.11
11:34

Благодаря ви за мненията! Наистина сте прави. Радвам се, че ми го казахте, защото често си мисля, че ям много и за това не отслабвам,понеже 4 дни в седмицата съм в залата...танцувам. Имам и други натоварвания...Тоест не ми липсва движение. Но сте прави. Както преди някой ми беше написал, за да има резултати тялото трябва да черпи енергия от някъде. :)
А относно гиричките, просто не съм си купувала други досега. Но непременно ще отделя парички, да си купя по-тежки,понеже целите са ми наистина сериозни и няма да се предавам по никой начин. И аз мисля, че ще се справя с тях. :)

MF

30.10.11
12:21

Мила, ти гладуваш.
Ето моя съвет:
1. Храни се по 5-6 пъти дневно.
2. Не се ограничавай до плодове и зеленчуци, те са добавка, не основна храна.
3. Не се страхувай да се храниш късно - всеки ден последното ми хранене е между 22 и 23 часа и е доооста богато на протеин и мазнини.
4. Не прекалявай с плодовете - фруктозата има много общо с трупащите се мазнини.
5. Няма нужда да пиеш само минерална вода, нито тя да е с лимон - киселината в големи количества ще увреди лигавицата на стомаха ти.
6. Не пържи, но да печеш не се бой.
7. Намалявай въглехидратите вечер.
8. Увеличи интензивността на тренировките - 1 кг гира не е нищо. Включи лицеви.
9. Ако искаш да сваляш мазнини, кардио на гладно - най-добре тичане, но в студа само в зала.
10. Почивай си. Не тренирай по един и същи начин всеки ден, разнообразявай, а и си давай дни за почивка.

31.10.11
10:40

Miss Fight: Съветите ти са наистина добри и логични и ще се старая да ги изпълнявам. Аз не обичам толкова много плодовете, че да прекалявам с тях и за това прибягвам най-много до бананче след тренировка... когато съм много гладна (или преди тренировка, когато нямам време да си сготвя нещо. :) ) Наистина се опитвам да ям начесто ( през 3 часа... аз и през повече не издържам, много бързо огладнявам ) и по малко, но когато съм дълго време навънка или съм при приятеля ми ми е винаги възможно да си правя нещо здравословно.

За късното ядене, понеже си лягам късно... ми е ясно вече, че не мога да вечерям в 7 и да издържа до 12 без да хапна нещо, но ще се опитвам да е протеини както каза.
Относно водата вече от 1-2 месеца я пия с морска сол. Майка ми прочете 3те книги на Батманжелидж ( има ги в spiralata.net ) :  “Ти не си болен, а просто си жаден’’ , “Тялото жадува за вода” и “Водата лекува, лекарствата убиват”  и в едната от тях става дума, колко по-полезно е да се слага морска сол във водата. Така се усвоявала един вид по-лесно от организма и стига и храни повече клетки, вместо само да я изпием и да я изхвърлим... Та това с лимона, почти никога не съм го правила, макар че написах, че мисля да го направя. Та и за това си права... Междудругото вече ми е гадно да пия обикновена чешмяна вода, ако е без морска сол, някак си тя омекотява вкуса и става по-приятна.

“8. Увеличи интензивността на тренировките - 1 кг гира не е нищо. Включи лицеви.” Лицевите опори съм ги включила от много време, заради танците, Там правим. Пък и когато си правя домашни тренировки почти винаги правя. Права си, че 1 килограм не е нищо. Но пък тренировката, която правя на Ellen Barret според мен си е натоварваща и ми е интересно дали някоя от вас би желала да я пробва и да я направи с по-тежки гирички и да ми каже, че би могло. :)) Това ще ме стимулира.

“9. Ако искаш да сваляш мазнини, кардио на гладно - най-добре тичане, но в студа само в зала.” Мм относно кардиото съм съгласна, че с него се свалят мазнинките, но опциите ми са 2 : степер вкъщи и скачане на въже в залата, когато имам танци. :)

Опитвам се да си разнообразявам тренировките и се надявам това да се забележи и тука. Знам, че трябва и почивка, но си мисля, че при мен на този етап не бива да имам почивен ден от тренировка... Все пак тялото трябва да се изненадва и да се натоварва по различен начин, за това ще с е опитвам нещата, които ги правя да са различни, за да има ефект.

Благодаря ти, Miss Fight отново, че си отделила времето си да ми напишеш тези съвети. Благодаря и на останалите ;)

31.10.11
10:48

30.10. 2011

09:00 – 1 чаша кафе ( с кафява захар)
10:00-10:45 – танци в залата
11:30 – 2 препечени филийки Вита, намазани тънко със заквасена сметана + 1 домат и сирене.
14:30 – 1 ч.л. мед с 1 суп.л. тахан
16:00 – половин купичка задушени моркови и гъби, 3 бройки домашно направени фалафели и 1 домат.
18:30 - половин купичка задушени моркови и гъби, 4 бройки домашно направени фалафели и половин домат.
21:00 - 1 чаша горещ шоколад
22:50 – овесен флейкс nesvita 50 гр. с  парченца ябълка и канела с топло мляко.

Това беше.Мисля, че е по-добре от вчерашния ден... Ако бях потренирала малко повече, сигурно щеше да е още по-добре. Горещия шоколад трябваше да го изпия, защото бях при приятеля ми и обичаме заедно да пием, той знае, че не бива да ям junk food и сега започва малко да се съобразява с това и да ме подкрепя, но такива дребни удоволствия се надявам да не развалят много режима ми. А несвитата си я бях взела преди много време и трябваше да я изям. Но знам, че вие не харесватете тези маркови овесени и корнфлейкс храни... но все пак, като за последно ядене, сметнах че не е толкова лошо. :) (надявам се)

казано от Geri89 на 31.10.11, 10:48:

Това беше. Мисля, че е по-добре от вчерашния ден...

Категорично НЕ е по-добре.
- не закусваш
- няма белтъчини
- няма мазнини
- преобладават въглехидратите, при това не най-подходящите за съответния момент
- junk food - влияе в зависимост от честотота, с която си го позволяваш
- Nesvita - изобщо не му е мястото там

На кратко - храната е малко и лошо балансирана.
Казваш “Аз искам и мога!”. Всичко остава на думи, обаче.
Тонът ми е малко остър, но няма лошо чувство в мнението ми.

“Значи с тази храна никога няма да свалиш достатъчно...  много фруктоза, малко белтък, никакви здравословни мазнини, нищичко, което да помага да гори мазнинки. Сигурно на 100 момичета съм го казал това...
Започни деня с 200-250 грама месо, 100 грама сурови ядки, някакъв плод.
След 5-6 часа 200-250 грама месо, салата.
След 5-6 часа същото. Вземи си един Betaine HCL, за да видиш дали усвояваш нещо от манджата, защото съм сигурен, че имаш дефицит в стомаха. На всяко хранене гълтай 5 грама рибено масло. Ако имаш още парички - по 15-20 грама БЦАА повреме на тренировка.
На всеки 5-6-7 ден след 18:00 ядеш каквото ти е кеф и колкото ти е кеф. Чипсове, вафли, течни шоколади, бисквити и кво ли още не. На следващия ден ще си по-слаба. Действай и успех с целите.” - ти си момиче 101…

И като ти прочетох постовете - имаш проблеми със стомаха, затова огладняваш толкова често. Аз съм 90 кг, а като хапна сутринта 200 грама месо, 100 грама ядки и някакъв плод до края на деня няма огладняване! Дори и да тренирам... Експеримент съм правил след зареждащ ден. Не ядох нищо, направих 2 тренировки и ми се прияде някъде чак към 8 вечерта. Прияде = физиологичен глад. :) Че ти с тия храни се гърмиш с много глутен, който те кара да дърпаш захари в манджата. А и инсулина като ти е постоянно в пик - постоянно чувство за глад, при това за с висок гликемичен индекс и греда.
Та значи след тия писания - или имаш проблеми със стомаха, та нищо не усвояваш, или много глутен приемаш заедно със захар и инсулина ти е нагърмян 100% от времето.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 31.10.11 14:14.

31.10.11
18:18

казано от Кольо Пияндето на 31.10.11, 11:02:

казано от Geri89 на 31.10.11, 10:48:

Това беше. Мисля, че е по-добре от вчерашния ден...

Категорично НЕ е по-добре.
- не закусваш
- няма белтъчини
- няма мазнини
- преобладават въглехидратите, при това не най-подходящите за съответния момент
- junk food - влияе в зависимост от честотота, с която си го позволяваш
- Nesvita - изобщо не му е мястото там

На кратко - храната е малко и лошо балансирана.
Казваш “Аз искам и мога!”. Всичко остава на думи, обаче.
Тонът ми е малко остър, но няма лошо чувство в мнението ми.

Ох... постоянно се опитвам, но все не е правилно. Добре. Приемам забележките. Ще закусвам, ще включа повече белтъчини, мазнини... а предполагам, че несвитата е някъде за следобеда или сутринта... вечер протеини... .
Аз наистина искам и мога, но понеже от малка съм с наднормено тегло и съм правила хиляди диети, сменяла съм режими,  пила съм хапчета и какво ли не и съвсем съм се объркала. Това, което ми го написа... относно правилата ги знам теоретично, но не знам защо не мога да ги приложа на практика. Но всеки ден ще се опитвам! Благодаря ти отново! И се надявам да не се откажете да следите дневника ми, понеже е явно , че съм се загубила доста... по пътя за достигане на мечтаната форма. Макар че от както описвам отново режима си тук, забелязвам ефект... коремчето се прибира и като цяло се чувствам по-прибрана от миналата седмица. И все пак ми се струва, че е по-добре да си направя снимка, за да видите сегашното ми телосложение, за да знаете как изглеждам и колко трябва да сваля.

31.10.11
18:21

Тедо. Благодаря , че си се включил с коментар. Но виждам, че не си чел по-старите ми постове - аз съм вегетарианка и не ям месо. Но да, ще се опитам да приемам повече белтъчини от други източници и по-малко безмислени въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Geri89 на 31.10.11 18:21.

31.10.11
19:25

здравей! аз едва ли съм човекът, който може да дава съвети, но това, което казваш ми звучи познато. :) аз също не ям месо и се опитвам да си наваксвам с растителни протеини. ако ядеш риба и яйца, хапвай повечко от тях. протеини има доколкото знам и в суровите бадеми, в киноата (ако имаш възможност да си купиш го направи, много полезен продукт е), соевите продукти - тофу, соево мляко - но не прекалявай с тях, в тахана, някои варива - фасул грах, леща. пий повечко витамини. забрави за хапчетата и шейковете според мен. ти си още много млада. нямаш нужда от някакви такива помощни средства. и се опитай да си промениш нагласата. може би това е причината да не се получава както искаш. няма нещо такова като трябваше да пия горещ шоколад или да ям джънк фууд и после да се обвиняваш за това. за какво ти е нужно, защо да трябва? какво ти носи? ако искаш да пиеш-ок, но не го прави с идеята, че е неправилно. мисля, че няма лошо да хапнеш малко шоколад, но защото ти искаш и в правилното време, количество и качество. не знам дали разбираш какво имам предвид. опитай да обясниш на хората около теб, че нямаш желание да консумираш подобни неща. те ще те разберат, щом държат на теб. ако имаш традиция да пиеш горещ шоколад с приятеля ти, замести го с нещо. едва ли ви е хубаво заради горещия шоколад, а заради това, че сте заедно, нали така. пробвай с малко какао с нискомалено мляко и малко мед и канела. изобщо старай се да правиш по-разумни избори в храненето си. освен това има едно твърдение, че всичко опира до 80% хранителен режим, 10 % спорт и 10 % гени. не бързай! имай търпение! успех! :)

Някаква смислена причина, че си вегетарианка?

01.11.11
00:01

казано от change на 31.10.11, 19:25:

здравей! аз едва ли съм човекът, който може да дава съвети, но това, което казваш ми звучи познато. :) аз също не ям месо и се опитвам да си наваксвам с растителни протеини. ако ядеш риба и яйца, хапвай повечко от тях. протеини има доколкото знам и в суровите бадеми, в киноата (ако имаш възможност да си купиш го направи, много полезен продукт е), соевите продукти - тофу, соево мляко - но не прекалявай с тях, в тахана, някои варива - фасул грах, леща. пий повечко витамини. забрави за хапчетата и шейковете според мен. ти си още много млада. нямаш нужда от някакви такива помощни средства. и се опитай да си промениш нагласата. може би това е причината да не се получава както искаш. няма нещо такова като трябваше да пия горещ шоколад или да ям джънк фууд и после да се обвиняваш за това. за какво ти е нужно, защо да трябва? какво ти носи? ако искаш да пиеш-ок, но не го прави с идеята, че е неправилно. мисля, че няма лошо да хапнеш малко шоколад, но защото ти искаш и в правилното време, количество и качество. не знам дали разбираш какво имам предвид. опитай да обясниш на хората около теб, че нямаш желание да консумираш подобни неща. те ще те разберат, щом държат на теб. ако имаш традиция да пиеш горещ шоколад с приятеля ти, замести го с нещо. едва ли ви е хубаво заради горещия шоколад, а заради това, че сте заедно, нали така. пробвай с малко какао с нискомалено мляко и малко мед и канела. изобщо старай се да правиш по-разумни избори в храненето си. освен това има едно твърдение, че всичко опира до 80% хранителен режим, 10 % спорт и 10 % гени. не бързай! имай търпение! успех! :)

Искрено ти благодаря за думите и съветите по-горе! Колко е хубаво да срещнеш разбиране без капчица обвинение. Наистина стана ми приятно,  когато го прочетох... Всичко написано по-горе е 100% истина и ще се старая да правя правилните избори, без самообвинения и най-важното с повече търпение! :)

01.11.11
00:06

казано от Тедо на 31.10.11, 19:45:

Някаква смислена причина, че си вегетарианка?

Много са. Усещам негативизма в този въпрос, но няма значение. Аз съм си наясно с моите “смислени” причини. На 1ва страница в пост от 30 Юли 2011 бях отговорила колкото се може по-подробно на този въпрос на един друг човек. Ако е толкова важно за теб, можеш да го прочетеш.
И бих цитирала Marty Sun, която казва в своето интервю следното: “вегетарианството е начин на мислене, начин на живот и светоусещане. То не се случва с “щрак”, не е диета, не е каприз, то е начин на живот, който при мен е осмислен, добре претеглен и осъзнато избран.” Аз мога да кажа същото... :)

“От морално гледище месоядството е абсолютно неприемливо, защото то противоречи на самата същност на човека - олицетворение на разумност и доброта. Наистина било е време (през ледниковия период), когато човечеството съвсем оправдано се е хранело с месо, поради изключително неблагоприятните условия. Канибализмът е остатък от това време.” Ако този човек смята, че само през Ледниковия период сме се хранили с месо, може да се самоубива някъде и да заглъхва. Човекът се е хранил с месо още от появата си и съм сигурен, че това е било основната част от диетата му! Ние сме тук, защото прадедите ни са ловували. Всеки с разбиранията си, де. Този спор е толкова дъвкан тук, че може да го правим, само ако се наковем с много вино и след това си легнем всичко заедно, без значение веган или месояден. Иначе не се захващвам.
Няколко пояснения: за съжаление 90 % от продуктите, каквито и да били, са шприцвани, пръскани, ГМО-то и т.н. Не са само животинските. Като цяло се опитай да търсиш някакви малки, независими фермички, от които да си взимаш вкусотийки. Аз си взимам биокайма и мога да ти кажа, че няма толкова вкусно нещо. Относно режима ти, щом не ядеш месо нещата с белтъците стават трудни. Освен да гърмиш доста яйца и някаква риба. Иначе качествен белтък не виждам аз от растителен произход. Мислила си за протеинова пудра? Също така можеш да си пиеш със закуската 1 литър зелен чай. Много по-добре от кафето. Относно тренировките: остави ги тия П90Х или Зузана, Музана... Взимай щангата, намери добър треньор и се запознавай с клек, тяга, лежанка. Първо, че ще свалиш килограми много по-бързо. Второ, че мускулна маса няма да качиш много (няма да станеш като спринтьорка). Трето, ще станеш стегната и 3 пъти по-сексуално привлекателна, и за предпочитане наше гадже! Поздрави. :)

01.11.11
09:55

Здрасти Гери.

Теодор толкова добре го е казал, че чак ми се ускори пулса от възхищение :D И въпреки че няма много какво да добавя, все пак да се включа и аз. Относно вегетарианството - наистина не го разбирам това, така че няма и да коментирам. Щом така си решила и не си склонна на промени, то поне направи възможно най-доброто при дадените обстоятелства. Както посочиха по-горе, решението е в яйцата и рибата (надявам се поне тях да ядеш?!). Също бих добавила и извара – висок протеин, ниски въглехидрати, а на мен и ми е вкусна даже ;)

Хубаво е, че се стараеш да намериш вярната посока, обаче ми се струва, че оправданията по постовете ти са малко в повече – „с приятеля ми ТРЯБВАШЕ да пием горещ шоколад”; „това си го бях купила и ТРЯБВАШЕ да го изям” бла, бла… Не е особено скромно да се давам за пример, ама никога не бих пила/яла нещо, само щото гаджето ми го прави. В такъв случай аз лично трябваше по цял ден да се наливам с кола, да се тъпча с чипсове, солети, хот-дози, пържени картофи, шоколади… Най-малкото можеш да замениш шоколада с чай (без захар/мед!). Също така - може да си спестиш малко главоблъскане относно „несвита”-та и просто да я ИЗХВЪРЛИШ, вместо да се чудиш кога и как да я ядеш. Верно, давала си пари за нея и ще ги загубиш, ама нетният ефект ще ти е печалба. За организма ти. Не за моя, не за нечий друг, а за твоя организъм. И не щото хората от форума не обичали такива марки храни, а защото ти обичаш себе си и не искаш да си причиняваш подобни неща. Сериозно.

Цитираш Марти – чудесно. Ето ти един човек, който въпреки че е вегетарианец, е намерил формулата да е в чудесна форма. Само че виж тя какво яде, как тренира.

И последно – надявам се да не намериш поста ми за негативен, защото не е такъв.

ПОздрави!

Мнението беше редактирано от Nora B на 01.11.11 09:57.

01.11.11
10:19

казано от Тедо на 01.11.11, 08:06:

“ Относно режима ти, щом не ядеш месо нещата с белтъците стават трудни. Освен да гърмиш доста яйца и някаква риба. Иначе качествен белтък не виждам аз от растителен произход. Мислила си за протеинова пудра? Също така можеш да си пиеш със закуската 1 литър зелен чай. Много по-добре от кафето. Относно тренировките: остави ги тия П90Х или Зузана, Музана... Взимай щангата, намери добър треньор и се запознавай с клек, тяга, лежанка. Първо, че ще свалиш килограми много по-бързо. Второ, че мускулна маса няма да качиш много (няма да станеш като спринтьорка). Трето, ще станеш стегната и 3 пъти по-сексуално привлекателна, и за предпочитане наше гадже! Поздрави. :)

Така. Първо наистина не мисля, че има смисъл да спорим на тема месоядство - вегетарианство тук, пък и където и да е. Това си е съвсем индивидуално решение. Аз съм наясно, че не всички хора могат да бъдат вегетарианци и никой не съм карала. Всеки сам за себе си трябва да прецени дали го иска и дали е в неговата същност. Аз никога не съм обичала толкова месото, за да  кажа, че не мога без него. Жал ми е за животните и това е. И смятам, че ако повечето хора трябваше сами да колят животните, за да изядат една пържола, нямаше да ядат месо. Просто така някой друг го прави вместо тях , а те виждат само красиво изглеждащата опаковка и приятния мирис на “уж” прясно месо. Също така мисля, че месото има повече вреда за организма, от колкото полза. Но е неоспоримо, че то съдържа много протеини. Хубаво е, че ти си си се ориентирал към био месото и пренебрегваш некачественото на пазара, но не всеки може. Относно протеините в растителните храни във всички статии по темата, всички специалисти са съгласни, че соята по нищо не отстъпва на месото.

Храните, които бих могла да включа в моя режим, богати на протеини са следните: всички видове риба (риба тон), млечни продукти ( краве прясно мляко, сирене, кашкавал, кисело мляко ), соеви продукти ( тофу, соево мляко, соеви шницели), яйца, ядки ( бадеми, фъстъци, орехи, тиквени семки), сусам, соеви продукти ( тофу, соево мляко, соеви шницели), нахут ( фалафелите са кютенца от нахут ), сусамов тахан има и други храни, които са с по-високо съдържание на протеини.

Мисля си да си взема соев изолат, който да ми замести 1 хранене, но все още се чудя. Във всеки случай ще си взема фет бърнър или нещо подобно, понеже смятам, че се нуждая от нещо допълнително.  Основното нещо с което се занимавам са хип хоп танците ( вече е и моя професия ) и някак си в момента нямам време и пари да ходя във фитнес зали, за да вдигам щанги. Пък и не искам да се пренатоварвам, понеже танците са на 1во място за мен. От лятото насам съм свалила 10 килограма и вече смятам че изглеждам добре и “сексуално привлекателна”, така че нямам кой знае колко килограми за смъкване. Сега се притеглих и съм 52.00, а съм достигала преди години дори 64 килограма. Ръста ми е 147 см някъде ( нисичка съм :) ). За това целта ми е 47-48 кг. минимум, пък и искам едновременно с това да трупам мускулна маса, защото ми е нужно сила и издържливост на танците.

Поздрави и на теб ;)

01.11.11
10:28

Nora B, благодаря за мнението. Радвам се, че спомена, че постът си го писала с положително чувство, защото наистина нямаше какво друго да си помисля. :) Права си за някои неща и се замислих, но не мисли, че съм от хората, които правят нещо само заради другия и пренебрегват себе си. Трудно е да опознаеш характера на човек напълно във форума, но все пак исках да го кажа. Относно протеините, още днес ще направя промени по моя хранителен режим...

01.11.11
10:31

31.10.2011

10:30 – 1 чаша кафе
11:30 – 2 препечени филийки вита, намазани тънко с краве масло и половин домат
13:00 – 13:45 Cindy.Crawford.Shape.Your.Body.Workout.(1992). (workout 1 ) ( с гирички 1 кг. )
14:30 – омлет от  1 голям задушен картоф с 2 яйца, лют червен пипер и малко настърган пармезан + 1 домат
18:05 – 2 печени пиперки пълнени със сирене с доматен сос и 1 препечена филийка Вита
22:00 – 2 печени пиперки пълнени със сирене с 1 филийка вита препечена
Този ден... знам , че не е оптималния и съм приела  повече ненужни въглехидрати, в неподходящото време .  Но вчера напазарувах за днес храна, съдържаща повече протеини и се надявам днес на 1ви ноември да започна да променям  хранителните си навици по начин, по който  ще ме направят по-слаба , но и  с повече енергия и сила. :)

Ако искаш да качваш мускулна маса и да се занимаваш с танци едновременно - трябват ти доста добавки, както и да спреш тези тренировки с гиричките, а да се ориентираш към щанги упражнения със собствено тегло, които са високо-интензивни и кратки. Иначе забрави с 1 час кардио да качиш маса. :)

01.11.11
15:03

Много съм щастлива! (sun) Днес си взех две гирички от 3 кг., соев изолат, Scitec Perfect Fat Loss - мощна термогенна формула за горене на мазнини и Scitec Аmino 5600 - ензимно хидролизиран суроватъчен протеин концентрат - не съм си взимала цяла опаковка, а в пликче 50 хапчета.

С правилно хранене, тренировки и тези добавки съм сигурна, че скоро ще съм постигнала добри резултати.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.11.11 15:07.

Готова ли си за тези дози кофеин?

01.11.11
15:58

Ами аз и преди съм взимала подобни хранителни добавки с кофеин и не мисля, че ще имам проблеми и сега. И все пак ако забележа нещо съмнително, мога да намаля дозата или сутрин да пропускам кафето и в место него да пия чай.

Мнението беше редактирано от Geri89 на 01.11.11 21:18.

02.11.11
10:25

01.11.2011

09:45 – 1 кафе с кафява захар
10:45 – половин кисело мляко  + 50 гр. фъстъци
14:20 -  180 гр. риба тон + 2 сварени моркова + 3 с.л. грах
17:20 – 1 доза соев изолат с половин чаша кисело мляко
19:45 – 2 рибни бургера, приготвени на тиган с 1 ч.л. зехтин + малко зелена салата със сусам и 2 с.л. грах
22:15 – 1 чаша топло прясно мляко , 1 ч.л. мед с 1 ч.л тахан
22:50 преди да си легна ми се доправиха упражнения и направих следните коремни
http://vbox7.com/play:ec8aa1d9b5

03.11.11
10:34

02.11.2011

10:20 – 1 чаша чай от лайка с 1 ч.л. мед
11:10 – 2 варени яйца + 1 чаша айран ( 3 с.л. кисело мляко )
14:10 – 2 печни кюфтета от нахут (фафафели) + 2 малки варени картофа
17:25 – 1 доза соев изолат с половин чаша кисело мляко

20 минути преди тренировката 2 хапчета AMINO 5600
18:10 – `18:55     тренировка
- 20 минути степер
- Тренировка за бедра
• глутеус  мост – 2x15
• клек с дъмбели – 2x15 ( в двете ръце по 3 кг. гирички )
• глутеус ритник – 2x15
• клек с дъмбел от разкрачен стоеж – 2x15 ( с една гиричка 3 кг. )
- Тренировка за ръце – упражненията от това видео http://youtu.be/ihok8WJnVd4 - 2 серии. Първата с дъмбели от 3 кг. –повторения 10. А втората серия с дъмбели от 1кг. – повторения 20. ( Прекалено тежки са ми за сега дъмбелите от  3 кг., опитах се и втората серия да я направя, но реших постепенно да увеличавам, страх ме е от контузии, а почувствах болка при първата серия. )

Веднага след тренировка 3 хапчета AMINO 5600 + 1 ябълка.

20:10 – 2 печени кофтета от нахут + 1 домат и половина + 5 маслини.
10:20 – 1 чаша горещо прясно мляко с половин чаена лъжичка мед и малко канела

03.11.11
22:25

Надявам се тези 2 дни да съм започнала да избирам правилните храни в правилното време...

04.11.11
09:37

03.11.2011

11:45 – 1 парче от сладкото, но диетично изкушение, което сътворих сутринта.Първоначално мислех да направя меденки, но в крайна сметка стана нещо като кейк. :D
11:30 до 13:45 фото разходка в морската :) Фотографията ми е любимо хоби след танците. :)
14:10 – 1 ябълка
15:00 – зелена салата с 1 домат, 5 маслини,  2 репички, 3 с.л. сварен кафяв ориз + малко сусам
15:15 – 16:45 Нуга Бест. :) Много обичам да ходя на леглата... не знам дали сте чували за това корейско оборудване. Преди години ми откриха дискова протрузия и имах ужасни болки,  доста години в ежедневието и на танците ме мъчиха болките, трудно и болезнено беше да се  наведа дори. Бях и на физиотерапия и антибиотици съм пила, но единствено Нуга Бест ми помогна.И от 2 години някъде вече ходя редовно – понеже почти всеки ден натоварвам гръбначния си стълб, най-вече кръста си натоарвам на танците и когато не намирам време да ходя и прекъсвам  за известно време отново се появяват силните болки.  Вкъщи си имам едно турманиево килимче от там, което ме обезболява  за минути и отпуска мускулите ми страхотно след тренировка. :)
17:05 – 1 парче от сладкото медено изкушение.
20:00 – Зелена салата с половин краставица, 2 с.л. кафяв ориз, 2 репички, 5 маслини и 2 рибни бургера на тиган

21:10 – 21:40 тренировка
- 15 минути степер
- Упражнения за ръце. Упражненията от това видео -> http://youtu.be/ihok8WJnVd4  с гирички от 3 кг. (sun) Успях да направя 2 серии по 10 повторения с тези гирички!!! Радвам се, защото вчера не можах. :D
- И между сериите правех по 10 лицеви опори.
- Накрая направих  10 хибридни Арнолд преси

22:20 – 50 гр. фъстъци

Рецептата  е подобна на тази  http://www.bb-team.org/recipes/4104_medeni-oveseni-pitki#axzz1cLkW1S26 взех идеята от нея, но сложих малко по-различни съставки и с друг грамаж
1. В една купа смесих: 1 чаша мюсли (имах плодово), половин чаша гореща вода, 1 с.л. и половина мед и 1 с.л. тахан . Разбърках хубаво и оставих сместта на страна.
2. В друга купа смесих сухите съставки: половин чаена лъжичка сода,  3 ч.л. неподсладено какао, 2 ч.л. канела, 2 ванилийки, щипка сол, 2 ч.л. кафява захар.
3. Смесих ги двете купи и разбърках хубаво. Сложих 1 разбито яйце и 3 ч.л. типово брашно. Разбърках хубаво и оставих сместта за 10тина минутки в хладилника.
4. Излях сместа в тавичка и пекох на 190 градуса с обдухване около 15тина минути . Първоначално го сложих на 30, както пишеше в рецептата, но стана много по-бързо.

Стана фантастично вкусно! Всички вкъщи го харесаха, но те си сложиха захар отгоре, за да им е още по-сладко :D (devil)  Днес си купих силиконова форма за кейк и няколко малки за мъфини и следващия път ще го направя там.

05.11.11
09:33

04.11.2011

09:30 – 1 кафе
10:00 – 1 препечена филийка Вита с малко сирене, половин краставица, 1 варено яйце и 5 маслинки

11:30 - 15:30 - танци в залата ( + различни упражнения, скачане на въже, коремни преси )
13:10 - 1 айран + 125 гр. сурови белени тиквени семки
-Преди 2рата тренировка 2 хапчета Amino 5600 и след нея още 3 хапчета с 1 ябълка

16:30 - 1 с.л. тахан с 1 ч.л. мед
17:15 – салата с 5 репички + 2 печени моркова + 4 печени рибни пръстчета
21:00 – 4 рибни пръстчета +половин домат, 4 маслини и една препечена филийка вита

22:10-22:20 направих си малка тренировчица с дъмбели
- Бицепсово сгъване с дъмбели (двустранно последователно) – 2x10
- Ибутване с дъмбели от лег – 2 x10
- Повдигане на ръце в страни – 2x10
- Повдигане на ръце напред – 2x10
- Хибридни Арнолд преси – 10
Доволна съм, защото започвам все повече серии и упражнения да правя с по-тежките гирички. :) Явно тренировките и режимът ми се отразяват.

Мнението беше редактирано от Geri89 на 05.11.11 09:34.

06.11.11
08:35

05.11.2011

09:00 – 1 кафе
10:15 – 2 айца на очи + 1 препечена филийка Вита, намазана със заквасена сметана

11:30 – 5те тибетски упражнения (по 6 повторения )
http://it-light.net/forums/index.php?showtopic=3060

12:15 – 1 ч.л. мед с 2 ч.л. тахан

13:00 80 гр. филе от херинга (консерва) с доматен сос + 1 печен картоф, морков и лук

15:00 – 18:45 – танци в залата

16:45 – 50 гр. сурови белени тиквени семки + айран
17:00 – 1 капучино от машина
19:30 – 1 доза соев  изолат с половин чаша кис. мляко
21:00 – 1плодов коктейл за пиене ( от сокове )
22:15 – 5 рибни пръстчета с 1 печен картоф и морков и лук

Тая фруктоза в 21:00… Греда голяма!!! http://www.charlespoliquin.com/Blog/tabid/130/EntryId/699/Tip-195-Avoid-Fructose-Lose-Belly-Fat-and-Improve-Fat-Burning.aspx

06.11.11
21:23

Мда. Не се оправдавам, но бях навънка с приятели и просто ми се видя по-здравословно, в сравнение с другите топли и студени напитки. Но явно не е така. :) Добре, че не пия плодови сокове всеки ден. Мерси за забележката...

Като си навън - вода или чайове. :)

06.11.11
21:37

Останалото добре ли е? Като изключим този плодов коктейл?

07.11.11
14:41

казано от Тедо на 06.11.11, 21:31:

Като си навън - вода или чайове. :)

разбрано ;)

казано от Geri89 на 06.11.11, 21:37:

Останалото добре ли е? Като изключим този плодов коктейл?

В моите очи останалото е доста по-добре.
Е, имам едно на ум към рибените пръстчета, защото са пържен полуфабрикат, ама... като цяло посоката е тази. Аз бих ги заменил с извара или яйца...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1