Болка в кръста

05.11.11
11:24

Така, имам от известно време болки в кръста и по-точно в лявата част и в средата. Усещам го при навеждане и единствено при клек и тяга. Според вас на какво може да се дължат и как да ги премахна ? Да добавя само, че след като спрях фитнеса за 2 седмици отшумяха, но след първия клек се върнаха.

05.11.11
11:30

Като,клякаш и правиш тяга загрявай здраво кръста ако трябва прави по една серия хиперекстензии. И според мен няма да има проблем.

Имам подобен проблем. Само когато вдигах тежко ме болеше. След няколко дни отшумява болката и сковаността, но при следващите клек/тяга пак лоша работа. Оказа се, че е съм получил разтежение на кръста от едната страна.

Ами очевидно не правиш правилно клек и тяга и затова те боли. Може и просто да не си загрял добре или да си се претоварил .

05.11.11
12:30

Подкрепям мнението на Мартин Георгиев :)

05.11.11
14:00

Абе за техниката, доста хора от форума са ме виждали не мисля, че е чак толкова лоша.

05.11.11
15:05

Както каза Радостин и на мен ми прилича на разтежение. Сега зависи колко силно е разтегнато, но предполагам не е нещо сериозно. Не прави тяга и всичко за долната част на гърба и пояса известно време.

Мнението беше редактирано от Нежния на 05.11.11 15:16.

05.11.11
16:39

дай си седмица -две почивка.

Вариантите са ти два - Или пренатоварване на кръста , тоест “набиване” ако си скочил от височко ( успоредка примерно ) рязко и си си набил кръста или както каза ,че усещаш болка при клек с тежест , не си загрял добре и кръста ти се се пренатоварил .Живко по горе добре е описал, подрепям неговото мнение , почини седмица да ти отмине болката , след това загрявай много добре преди да тренираш нещо с кръст.Ако болките са много тежки и не те оставят да спиш , да не става реклама , но когато бях с този проблем ползвах фастум гел - облекчи ме доста.

Мнението беше редактирано от Григор Ралчев на 06.11.11 18:39.

06.11.11
23:49

а защо не идеш на лекар. той поне ще ти каже какъв е проблема и какви мерки да предприемеш

07.11.11
14:24

Болката не е кой знае какво, но я има. Ще си дам една седмица почивка и после ще видим какво ще стане.

12.12.13
12:39

Здравейте преди два дена правих клекове със щанга на следващия ден ме болеше от лявата страна на кръста.Днес още ме боли и като си дигна левия крак също се осеща болка и при изправяне.На какво се дължи тази болка?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1