12.11.11
00:38
Здравейте,казвам се Емил на 17 години имам 1 година стаж в фитнеса и сега ще ви обясня какъв ми е проблема!
От много отдавна се занимавам с фитнес,но от 1 година съм адски сериозен.Тренирал съм по всякакви програми и сега тренирам 6 пъти седмично или по просто казано 3 дни тренирам и 1 почивам и после пак така.По принцип както всички знаете една фитнес програма се разнообразява на всеки 3-4 месеца дойде време да разнообразя и моята.Сега ще ви кажа защо кръстих така темата.Преди комбинирах така мускулните групи:Гърди и Рамо;Бицепс и Трицепс;Гръб и Крака! А вече 2 седмици тренирам така:Гърди и Трицепс;Гръб и Бицепс;Рамо и Крака.
Каква е разликата в тези 2 така да ги наречем комбинации?
Първата:По нея тренирах 6 месеца и ефекта беше невероятен и видим!Много съм доволен от нея и ми помогна адски много всички мускули се товареха отлично,по принцип за мен това понятие значи на другия ден да имам мускулна треска.
Втората:Първият ми ден Гърди/Трицепс смених упражненията и съм страшно доволен хайде да не кажа голяма дума ама за 2 седмици имам ефект!Вторият ми ден проблемът е точно в него!Започвам с гърба правя 4 упражнения по 5 серии с по 8-10 повторения
след това бицепса.Преди да започна по втората комбинация всяка тренировка за бицепса ми се е отразявала много добре винаги съм го усещал как се помпа и на другия ден има мускулна треска,но тези 2 седмици вече го няма никъде :( след гърба правя по 3 упражнения пак по 5 серии с сравнително тежки килограми защото все пак зимата се опитвам да кача мускулна маса.Упражненията са
Вдигане с прав лост от стоеж,Концентрично сгъване с дъмбел,Скотово с крив лост! Въпросът ми е ЗАЩО бицепса нито го усещам да се помпа нито на другия ден имам мускулна треска нито нищо все едно не съм тренирал за бицепс! Дали ако тренирам така:Гърди и Бицепс;Гръб и Трицепс;Рамо и Крака ще се оправят нещата или ще е най-добре да си спазвам първата комбинация,но да подменя само упражненията.Изчетох много теми по този въпрос,но искам да чуя вие какво ще ми кажете!Бих искал да видя в отговорите ви:Защо се получава така?Може ли да се поправи това нещо?И как вие бихте си подредили групите мускули ако тренирахте по същата програма?
Благодаря ви много
12.11.11
09:16
Пич, ето ти един съвет, който ще ти помогне много:
ПРОГРАМА НЕ Е САМО СЪЧЕТАВАНЕТО НА МУСКУЛИТЕ ПО ДНИ!!!
Което означава, че цял живот може да си тренираш даден мускул с други мускули в определен ден, а да сменяш програмата като променяш упражненията, реда им, почивките между сериите и упражненията, TUT, темпото, използваш различни културистични методи и т.н.
Вие набарате кое разпределение по групи работи най-добре за вас, имате успех, и после го смените, щото програмата трябвало да се сменя.
Щом си открил как да си разделиш групите най-добре - запаси си това разделяне и променяй другите неща.
12.11.11
12:39
И аз така си помислих...Благодаря ти страшно много пич много ми помогна!!
казано от Емил Тодоров на 12.11.11, 00:38:
Здравейте,казвам се Емил на 17 години имам 1 година стаж в фитнеса и сега ще ви обясня какъв ми е проблема!
Вдигане с прав лост от стоеж,Концентрично сгъване с дъмбел,Скотово с крив лост! Въпросът ми е ЗАЩО бицепса нито го усещам да се помпа нито на другия ден имам мускулна треска нито нищо все едно не съм тренирал за бицепс!
Ами те двете последни упражнения са изолиращи. И дори концентричното се прави по принцип в края на тренировката за бицепс за доизцеждане. Що не опиташ примерно някои варианти:
1. Сгъване с крив лост от стоеж
2. Набиране с тесен подхват на лоста 2-3 серии (Ако имаш сила и се набираш добре,може да го правиш като последно упражнение)
3. Сгъване за бицепса с дъмбели от седеж (може с много слаб наклон назад),с други варианти за 3. Скотово 2-3 серии/или концентрично/сгъване с дъмбели прав или с чуков захват/или сгъване с крив лост с надхват,препоръчва се за здрави предмишници
Като най-първо може да се използва(преди всичко от трениращи с травми в предмишниците) придърпване на скрипец с тесен подхват в 3 серии с повишаваща се тежест. Това като загряващо и напомпващо преди всички останали упражнения.