08.11.11
21:14
Здравейте !
Чудя се дали моментната ми тренировка за гръб и трицепс(да,гърдите са с бицепс) може да се използва с цел повишаване на мускулната маса.
1 - Придърпване на горен скрипец зад гръб с широк хват.
2 - Мечка(тесен хват)
3 - Гребане с щанга(широк хват)
4 - Придърпване на долен скрипец към тяло с тесен хват
5 - Придърпване на горен скрипец с тесен хват
6 - Pull-down
7 - Трицепсово разгъване с дъмбел за трицепс
8 - Повдигане на дъмбел от стоеж над глава
9 - Скрипец с въже
Интересувам се дали тези подбрани упражнения за гърба се вписват добре в програмата ми и очаквам препоръки за премахване/заместване на такива.
Тренирам от година и 2 месеца като през първите месеци тренировката ми беше за отслабване.
Според мен гърбът ми малко изостава в сравнение с другите зони,но пък силата,която имам при упражненията ме кара да мисля обратно.
По-здрави
Аз бих махнал последните 2 упражнения за гърба, за трицепс вместо първите 2, бих сложил кофи и френско :)
Мнението беше редактирано от Юли на 08.11.11 21:40.
казано от Death__ на 08.11.11, 21:40:
Аз бих махнал последните 2 упражнения за гърба, за трицепс вместо първите 2, бих сложил кофи и френско :)
Не трябва ли попринцип да има поне едно обособено упражнение от този вид(за “кофа”) ?
08.11.11
21:46
1.Вместо скрипец,прави набирания
2.В тренировката ти за гръб има прекалено много машини.Гръб се прави със свободни тежести само да ти светна.
3.6 упражнения за гръб са прекалено много,намали ги и както ти казах махни тези машини ..
4.Тренировката ти за трицепс изобщо не е добра от гледна точка на покачване на мускулна маса.Не видях нито едно базово за трицепс,а именно-Лег тесен хват,френско,кофи на пейка,горен скрипец..
казано от D Y на 08.11.11, 21:44:
Не трябва ли попринцип да има поне едно обособено упражнение от този вид(за “кофа”) ?
Ми набирай се бе ;) И някоя тяга да дръпнеш ли освен това ...
Пък за трицепс са много нежни тия упражнения, хвани бутай нещо - тясна лежанка а-у :)
Мнението беше редактирано от G33K на 08.11.11 22:19.
09.11.11
13:31
1.Гребане
2.Горен Скрипец
3.Мечка
4.Гребане с дъмбел
Така мисля,че е по-добре.Ако правиш и тяга още по-добре редувай я с Гребането ;)
10.11.11
00:06
1. Гребане
2. Набирания/Скрипци
3. Мечка
4. Гребане с дъмбел- задължително го почни :)
казано от Vasil Yankov на 10.11.11, 00:06:
1. Гребане
2. Набирания/Скрипци
3. Мечка
4. Гребане с дъмбел- задължително го почни :)[
Е Гребането и гребането с дъмбел мислех да ги сменям(всеки път да правя различно),но каква е ползата да ги правя и двете по време на въпросната тренировка ?