03.11.11
14:44
Какво мислите за суровите яйца...
Аз лично консумирам сурови яйца (домашни), като разделям белтъка от жълтъка... Жълтъците си ги разбивам като майонеза, а белтъците си ги готвя отделно на омлетче...
Та това което искам да питам е мога ли да ползвам суровите жълтъци като бърз протеин след тренировка... Всъщност аз съм опитвала.... Разбивам си ги на шейк и си ги пийвам... имам чувството че много бързо ги усвоявам...
Кажете си мнението?!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 03.11.11 16:28.
в сварените яйца, протеина е 91% биоценен, тоест готов да се усвои. В суровите е около 45%.
03.11.11
16:28
#2
Имаш чувството, че ги усвояваш много бързо?
Няма смисъл от коментари в този посока, смешно е.
Всички тези въпроси са отдавна коментирани, при това - многократно. Търсачката знае много неща... Огледай темите и ако е останало нещо ново - нека продължим дискусиите в някоя от тях.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.11.11 16:28.