08.11.11
16:49
Тъй като лятото претренирах сега имам сериозен проблем с рамената. Искам да попитам какви упражнения мога да правя за разгрявка на рамената. В момента знам само раздвижване (въртене) от едната посока към другата и обратно, и другото е да се хвана за 1 лост и да си изпъна ръката. Според мен това е крайно недостатъчно.
Също така искам да попитам за бицепс имам сила, но като стегна ръката няма видна промяна. Дали е добра идея да се ги тренирам 1 ден с по 2 упражнения и после на всяка тренировка (4-ти пъти в седмицата тренира) да правя 1 упражнения с по много повтрения и 3 серий? Чувал съм различни мнения от това че на бицепса не му трябва много и до това че може да се тренират през ден, но с по-малка тежест и повече повторения.
Темата беше редактирана от Alexander Georgiev на 08.11.11 16:50.
08.11.11
17:17
Най доброто разгряване го видях в клипа на Дориан Йейтс рацете са вдигнати наравно с раменете сгънати в лактите ,гледат напред и се вартят нагоре и пак до същото положение (Доста е трудно да се обесни :Д )
За бицепсите мисля ,че проблема е от това ,че тежеста не я вдигаш с самия мускул ами очастват в голяма степен ставите , лично предположение ,защото когато сгъвам с 40 кг лост не чуствам напрежението в бицепсите а когато сгъвам с 25 кг направо гръмват :)
Едит ; ето тук на 50та секунда виж как загряват http://www.youtube.com/watch?v=y86TYYpaMoA
Мнението беше редактирано от petar dimitrov на 08.11.11 17:22.
10.11.11
18:09
Прави 8-ци с дланите като когато отиваш нагоре ръцете да се съберат пред гърдите (като за молитва), като слизат надолу също, но с външната част.