Специализация за лег за по-високи постижения?

06.11.11
21:42

Здравейте.

Питането ми е някаква схема за лег, някакво въртене на повторения, серии и тн. , че е настъпил някакъв застой който се пробвам да боря. Програмата ми сега е на А и Б тренировки като А е долница, Б е горница. Долницата правя преден клек, тяга, напади и 2-3 упражнения за корем. Горницата е лежанка като работните са 2-3 серии по 8-5 повторения и всичко друго по 4х10 : раменни преси, набирания подхват, кофички, гребане с дъмбел/щанга и чат-пат нещо за бицепс и трицепс като понякога въртя реда на упражненията. Правих 3х5 на лега, но нещо 3-4 тренировки не можах да кача тежестта и реших да намаля тежеста и да кача бройката за известно време, но така сякаш съвсем прегорях  и даже май малко и падна силата там. Всичко друго си върви с пълни обороти, само лега нещо куцука. Също да вметна тренирам през ден.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.11.11 21:50.

И моя лег е много куц... последната ми единица на 100кг беше по-лека от очакваното и според мен всички дойде от хвата... здравите предмишници помагат да не изпускаш тежеста... разбира се при несъобразено големи тежести няма спасение но ако целиш подобрение на постижението с 5кг или нещо от сорта то здравия хват помага ( колкото и нелогично да звучи ). Друг вариант е да атакуваш целта директно и индиректно тоест...

1. В тренировката за лег добавяш 2-3 до 4 асистиращи упражнения в малкък обем ( до 3серии в 8-10 повторения ) Тук според асист.упражненията тренировката ти става силова или културистична.
- Силов подход - към лега добавяш набирания и някакво упражнение за крака ( преден клек примерно ) Лежанката ти е в повечко серии ( 1-2загряващи със 3-4 до 5 работни )
- Културистичен - към лег-а добавяш типични упражнения за гърди ( полулег, кофички, пек-декове и т.н. )
2. Движиш се в малк повторения ( 5ца ти е най-дългата серия )
3. Имаш схема на прогрес ( задължително според мен ако искаш подобрение в работната тежест )
4. Правиш възстановяваща седмица след всеки трен. цикъл
5. Подобряваш останалите движения ( идниректна помощ ) ... гърба поема тежеста надолу ( силен гръб помага за по-доброто спускане и контролиране на тежеста ) както и раменната преса, полулег, кофички и др.

06.11.11
22:33

Не целя 5 кг. а безспирна прогресия :D хвата не е проблема. Единственото нещо което не правя и не съм пробвал от предложените от теб е делоуд седмица, но мисля, че все още не ми трябва при макс 115тина кг.

Хм... между това да вдигаш 115кг и се пънеш като магаре или вдигаш 215кг и се пънеш като магаре няма голяма разлика... и двата случая си натоварил нервната система на предел.... в силовите програми възстановителната седмица е често пренебрегвана а тя играе скрита роля за всеки килограм отгоре. Казваш безспирна прогресия... ами нали сега мъчиш 5кг отгоре после мъчиш още 5… и така се получава... ако си поставяш цел 20кг отгоре едвали ще стане скоро ;) ако въобще стане.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.11.11 14:45.

07.11.11
19:28

Прав си братко почивката ражда шампиона. Ше го мислим, но мен и въпроса ми беше г/д това. Виждам че тук напредналите силачи правят я 4х4 я 3х3 я 3х1 и сякакви такива въртят без остановен ред ( може аз да не го виждам ), което също си е някакъв вид активна почивка, та исках някой да ме ориентира как се въртят тес истории.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1