Хляб и усвояване на храна

09.11.11
17:09

Интересно ми е има ли връзка между консумирането на хляб и усвояването на храната след това? Имам чувството, че когато ям без хляб храната се усвоява по-бързо и огладнявам по-бързо, а когато ям с хляб се чувствам по-сит след това. Напълно ли се усвоява храната от организма когато се яде без хляб? Кое е по-добре? В момента целта ми е да кача маса.

Хлябът засища (доста), не се учудвай.

09.11.11
18:00

Доколкото знам колкото повече храни смесваш при едно хранене толкова по-бавно се усвояват от организма респективно толкова по-малко от веществата ще се усвоят.
  Аз лично замествам хляба с ориз или задушени картофи. Ако пък не можеш без хляб пробвай да го препичаш , мисля че става по-калоричен но пък за сметка на това се усвоява по-бързо :)

Поздрави !!!

09.11.11
18:04

казано от Марлон Наков на 09.11.11, 18:00:

Доколкото знам колкото повече храни смесваш при едно хранене толкова по-бавно се усвояват от организма респективно толкова по-малко от веществата ще се усвоят.
  Аз лично замествам хляба с ориз или задушени картофи. Ако пък не можеш без хляб пробвай да го препичаш , мисля че става по-калоричен но пък за сметка на това се усвоява по-бързо :)

Поздрави !!!

Я пак!

09.11.11
18:13

казано от Марлон Наков на 09.11.11, 18:00:

... Ако пък не можеш без хляб пробвай да го препичаш , мисля че става по-калоричен но пък за сметка на това се усвоява по-бързо :)...

Струва ми се, че току що се класира за форумните бисери. :)

При печене евентуално му падаше гликемичният индекс, но допълнителните калории.. :)

09.11.11
18:50

Абе нещо не се изказах както трябва просто четох нещо такова в някакво смисание и имаше таблица с хранителния състав. Е , напълно възможно да не съм видял правилно но съм сигурен че пишеше “усвоява се по-бързо от нормалния хляб”

Поздрави !!!

09.11.11
20:56

Значи ако изям 2 пържоли с 10 филий хляб, ще усвоя 1-та пържола само и 6-7 филий ? Брей, брей...

09.11.11
21:07

Ами не да речем че в тия 10 филии има 40% въглехидрати , организма ти ще усвой по-малко от 40% да речем 20/25%  зависи какви вещества и колко % съдържа другата храна. :)

Поздрави !!!

MF

09.11.11
21:15

Марлон Наков, мисля, че се нуждаеш от отговор - ПОЗДРАВИ!!!

09.11.11
23:03

казано от Марлон Наков на 09.11.11, 21:07:

Ами не да речем че в тия 10 филии има 40% въглехидрати , организма ти ще усвой по-малко от 40% да речем 20/25%  зависи какви вещества и колко % съдържа другата храна. :)

Поздрави !!!

Циклично хранене ;)
поздрави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1