Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:

20111107

Хранене:
8.10
4 варени яйца с шунка и сланина
13.50
Кюфтета от смес свинско и телешко на фурна
17.00
Шоколад
20.50
Кюфтета от смес свинско и телешко на фурна
Пастет

Тренировка:
няма

Добавки:
За здраве:
Хром пиколинат
Храносмилателни ензими
ще бъдат дописвани
Спортни:
няма за деня

Напитки:
Чай х2
Нес кафе
Червено вино

Бележки: Вчера нямаше време за тренировка. Днес се надявам да успея да вместя една за средната секция поне, че после чакаме гости за именния ден. Който пък съвпада с деня ми за чийтване вечерта, та отсега се облизвам за баницата и от новите Merci, дето са с тъмен шоколад. (pizza)

Скромничиш със чийт храненията. Очакваме титанично избухване. :)

казано от Тедо на 08.11.11, 15:17:

Не мога, малко побирам. Някъде около кофичка кисело мляко и половин пакет обикновени бисквити ми е вместимостта.
Аз затова и не съм пробвал цикличното хранене, че трябва да ям само масло с набучени амини, или направо да ги пия със зехтин.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 08.11.11 15:21.

08.11.11
15:26

Ми да, виж колко минималистична визия? :)

08.11.11
15:28

казано от Oranje на 08.11.11, 15:20:

казано от Тедо на 08.11.11, 15:17:

Не мога, малко побирам. Някъде около кофичка кисело мляко и половин пакет обикновени бисквити ми е вместимостта.
Аз затова и не съм пробвал цикличното хранене, че трябва да ям само масло с набучени амини, или направо да ги пия със зехтин.

Стомаха се разширява все пак?

08.11.11
15:28

И обиколката на талията. ;)

Моето чийт хранене веднъж беше от 17:00 до 22:00 и изядох 2 големи кутии бисквити бел-вита, 150 грама шоколад, голяма пица, 2 бири и още някакви бисквити и умрех. :)

Е защо трябва да го разширява, за да може да се храни циклично ли :)
И с това хранене и с този стомах си има доста добри резултати.
Чиит храненето не е нещо ново за Юли :).

08.11.11
15:41

Никой не е казал, че задължително трябва. Чийта може да не е нещо ново за него, но цикличното хранене е. Ловя бас, че все за някое сваляне ще иска да експериментира и с него.

10

08.11.11
22:19

От много време се каня да те питам, ама се забравям. Как поддържаш това тегло с толкова малко храна ? Както и да го суча в някои дни не докарваш и 2к калории О.О Я моля те разясни ми, че ако има начин да поддържам с малко ядене, да си отпочина :).

казано от Dique на 08.11.11, 22:19:

От много време се каня да те питам, ама се забравям. Как поддържаш това тегло с толкова малко храна ? Както и да го суча в някои дни не докарваш и 2к калории О.О Я моля те разясни ми, че ако има начин да поддържам с малко ядене, да си отпочина :).

* По-дрът съм, т.е. трябва ми много по-малко храна, отколкото на растящ и развиващ се тийн.
* Поради травмата ми все още не тренирам много, което също значи да ям по-малко. Няколко тяги на 200 кила искат двойни порции. Не може да се каже същото за няколко серии лицеви опори.
* И, не на последно място, а много съществен фактор: позвам храносмилателни ензими.

10

08.11.11
22:40

Хм, не се бях замислял за тия работи. А тези хранителни ензими до каква степен намалят “нуждата от калории” ? Да речем, 3 обилни хранения и 1-2 междинии, дребни, и ензимите, възможно ли да е да се поддържа тегло от 65-70кг на активно трениращ (само фитнес). ?

казано от Dique на 08.11.11, 22:40:

Хм, не се бях замислял за тия работи. А тези хранителни ензими до каква степен намалят “нуждата от калории” ? Да речем, 3 обилни хранения и 1-2 междинии, дребни, и ензимите, възможно ли да е да се поддържа тегло от 65-70кг на активно трениращ (само фитнес). ?

Никой не може да ти каже с точни числа колко ти е нужно, колко точно оползотворяваш от изяденото и колко калории гориш дневно.
Храносмилателните ензими работят на принципа на бдителното ченге покрай пазара с джебчиите: като го няма ченгето от едната страна на пазара си с 2000 лева, а като минеш и се оказва, че в джоба са ти останали 1300лева.
Т.е.: ти вкарваш 2000ккал през устата, но от тях се усвояват 1300ккал. С приема на ензимите тия 1300 стават, да кажем, 1600.
Активно трениращ не означава нищо. Всеки харчи различно количество калории. Един учи 4 часа повече от друг, друг спи повече, трети лежи пред ТВто само, четвърти всеки ден прави с религиозна страст клипчета за плочки, пети има 3 гаджета, шести си има само едно тормозещо го по цял ден, седми го карат до училището, осми ходи по 40 мин до там и обратно... Отделно в залата всяка почивка между сериите, колко процента от макса вдигаш, колко серии са до отказ, тоя отказ на кое повторение е и т.н. - всичко това също оказва влияние.
Начините са два:
- намираш гадател, който познава
- намираш кое работи за теб в дадения момент. След година може и да не работи, а което е работило миналата не е сигурно, че пак ще работи.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 08.11.11 22:49.

10

08.11.11
22:51

Мерси. И последен въпрос: 1 доза е 1 таблетка, така ли ?

казано от Dique на 08.11.11, 22:51:

Да, ядеш, ядеш, пиеш една таблетка и си дояждаш. На следващото ядене пак една таблетка и така.
Само гледай да не надебелееш, почти всичките качват като почнат ензимите, защото изведнъж се оказва, че усвояват повече, нищо, че ядат същото. :)

08.11.11
22:56

казано от Oranje на 08.11.11, 22:54:

казано от Dique на 08.11.11, 22:51:

Да, ядеш, ядеш, пиеш една таблетка и си дояждаш. На следващото ядене пак една таблетка и така.
Само гледай да не надебелееш, почти всичките качват като почнат ензимите, защото изведнъж се оказва, че усвояват повече, нищо, че ядат същото. :)

Е това пак е относително.Аз от много време пия ензими ,някои пъти съм приемал и по две таблетки,но не съм качил кой знае какво.

казано от brusakch на 08.11.11, 22:56:

Е това пак е относително.Аз от много време пия ензими ,някои пъти съм приемал и по две таблетки,но не съм качил кой знае какво.

Нормално, като те е страх да не зацапаш пресата. ;)
Просто имаш нужда от 3000ккал, ядеш 2000ккал и пиеш ензими. Колкото и ензими да пиеш няма как да направят тия 1000ккал. (Това са груби сметки, в твоя случай не знам числата!). Вдигни яденето, намали тренировките, увеличи спането, намали стреса, вдигни килата на тежките щанги и ще порастнеш.
Аз не съм видял човек, който да пие ензими и да не е доволен. Особено тези, които не са в първа младост.

20111108

Хранене:
8.40
Банан
13.20
Суджук
Ядки
16.20
Суджук
20.40
Пиле с картофи на фурна
Баница
Бонбон Меrci

Тренировка:
На лостовете - горна и средна част на тялото
По 4 упражнения за средната и за горната част

Добавки:
За здраве:
Комплекс витамини и минерали + екстри
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
ще бъдат дописвани
Спортни:
ще бъдат дописвани

Напитки:
Нес кафе х2
Червено вино

Бележки: Много готина тренирова си спретнах вчера на лостовете. Малко олд скул гимнастически методи си претопих и поекспериментирах, но съм много доволен от резултата.
На лостовете имаше 2 групи. Като отидох видях 5-6 момчета да се подпират на успоредката и реших, че ще са лостаджии и ще може да потренираме малко стрийт фитнес. Вместо това се оказаха нео-йоги, които непрекъснато повтаряха нео-мантрата ‘бате’ и ядяха някаква специфична ядка, разстяща близо до дърво, под което е медитирал 102 години виден йога. Излишно е да казвам, че ядките приличаха много на българските слънчогледови семки, нали? :)
Другата група пък се събра да пуши и да слуша чалги от ГМСа на някой от тях.
Лостовете си стояха празни и неизползваеми, само аз се кълчех по тях...
Ново ревю написах за следващата от разкритите добавки. Дотук 3 с пълен брой точки, но това е все пак защото съм описал само от тези, които пия всеки ден, т.е. нормално е да съм доволен от тях.

20111109

Хранене:
7.40
Банан
12.30
Суджук
Ядки
16.10
Суджук
22.00
Пиле на фурна
Салата с маслини
Ядки

Тренировка:
С групата на открито
Всичко

Добавки:
За здраве:
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
ще бъдат дописвани
Спортни:
ще бъдат дописвани

Напитки:
Нес кафе х2
Чай

Бележки: Наслаждавам се на силовата седмица - щанги по ТВ-то и трибой в нета.

Юли супер е идеята за хранителните добавки. Най-полезното е че представяш твоя опит и разяснения, от което наистина може да се извлече много инфо.

Имам един въпрос за “Комплекс витамини и минерали + екстри”. И аз като теб смятам, че когато една добавка се продава за спортисти, то хора като мен любители (без да се обиждат някои) могат да я приемат в по малка доза. А смятам че голяма част от добавките се изчисляват и на базата на килограмите на среден човек предполагам 80кг. Въпроса ми е колко хапчета ще са ми достатъчни според теб тогава за мен? На 63-64кг съм.

20111110

Хранене:
8.20
Фурми
14.30
Суджук
16.00
Суджук
21.00
Пиле на фурна
Сланина
Ядки

Тренировка:

Кога: сутринта
Какво: бодибилдинг
Къде: у дома
С какво: собствено тегло
Цели: хипертрофия
Упражнения: 3 за задна част и 2 за предно бедро

Кога: вечерта
Какво: йога
Къде: в йога-студио с група

Добавки:
За здраве:
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
ще бъдат дописвани
Спортни:
ще бъдат дописвани

Напитки:
Нес кафе х2
Чай

Бележки: Сутринта трябваше и средна секция да правя малко, но задната част още имаше мускулна треска от лостаджийската тренировка. Затова я прескочих. И уцелих - на йогата ни размазаха с упражнения за ядрото, Рени днес има яки мускулни трески.

20111112

Хранене:
8.40
Фурми
13.30
Риби от консерви
21.30
Телешко в гювече

Тренировка:

Какво: групова атлетическа тренировка
Къде: на открито
С какво: висилка, колан за тежести, паралетки, пудовки, земя
Акцент: сила, силова издържливост

Добавки:
За здраве:
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
ще бъдат дописвани
Спортни:
ще бъдат дописвани

Напитки:
Нес кафе х2
Чай

Бележки: Ходихме до Лидъл и нещо ми се прияде консерва с риба. Купихме си 4 различни видове да пробваме, затова и обядът е такъв.

20111113

Хранене:
8.40
Ябълка
14.30
Риба тон
Ядки
20.30
Козе сирене
Баница
Плодове
...

Тренировка:

Какво: групова атлетическа тренировка
Къде: на открито
С какво: ластик, плиометрична кутия, олимпийски лост с тежести, земя
Акцент: средна и долна част - сила, силова издържливост

Кога: вечерта
Какво: бодибилдинг тренировка
Къде: у дома
С какво: дъмбел, земя
Акцент: гърди - хипертрофия

Добавки:
За здраве:
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
ще бъдат дописвани
Спортни:
ще бъдат дописвани

Напитки:
Нес кафе х2
Чай
Червено вино

Бележки: Може да има и повече неща тази вече за ядене, ще видя какво друго ще ми се дояде.

13.11.11
20:28

Гледам,че шунката е с нормален шрифт значи е купешка.На коя марка си се спрял ?

казано от brusakch на 13.11.11, 20:28:

Гледам,че шунката е с нормален шрифт значи е купешка.На коя марка си се спрял ?

Джиев.

Пуснах ревю в секцията на още една добавка.
Чудя се дали следващата да не е за някоя от спортните, например за креатина и мнението ми за различните видове. В момента изпробвам такъв на една нова фирма, засега резултатите са добри.
Всичко зависи от музата и времето де :)

20111114

Хранене:
9.50
Ябълка
13.30
Сушеница
18.00
Суджук
20.10
Пиле на фурна
Салата със зехтин

Тренировка:
няма

Добавки:
За здраве:
Рибено масло
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
Магнезий
Селен
Цинк
Спортни:
ще бъдат дописвани

Напитки:
Нес кафе х3

Бележки: Нямаше време за трениране от работа по личния блог и служебни срещи. Иначе от вчера много добра мускулна треска на задното бедро и гърдите - две от трите групи, които искам да ми дръпнат малко с обема.

DO

14.11.11
22:25

Защо приемаш толкова селен? От храна като яйцата,Controlled Labs Orange triad по 200мкг в пълна доза,че и отделно 100 мкг селенометионин?
Наминавам из дневника с  предположението,че пиеш и цинк и идеята,че може да е Now Foods L-OptiZinc,на което да си спретнал ревю.Уви,цинка е пиколинат.

Мнението беше редактирано от donsir на 14.11.11 22:26.

10

14.11.11
22:40

Здравей :), само да те попитам, понеже си поръчах ензими и утре пристигат, да ги пия ли примерно след шейкове или само твърда храна ? Мерси предварително.

казано от Denny Crane на 14.11.11, 22:25:

Защо приемаш толкова селен? От храна като яйцата,Controlled Labs Orange triad по 200мкг в пълна доза,че и отделно 100 мкг селенометионин?
Наминавам из дневника с  предположението,че пиеш и цинк и идеята,че може да е Now Foods L-OptiZinc,на което да си спретнал ревю.Уви,цинка е пиколинат.

Като напиша ревю за селена ще пиша защо го приемам. Плюс това аз не пия по 6 таблетки от триада, а много по-малко.
А цинкът - просто такъв си купих последния път.

казано от Dique на 14.11.11, 22:40:

Здравей :), само да те попитам, понеже си поръчах ензими и утре пристигат, да ги пия ли примерно след шейкове или само твърда храна ? Мерси предварително.

Това са твоите ензими, когато пиеш протеинови шейкове. Спестяват доста парички за протеин ;)

10

14.11.11
22:53

Ааа, не, протеинчето ми е на свършване, просто се чудех :). Иначе си взех от тия, дет ти ми линкна по-горе, супер ензимс на нау. 20лв за около месец е повече от оферта, току виж не съм усвоявал доста от храната (понеже ям 3 пъти, ама масивно по 1к калории) и дръпна 2кила :). Айде, мерси за отговорите и със здраве.

казано от Dique на 14.11.11, 22:53:

Ааа, не, протеинчето ми е на свършване, просто се чудех :). Иначе си взех от тия, дет ти ми линкна по-горе, супер ензимс на нау. 20лв за около месец е повече от оферта, току виж не съм усвоявал доста от храната (понеже ям 3 пъти, ама масивно по 1к калории) и дръпна 2кила :). Айде, мерси за отговорите и със здраве.

Сподели после тук в дневника усетил ли си разликата с тях ;)

Добавки:
За здраве:
Рибено масло
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
Магнезий
Селен
Цинк
Спортни:
ще бъдат дописвани

Юли да задам въпроса си така. Наблюдавам последно време в дневниците на повечето спортуващи и то млади хора една суплимизация от хранителни добавки. Аз не съм против добавки и аз пия, но когато прочета в дневник че някой пие от 4,5 и нагоре добавки на ден вече ми се струва малко прекалено. Щя го кажа така всички пият за здраве, а болни ли са. Нали основно се препоръчва правилно хранене и дори да  не е напълно хранене здравословно то би трябвало да е задоволително. Ако пък сега някой каже ами ние сме спортисти и трябва да възстановяваме. Аз бих му отговорил така: Че ако не неговата то поне моята баба на село е по-голям спортист от повече от половината спортуващи тук. Тя е била всеки ден в градината с мотика и чували и има сигурно 3 пати по-голям енергиен разход от много от фитнес спортуващите. Не е пила добавки и яла хляб сирене и домашно месо и много плодове и зеленчуци. По -принцип хората от селата и живият до 80-90, нещо което смятам че ние няма да постигнем. Много ми е интересно, ти как ще обясниш приемането на такова количество добавки, с какво с сляпата надежда че работят или със нещо друго.
Това което написах не упрек към никой просто искам да чуя твоето мнение. Най вече защото предполагам че ще успееш да се аргументираш (това е което търся).

П.С. Просто не знам как решихме че трябва да поемам селен магнезия калции дали да не пробвам да изям и брадвата вкъщи.

П.С2. Ако си на 25 и пиеш по една торба хапчета на ден за да си здрав ми е страшно интересно ако си на 60 по колко трябва да пиеш като знаем че вече половината ти органи няма да произвеждат достатъчно количество хормони и ензима.

Ако сметнеш може да ми изтриеш въпроса.

Надявам се отчиташ всички фактори като:
- естествения фон: радиофонът е 400пъти по-голям днес, отколкото преди век, мобилните оператори, сателити, телевизии, Wi-Fi, далекопроводи...
- качеството на храната: преди 20 години ако слагаше боклуци на прасетата, за да печелиш като ги продаваш, щеше да храниш прасетата...в Белене. Баба ти не е знаела какво е палма, днес ти ядеш палмово масло повече от някой туземец.
- стресът: за баба ти е било проблем да не остане стара мома и да има кой да я вземе, за да може прадядо ти да не се вътри да я гледа, че жените не работят колкото мъжете. Днес жените се дразнят от кило отгоре на кантара, че са еднакво облечени на някое парти с друга жена, че нямат достатъчно обувки, мъжът им погледнал друга, колежката злословила...аве тук може да пиша с часове :)
- какво е представялвал животът: днес целта ни е да имаме магистрали; да изберем музикален, актьорски, певчески, (с)ЕКС,... идол на България; да знаем кой е виновен и т.н. “важни” неща. Баба ти навремето и асфалт не е виждала и са я занимавали други работи - да има какво да сложи на трапезата. Днес ядем само квото е танцувало или ни е пяло по ТВ-то, па ако ще песента да е била броене от 1 до двайсе и не знам колко там беше.
- от селата живеят и до 100 години. Въпросът е как?
А, имах гадже, чийто дядо държеше селският казан и всеки ден в продължение на над 50 години не падал под кило ракия. И умря по-стар от много пиещи добавки. Изводът?
Моята баба беше против добавките. Баща ми донесе от Пампорово веднъж сухо мляко и баба го изхвърли. Никога не бе пила нищо. Освен хапчета, които трябваше и са й изписани от доктора. Хм, твоята баба пие ли хапчета? Та баба ми не пиеше алкохол, никаква химия (най-много някой лимонов резен по повод да хапне), работеше нон-стоп, не пушеше, гонеше хората по улицита сутрин да ги черпи с мекици, ако в съседния двор имаше злато нямаше да посмее да прескочи да си открадне...и почина на 61 години. Изводът?
Лично аз не се интересувам баба ти колко е живяла. Или как. Аз искам да живея така, както мисля, че е подходящо. И когато имам нужда от неща, които не успявам да си набавя с храната - вземам с добавки това, което ми е нужно, но липсва. Когато от чешмата водата не ми е ок - отивам и си наливам от извор. Когато ми се спи - спя. Нищо, че баба ти става в 5. На мен в 5 ми се спи и спя. Пробвах да ходя да тренирам сутрин рано - не става. И т.н.
И не сравнявам несравними неща - продължителността на живота на бабите в бг и приема на добавки например.
За да не спорим влез тук и си поиграй. И после да обсъдим колко трябва да ни е доходът, каква националност да сме, коя година да сме родени и т.н., за да сме възможно най-здрави без добавки :) О, надявам се да имаме още един фен против войната след това, ако прегледаш какво става с продължителността на живота в едната ос и войната в другата ;)
http://www.gapminder.org/world -> забавлявай се ;)

Затова ти зададох въпрос на теб, поради факта че ще се аргументираш. Разбира не мога да съм съгласен със всичко. Но в голяма част заставам зад думите ти. Просто исках да намеря разумен довод да инвестирам малко пари в добавки (освен витамини и протеин).
Мерси за което.

П.С. И баща ми е е твърдо против добавките, като си ходя при него трябва да си крия протеина да не изчезне. Поне витамините не ми пипа.

Баща ми е на 69 и не боледува. Пие всяка вечер по 2-3 чашки домашна ракия или вино, яде си нормално, има си корем... Като си ида в нас в хладилника има растителен кашкавал, евтини колбаси, маргарин и т.н. боклуци. Вярно, гледат кокошки и имат и градина, но яде и много боклуци.
Но на младини е инкасирал големи количества вит. Д, като всяко лято е бил спасител по морето. Аз имам 10 години стаж, като всичкото това време е прекарано в помещения, някои от които - под земята. Удачно ли е да приемам вит. Д на добавка в такъв случай? ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 15.11.11 11:43.

15.11.11
11:51

Двата взрива, откритието на парните машини и след 1950 глюкозо фруктозния сироп! Здравей живот!

15.11.11
11:54

Много приятен пост за четене...браво Юлка...
Светът много се е променил...от бабините времена...някои от нас са ги усетили де, поне за малко и тук-таме се обажда ноатслгия, но всичко се развива...май не е много за добро...ама ще видим, в някой друг живот:)
Същото се развива и индустрията с хранителни добавки и лекарства, която е по-конвертируема от тази с петрола-ФАКТ!!!

За добавките и спортуващите...и аз не рабирам повечето хора...по 10 вида добавки и за какво...за 100 тяга, или за 2 месеца лятото да се вижда пресата:))))...а стига бе баси...ама си е така!!!

Свършвам с това, че ако искаш да се състезаваш в някакъв спорт и да си в десетицата...няма да ти се размине суплементацията...вида, количеството, кога, защо...е тема, която е толкова широко обсъждана, че вече и аз почнах да се обърквам...
Работещите неща се броят на пръстите на двете ни ръце...

15.11.11
12:12

Всеки може да си дълбае във философските разсъждения, да си намира аргументи, контрааргументи на аргументите на другите, особено на тема “Добавки, качество и начин на живот преди 100 години и сега” .

Юли го е написал добре, но винаги има едно “но”...както и да е...

10

15.11.11
15:01

бат Юли, добре че ме светна за тия ензими :)))) напуках се на прасе след тренировката и ми се подду корема, ударих 1 таблетка и ся сеедно не съм ял. Довечера ше ги пробвам и с една тава картофи.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1