Раменни преси с дъмбели от седеж - правилна техника?

08.11.11
13:56

Раменни преси с дъмбели от седеж е упражнение, което правих днес за 1 път и се чудих дали техниката ми е правилна?

Eто и клипче

може ли да ми кажете дали техниката ми е правилна или го изпълнявам грешно и добро ли е за  първо упражнение от 2 за предно рамо?
Смисъл след 4 упражнения за гърди като 1 за предно рамо и общо 5 за тренировката правя раменните преси и след тях още 1 упр за рамото.

Как мислите?Добро ли е упражнението за тренировката или да го сменя и мислите ли ,че го изпълнявам правилно?

Благодаря предварително :)

//Съжалявам, че е накривено , но не знам от коя програма и как да го изправя и не съм аз фотографа все пак :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.11.11 13:59.

08.11.11
14:16

Пускаи лактите настрани ,не напред и го ги спускаи по бавно и балансирано :)

Виж тук как го прави жената доста добре обеснява ;)  : http://www.youtube.com/watch?v=B-aVuyhvLHU&feature=fvst

Мнението беше редактирано от petar dimitrov на 08.11.11 14:18.

08.11.11
14:41

Вие не разбрахте изглежда :) това е друго упражнение, което ми пратихте като клипче. Упражнението е взето от сайта ето го и него 0
http://www.bb-team.org/exercise/3803_ramenni-presi-s-dambeli-ot-sedezh мисълта ми е дали го изпълнявам правилно.

petar dimitrov
Ти прати линк аз ти предлагам да си го праавиш така също

08.11.11
14:50

Е да аз го знам и за варианта на Петър, но това е равносилно на упражнението с щанга зад врат ,а него го правих 1 година и исках малко разнообразие.Пък и по програма го имам както съм показал на клипчето.

08.11.11
16:10

Когато лактите са встрани е не точно развносилно на шанга зад врат,но е нещо средно между него и щанга отпред.
Колкото и да се чудих в началото,предимно звуците ме объркаха :D.Упражнението го правиш добре,но както ти казаха опитай се да контролираш малко повече дъмбелите,когато ги пускаш надолу и в най-горна фаза.
Опитай и арнолд преси те са комплексно упражнение за цялата раменна глава.

И един съвет дишай,така нещата стават в пъти по-лесни.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 08.11.11 16:12.

08.11.11
16:38

Тези преси (с дъмбел) влизат в предната и средна глава на рамото , след като си правил 1 година зад врата почни да правиш или тези от клипа или пред врата , като за средна част вкараш разтваряне в страни или хеликоптер ;) Тези твойте преси не знам дали влизат в предната глава не съм ги пробвал , не съм и виждал някой да ги прави ;) Успех . !

Мнението беше редактирано от petar dimitrov на 08.11.11 16:40.

08.11.11
17:22

Смятам да си изпълня програмата още 7 седмици ще го правя това и ми харесва ще взема под предвид съветите ви :) БЛАГОДАРЯ! :) Трябва да изпълня програмата за да видя резултата иначе няма файда след време ще се чудя дали изобщо си е струвало или не :) БЛАГОДАРЯ ОТНОВО НА ВСИЧКИ ВИ :)

08.11.11
18:57

Ако ще го правиш в този му вариант, лактите ти трябва да вървят до тялото, тоест да си по прибран. На клипчето си нещо средно между двете упражнения, така че ги прибери по-близо до тялото, да вървят паралелно и, доколкото е възможно, върха на лакътя да гледа напред.

08.11.11
21:18

Благодаря :)

08.11.11
22:38

Намали малко тежестта и забави негативната част.

ВН

09.11.11
01:29

Начинът, по който го изпълняваш дава акцент върху предните раменни глави. Амплитудата ти е много дълбока. Когато правиш подобна, следва да изпълняваш движението с тежест, която да позволи преминаването на критичната точка, при която лакътя минава над ключицата. При дълги серии, нещата точно в този момент могат да се объркат и да го отнесе ротаторният маншон.

Също, разгъването в лакътните стави и повдигането на ключиците е безсмислено по отношение мускулоизграждащият ефект в раменните глави, при това носи излишен риск от контузия пропорционално на натрупването на нервната умора. 

Простичко казано, ако търсиш функционалност - прави пуш преси. Ако търсиш акцент в предни раменни глави, но с по-силов характер, от това което правиш сега, замени го с Арнолд преси, където средното рамо подпомага предното при преминаване на критичната точка над ключицата. Ако искаш напомпване и гликогенно изцеждане, спри се на частична амплитуда от долна точка до критична и обратно.

09.11.11
18:27

Благодаря г-н Недков :) ще се ориентирам от др седмица към Арнолд преси и ще поставя видео отново :)

09.11.11
22:42

Владимир Недков, от чисто любопитство, защо препоръчвате Арнолд пресите, вместо да кажем Вертолет, а също така и повдигане на ръцете напред?

10.11.11
17:26

Вдигането ръцете напред ми е 2 упражнение и за това мисля, че го е пропуснал .. иначе днес се пробвах и на хибридните арнолд преси и не съм сигурен отново дали ги правя правилно .. моля давайте съвети ето го и самото видео :) :

//Специално до хората, които коментират и  се опитват да ми помогнат: Моля не ми се сърдете или ядосвайте е не много :), защото живея в малък град, тренирам в изключително оскъден фитнес и нямам треньор , който да ми помогне и да ме наставлява .. моля да ме извините за постоянните въпроси, но имам желание, но ми е трудно да се справя сам.

Добра ти е техниката на Арнолд пресите, ако увеличиш тежеста ще е идеално, тези дъмбелчета ми се виждат лекички ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1