Дневникът на Мери (Дупе от 115 на 95 до Коледа)

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.10.11
20:12

Момичето има 3 дни стаж в зала, ако не се лъжа, и вчера търсеше клипчета за изпълнението на упражненията из нета..... А я съветвате да качва и тежестите :D Тя, програмата, сигурно е чудесна, ама дали Мери ще се справи с нея? И ако се справи някак, дали програмата ще е достатъчно ефективна предвид факта, че в нея има не повече от две упражнения, чиято техника би могла да разучи сама? Клек, напади, суинг, лег, тяга, раменна преса...
Виждала съм начинаещи да започват така, но все с персонален треньор, който да ги следи за изпълнението, да коригира, да определя тежестите, да пази начинаещия от собствената му неопитност...

Мери, ако ще продължаваш с тази програма, задължително направи клипчета на всички упражнения и ги качи тук. А също и се посъветвай с инструктор за техниката на упражненията, най - добре.

Мнението беше редактирано от Инис на 27.10.11 20:14.

28.10.11
08:58

Привет :). Вече си имам и кантар. Тежа 80.3кг. Е*ати докъде съм се докарала.

Инис, няма кой да ме снима, не познавам никой в залата, не мога да си представя да бутна телефона си в ръцете на някой за да ме снима дебела как правя някой упражнения. Много клипчета изгледах, стремя се никога да не изкривявам гърба си, да държа тялото си стегнато, да не изкривявам колената и таза, и т.н. Сигурно греша, мислила съм си другата седмица да помоля момчето в залата да ме гледа и коригира. Тренировка с инструктор е 10лв, така че за 2-3 тренировки смятам, че ще е полезно да ми покаже техниката на клека и нападите.

ЧЕТВ 27.10.2011
Ден 4

07:30 - 1 купа от 200г кисело мляко 3.6%, 2с.л.овес, 1с.л.трици, 1с.л.ленено семе, 2 ореха и 1 с.л.замразени червени боровинки
09:00 - 1 червена чушка пълна с 50г сирене
12:00 - 2 кюфтета, порция постно зеле (не са домашни, ядох ги в ресторанта на работа)
19:00 - 10-ина ореха, 200г кисело мляко 3.6%.

Тренировка А
15мин велоергометър (интервали 1мин бавно въртене + 1мин вътрене 37-40км/ч). Още не бях почнала тренировката и вече бях изморена :).

4-ри кръга от:
Клек х 5, 20кг лост
Напади х 5 (на крак), 2 дъмбела по 7.5кг
Бутане от лег х 5, 2 дъмбела по 7.5кг
Раменна преса х 5, 15кг лост
Дърпане на горен скрипец с широк хват х 5, 15кг
Дърпене с тесен хват х 5, 15кг
Коремни преси х 8

Общо с кардиото: 44мин. Много се изморих. Дори като легнах да спя усещах как мускулите ми потрепват :), сякаш тялото ми продължаваше да тренира :). Сега имам мускулна на дупето и бедрата. Чувствам се малко странно, като разглобена, но ми харесва.

Днес след работа ще пътувам затова няма да тренирам. Два дена без лап-топи и интернет :).

Мнението беше редактирано от Модена на 28.10.11 09:07.

28.10.11
09:58

Да, това е най - доброто, което можеш да направиш за себе си на този етап. Дай му списъка с упражнения и нека те научи - заслужава си инвестицията...

29.10.11
13:27

Общо с кардиото: 44мин. Много се изморих. Дори като легнах да спя усещах как мускулите ми потрепват

Разтягай поне 15 мин след тренировка, и мускулната треска и потрепването ще намалеят значително, и ще възстановиш по-бързо, което е важно, тъй като искаш да си работоспособна на следващата планирана тренировка.:)

31.10.11
08:48

Инис, много ми харесват мненията ти. Винаги са съдържателни и с нетърпение чакам интервюто ти :).

казано от Infernaloverkill на 29.10.11, 13:27:

Разтягай поне 15 мин след тренировка, и мускулната треска и потрепването ще намалеят значително, и ще възстановиш по-бързо...

Добре, ще го взема впредвид :).

Уикенда не бях в София, не си взех и лаптопа с мен, така че сега ще обобщя последните 3 дена. В петък не съм тренирала, но в събота рано сутринта отидох в една зала и направих следната тренировка:

60мин пътека (10 мин интервали, 2мин ходене с 4.8км/ч и 1мин бягане с 11.2км/ч, но почна да не ми стига въздуха и останалите 50мин ходех бързо с 6.4км/ч на 7%наклон.)

Лег преса 3х8, 60кг
Лег екстеншън 3х8, 30кг
Лек кърлинг
1х8, 35кг - много тежко ми беше и не правех чисти повторения
1х8, 30кг
1х8, 20кг - на 20кг ми беше екстра

Почнах да правя тяга и едно момче дойде да ми покаже как се прави, понеже много се кривях. Общо взето ми каза: “Кръста винаги изправен, главата напред, задника стегнат, колената изправени...”

Мъртва тяга 4х5, 40кг

И накрая 20мин пътека, бързо ходене с 6.4км/ч на максималния наклон на пътеката - 15%.

В неделя пак отидох в залата и понеже не искам да правя клек, напади и т.н. преди някой да ми обясни точно как трябва да се правят, минах по машините:

Избутване на щанга от лег 3х8, 20кг
Наклони встрани 3х8, 17.5кг
Аддуктор 5х15, 30кг
Абдуктор 5х15, 30кг
Скрипец (с широк хват, зад врат) 3х8, 25кг
Скрипец, тесен хват 3х8, 25кг

20мин пътека с 6.4км/ч ходене на 15%наклон (последните 5мин бяха без наклон)
20мин велоергометър, 8км изминати с него.

Храната все още не е оправена. Вчера ядох варени яйца, 4-5 малки домашни ябълки, биволско кисело мляко, ядки (бразилски орех). Като се прибрах в София, вечерта бях в МОЛ-а. Харесах си една книжка, Мандарините, която сега като взема заплата ще си я купя.

Днес,
ПОНЕДЕЛНИК, 31.10.2011
се претеглих и измерих.

Тежа: 80.1кг.

Мерки:
Гръдна обикола: 97см (-3см)
Талия: 85см (-4см)
Дупе: 113см (-2см)
Бедро: 64см (-1см)

Изобщо не ми харесва, че съм 80кг.

Мнението беше редактирано от Модена на 31.10.11 08:55.

Значи с тази храна никога няма да свалиш достатъчно... Кисели млека, много фруктоза, малко белтък, никакви здравословни мазнини, нищичко, което да помага да гори мазнинки. Сигурно на 100 момичета съм го казал това...
Започни деня с 200-250 грама месо, 100 грама сурови ядки, някакъв плод.
След 5-6 часа 200-250 грама месо, салата.
След 5-6 часа същото. Вземи си един Betaine HCL, за да видиш дали усвояваш нещо от манджата, защото съм сигурен, че имаш дефицит в стомаха. На всяко хранене гълтай 5 грама рибено масло. Ако имаш още парички - по 15-20 грама БЦАА повреме на тренировка.
На всеки 5-6-7 ден след 18:00 ядеш каквото ти е кеф и колкото ти е кеф. Чипсове, вафли, течни шоколади, бисквити и кво ли още не. На следващия ден ще си по-слаба. Действай и успех с целите.

31.10.11
12:59

А това вярно ли е?

казано от entwickler на 23.10.11, 21:56:

Храната е доста по-важна: 90% хранене; 10% тренировки.

Мнението беше редактирано от Модена на 31.10.11 13:00.

Като цяло - да.

01.11.11
08:32

Тогава оправям храната.

ПОНЕДЕЛНИК 31.10.2011
ДЕН 8

Храна:
07:00 - На тиган: 2 яйца, 20г масло, 50г сирене, гъби
13:00 - Пилешка гърда с розмарин и лимон, задушени гъби в 20г масло
19:00 - Пилешка гърда с розмарин и лимон, задушени гъби в 20г масло

Тренировка:
25 клека
25 лицеви на колене
25 гребане с щанга, 15кг
25 коремни преси

50 клека
50 лицеви на колене
50 гребане с щанга, 15кг
50 коремни преси

75 клека
75 лицеви на колене
75 гребане с щанга, 15кг
75 коремни преси

Общо време 68мин. Беше ми много трудно, като цяло имах мускулна треска от предишни тренировки. Тази сутрин краката и корема ми бяха много твърди (под големия пласт мазнина).

Мнението беше редактирано от Модена на 01.11.11 08:33.

01.11.11
16:43

Мери, преди тренирала ли си нещо? Вероятно да, защото за човек само с няколко дни опит в залата (цитирам твой пост, прочетен някъде из форума), хелуинския комплекс ми звучи като твърде голямо предизвикателство...
Храната ти много ми харесва :)

01.11.11
17:01

Той не е баш Хелоуински комплекс. Заменила съм хоризонтални набирания и повдигането на колената от вис със гребане и коремни преси. Иначе нямаше как да го направя. И днес продължавам да имам мускулна треска, предимно на бедрата. Довечера ще ходя в залата да правя кардио на пътеката.

Мнението беше редактирано от Модена на 01.11.11 17:03.

02.11.11
13:44

Никъде не ходих, разглобено ми е и тая мускулна. Имах нужда от вечер почивка.

ВТОРНИК, 01.11.2011
ДЕН 9

Храна:
09:00 - 50г мюсли с 250г овче мляко
12:00 - 2 яйца, 100г пилешка гърда, малко гъби
19:00 - 1 шоколад.

Нещо ми е много трудно да махна въглехидратите.

Мнението беше редактирано от Модена на 02.11.11 13:46.

02.11.11
15:31

казано от Мери_11 на 02.11.11, 13:44:

Никъде не ходих, разглобено ми е и тая мускулна. Имах нужда от вечер почивка.

ВТОРНИК, 01.11.2011
ДЕН 9

Храна:
09:00 - 50г мюсли с 250г овче мляко
12:00 - 2 яйца, 100г пилешка гърда, малко гъби
19:00 - 1 шоколад.

Нещо ми е много трудно да махна въглехидратите.

Храната ти е малко, затова и шоколада в 19ч. не ме изненадва .

02.11.11
18:23

На мен ми е чудно как някой ще седне да яде шоколад и то цял преди да си е изял вечерята.
Хапни си едно хубаво и няма да ти се яде толкова сладко. Или поне не цял шоколад.

03.11.11
14:09

СРЯДА, 02.11.2011
ДЕН 10

3 яйца, 200г сметана, 50г орехи
свинска пържола, домат
1 пълномаслено кисело мляко

Нямах тренировка. След работа пообиколих малко София, запознах се с нови хора :) . Туй то за вчера :).

03.11.11
16:31

ЧЕТВЪРТЪК, 03.11.2011
ДЕН 11

Ще споделя малко мисли :). Някакси го няма вече това напрежение в мен, спокойна съм. Обичам да се прибирам вкъщи, да ми е тихо, спокойно и подредено. Да вечерям, да гледам нещо любимо по ТВ-то (вчера много се смях на “Изгубени в България”) или просто да не правя нищо. Започва да ми харесва да съм сама :). Дрехите ми стават широки. Само, че идеята ми с ВМ-НВД нещо не се получава... и сега обмислям. Поне ще гледам да ям по три пъти на ден, с по-изчистени храни, ще наблягам на качеството.

Днес ядох:
50г овес с 50г козе сирене
Свинска пържола със салата
За вечеря: ще си готвя запечена пъстърва с лимон и копър.

Тренировка:
Тренирах сутринта. Учудващо станах рано-рано, преди телефона, в добро настроение и наспааала се.
Ходих да бягам. Само 20 мин. И малко ходене... няма как да тичам 20 мин без прекъсване.

Айде :). Хубава вечер :) .

07.11.11
14:14

Здравейте на всички,

Имам свободно време, разчела съм си едни пари и започнах да тренирам с персонален треньор. Вече имам 2 тренировки с него, довечера ми е третата. Почти не правя кардио. А и с храната съм перфектна последните дни.

Днес се претеглих - 77.9кг и дупе 110см.
Почти не съм имала и ден без мускулна треска.
Хладилника ми е пълен с месо, риба, замразени зеленчуци, филета, овчи кашкавал и т.н.

Ям. Уча се да готвя и много ми харесва. И ми е много вкусно. И ставам силна :) и... красива :) .

Е заради това последното изречение ще се влюбим в тебе! Мачкай!

07.11.11
16:53

Go, go, girl!

08.11.11
09:59

Предпочитам някой мъж да се влюби в мен, като ПеткоК или Инженера :) .

Тази сутрин си направих страхотна закуска: 100г свински врат филе с 50г сирене и половин краставица. Беше ми вкусно и си мислех, че всичко ми е перфектно, когато се загледах в етикета на филето, пишеше, че има захар. Повече няма да си взимам. Ще си взимам само сурови меса. Снощи направих интересна тренировка, в която преобладаваха клековете и нападите.

Бай :) .

Мнението беше редактирано от Модена на 08.11.11 10:00.

казано от Мери_11 на 08.11.11, 09:59:

Предпочитам някой мъж да се влюби в мен, като ПеткоК или Инженера :) .

Брех... недей така, бре... ще повяхне младежта! 8-)

казано от Мери_11 на 08.11.11, 09:59:

Тази сутрин си направих страхотна закуска: 100г свински врат филе с 50г сирене и половин краставица. Беше ми вкусно и си мислех, че всичко ми е перфектно, когато се загледах в етикета на филето, пишеше, че има захар.

Повечето месни произведения имат разни съмнителни “екстри”.
Защо е набутана захар в свинското вратле - нямам представа, ама не й се впрягай толкова.

Сега като стана 100 кила тая зима ;)

09.11.11
17:05

Здрасти, здрасти :)

Нещо необичайно се случва с мен. Заспивам много рано. Вчера дори не успях да догледам Екс Фактор. А преди си лягах след полунощ. За сметка на ранното лягане се събуждам и много рано... към 6ч... и си се връткам в леглото, чакайки да стане 7ч, уж си мисля нещо, после пусна за 5мин телевизора, та към 6:30 ставам де.

Днес ще тренирам с инструктора. Ядох пилешко бутче с ориз и гъби, яйца с гъби и масълце, свински врат :) . Ще се меря и тегля в края на месеца. Днес съм с пола и ботушки. Харесва ми накъде отивам. А и не е толкова лошо човек да е сам, демек преживява се :) .

Модена

Мнението беше редактирано от Модена на 09.11.11 17:07.

Ти сега кажи... Ако стана 100 кила ще ми дадеш ли да се влюбя в тебе? Да си знам кво да правя...
Така, значи ранното ставане и ранното лягане са признак за по-добро усвояване на цинка и магнезии от храната, която приемаш. Като цяло това е естествения режим на тялото. Ако не можеш да заспиш рано, значи има нещо недъгаво. Най-вероятно и дефицита на хидрохлоридна киселина в стомаха ти намалява, за това и се наблюдава също това подобрение на съня. А как се събуждаш сутринта?

10

09.11.11
18:08

Да не забравиш преди/след снимки, та да ти се кефим на прогреса :)
@тедо - братле, ти си А ФЪКИН енциклопедия, шапка ти свалям!!!!!!!

10.11.11
08:40

казано от Dique на 09.11.11, 18:08:

Да не забравиш преди/след снимки

Това е добра идея.

Последните 4-ри дена гърдите ми са станали по-чувствителни и особено зърната. Наболяват ме. Не е нетърпима болка, но си я усещам. Не знам на какво се дължи. Поразрових се из гугъл, ама... със сигурност не се дължи на това, че ще ми идва (никога преди или по време на цикъл не са ме боляли гърдите). Друго пише, че е признак на бременност - ама и това няма как да е при мене. От тренировките? Ами невъзможно ми се струва баш зърната да ме болят. Ще се самонаблюдавам тия дни.

Храната днес:
07:30 - 2 яйца с масло, 120г овче кисело мляко
12:20 - 2 яйца с масло и 100г броколи
Довечера - някакво месо или пак яйца.

Инструктора ми каза, че имам добра основа (като сила) за бъдещ прогрес в увеличаване на работните килограми. Правим клекове, още не ми е добра техниката. Не си записвам упражненията и тежестите - той си ги води на един лист. Аз само слушам.

Снощи ми се развали режима, тъкмо изгледах Изгубени в България и си легнах едно блаженно и в 23:30 телефона ми звънна и ме разбуди, после 20 минутен разговор и след него се разсъних и замислих... и тая сутрин в 7 като ми звънна телефона, не ми се ставашееее и ми бе криво... станах в 7:20 и трябваше да правя всичко набързо за да не закъснея за работа.

Мнението беше редактирано от Модена на 10.11.11 08:41.

казано от Мери_11 на 10.11.11, 08:40:

Последните 4-ри дена гърдите ми са станали по-чувствителни и особено зърната. Наболяват ме. Не е нетърпима болка, но си я усещам. Не знам на какво се дължи. Поразрових се из гугъл, ама... със сигурност не се дължи на това, че ще ми идва (никога преди или по време на цикъл не са ме боляли гърдите).

Според скромните ми и индиректни (естествено) познания, в много случаи този признак е именно предвестник на месечно неразположение...

10.11.11
09:11

Цикълът ми е точен. Ще ми идва чааак на 20.11. Има много време. А и както казах вече никога досега гърдите ми не са ставали чувствителни поради факта, че ще ми идва ПМС. Ще видим... пък и може тия дни да отшуми. Все пак различни неща се случват вече с тялото ми, почти не ям боклуци, тренирам, свалям мазнини, тая мускулна треска, може би е някакъв вид адапрация, знам ли...

Мнението беше редактирано от Модена на 10.11.11 09:12.

10.11.11
09:17

казано от Мери_11 на 09.11.11, 17:05:

Нещо необичайно се случва с мен. Заспивам много рано. Вчера дори не успях да догледам Екс Фактор. А преди си лягах след полунощ. За сметка на ранното лягане се събуждам и много рано... към 6ч... и си се връткам в леглото, чакайки да стане 7ч, уж си мисля нещо, после пусна за 5мин телевизора, та към 6:30 ставам де.

Ако храненето ти е НВД е нормално да е така ;)

10.11.11
09:37

Инженера ще ти го доведа, веднага когато го пожелаеш:)))
А и той стана доста конвертируем...разберете се ей!!!
:)))))))))))))))))))

10.11.11
09:39

казано от slavko на 10.11.11, 09:37:

Тва да не казвам как го прочетох... :D

10.11.11
09:47

Хахахахах...на размешано...:))))
Мога да предположа де:))))))...ама цензурата ще ни удари:)))

10.11.11
10:18

На пролет, когато вече имам хубаво дупе и бедра, плътни мускулчета, туй-онуй... ще го поканя на обяд. Рано е сега :) . Мак Сим, би ли ми обяснил връзката на ВМ храненето с ранното заспиване?

Мнението беше редактирано от Модена на 10.11.11 10:20.

10.11.11
11:06

казано от Мери_11 на 10.11.11, 10:18:

На пролет, когато вече имам хубаво дупе и бедра, плътни мускулчета, туй-онуй... ще го поканя на обяд. Рано е сега :) . Мак Сим, би ли ми обяснил връзката на ВМ храненето с ранното заспиване?

С удоволствие бих ти я обяснил, ако я знаех...Мога само да предполагам, че поради липсата на глюкоза за мозъка става този неприятен ефект...поне докато се адаптира към кетони. Наблюдавал съм го при мен докато бях на НВД, наблюдавал съм го и при още трима на НВД...то толкова и познавам лично и да си пробвали НВД.

10.11.11
11:10

казано от Мери_11 на 10.11.11, 10:18:

Предвид фастването, по-добре на вечеря :D

10.11.11
11:18

Е тогава ПеткоК, той поне се храни перфектно.

казано от Мак Сим на 10.11.11, 11:06:

С удоволствие бих ти я обяснил, ако я знаех...Мога само да предполагам, че поради липсата на глюкоза за мозъка става този неприятен ефект...поне докато се адаптира към кетони.

Искам само да вметна, че аз съвсем но го намирам за неприятен ефект. Няма нищо по хубаво от това да си легна в 22ч и да заспя неусетно.

П.П. Извинявам се на ПеткоК и Инженера за това, че ги споменах и за последвалите бъзици (макар и доброжелателни). Ще се въздържам за в бъдеще от подобни изказвания.

Мнението беше редактирано от Модена на 10.11.11 11:20.

Мери, при мен беше същия ефект, когато започнах да суплементирам с бетаин хидрохлорид и стомашната киселина започва да се нормализира.

10.11.11
11:31

казано от Мери_11 на 10.11.11, 11:18:

Е тогава ПеткоК, той поне се храни перфектно.

казано от Мак Сим на 10.11.11, 11:06:

С удоволствие бих ти я обяснил, ако я знаех...Мога само да предполагам, че поради липсата на глюкоза за мозъка става този неприятен ефект...поне докато се адаптира към кетони.

Искам само да вметна, че аз съвсем но го намирам за неприятен ефект. Няма нищо по хубаво от това да си легна в 22ч и да заспя неусетно.

Лошото е, че макар и да не го усещаш мозъка малко или много гладува...и това има последици и в концентрацията, и в желанието за тренировки, и в други дейности...Всъщност не знам дали си на НВД даже ;)

казано от slavko на 10.11.11, 09:37:

Славко, това прозвуча все едно съм някакво жиголо, а ти си ми пимпа :D :D :D

Мери, ти няма за какво да се извиняваш, трябва да е весело във форума, ние на майтап носим ;)

Сега малко за храненето. Ако прекалено дълго време си в калорийна рестрикция и НВД е много вероятно да си прецакаш щитовидната жлеза (метаболизма). Този проблем се получава основно при жените заради по високото ниво на естрогена, а ти може би го имаш, защото чувствителността и болките в гърдите са признак за това. За да не позволяваш това да се случи, трябва да хапваш от време на време и въглехидрати, а също така и да правиш ударни храненета с много калории (за предпочитане вечер). Препоръчвам ти тези неща да стават в ден когато си на нещо като циклично хранене, за да не излезеш в много голям “+” в калориите.
Също така, винаги е добра идея да си пуснеш едни хормонални изследвания за да видиш дали организма работи както трябва.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 10.11.11 14:40.

10.11.11
14:54

А Марине,
имаш ли някаква убедителна идея какъв тип въглехидрати, защото навсякъде се пише колко е зле да се ядат картофи, ориз, за хляб да не говорим, и то от двата вида- бял и черен- все е много зле??

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1