Пълен новак

09.11.11
20:58

Привет на всички решил съм да сваля някой друг килограм(мазнини най вече),проблема е че никога не съм тренирал и в послдените 2-3 години наблягах доста на бирата и кофти храни накратко на 23 години съм ,171 см,86 килограма(корема ми е най проблемен)изчетох някои неща из форума..според формулите за изчисляване на калорийния баланс изчислих че ми трябват около 2600 ккал (КБ са му го умножил по 1,375…работя всеки ден по 10 часа)от тези 2600 вадя 500 за  да се получи отрицателен баланс и ми ми ставата 2100(правя ги 200)Добре ли е въглехидратите на ден да са ми около 120-150 гр,протеина около 100-120 гр,мазнините незнам колко ми трябват на ден???
ето и хранителния режим които си съставих предполагам че е пълен с грешки но затова и пиша да помогнете :)
ставане в 5.00
5:30-овесени ядки 100гр с прясно мляко (300мл)+кафе
8:30-1 сандвич(пълнозурнест хляб 2 филии,1/2 консерва риба тон,маруля)
11:00(обедна почивка)-150-200 гр(риба,пилбешко,телешко,според зависи)печено на фурна с зехтин+80-100 гр ориз(печени картофи,грах,царевица)
13:00сандвих(1/2 консервариба тон,хляб,маруля)
14:00(2почивка)-малка консерва сардини
16:30(свършил съм работа)-3-4 яйца на тефлонов тиган с малко зехтин+чаша прясно мляко
19:00-200 гр печено(риба,пилешко,телешко)+салата с зехтин+......?(мога ли дъбовя малко печени картофи,или варени грах,царевица,борколи?)
вода около 4-5 литра на ден
подправки сол,соев сос,малко горчица
1.мисля че мазнините сами малко бихте ли ми предложили колко ми трябват горед долу на ден от какво да ги набавя и към кой хранения да ги добавя?
2.какво мислите за въглехидратите да добавя още,или да намаля?
3.протеина добре ли е така?
4.мислите ли че с този режим на хранене ше успея да стопя мазнини(без д агубя много мускул) за няколко месеца?възможно ли е стози жежим да изгубя 10 кг ако го спазвам 4-5 месеца?
работя 6 дена в семицата всеки ден по 10 часа и мился че наработа горя доволно калории(работя в един склад дигам тежко,сортирам стока и тн)извинявам се за дългия пост..ще съм ви много благодарен да споделите какво мислите за това което съм написул,правилно ли е,какво да променя и какво да оставя!!!утре ще добавя и няколко снимки!!Благодаря ви предварително ЖИВИ И ЗДРАВИ :))))))

09.11.11
23:21

Здрасти, на мен режимът ти ми изглежда разумен, само дето последното ти хранене е в 19 часа. Не знам в колко си лягаш, но ако ти се яде нещо преди лягане, купувай си извара или ако не можеш чак толкова да я понасяш: кисело мляко. Също така тази консервирана риба ако има начин как да я замениш с нещо друго: например с печена риба. На яденето в 19 не е добра идея да слагаш картоф или ориз. По-добре е да са зелени нещата там с месото (малко грах, малко зелен боб, салата от сезонни зеленчуци). Знам, че е лесно на работа да се носи сандвич, но хлябът (дори и пълнозърнест) на мен не ми харесва като идея. По-добре си взимай някакви сурови ядки + кисело мляко. Или банан + мляко. Не че е лош твоят вариант, можеш да пробваш с хляба и консервата, но ако не се получават нещата, ще знаеш какво да промениш. Ако пък досега си ял наистина кофти храни, дори с филиите ще успяваш да сваляш. Ограничи алкохола и бирата до 1 на седмица. Знам, че звучи кофти, но няма как. 
Поздрави и успех.

10.11.11
13:44

5:30 - пробвай с 50 гр овес(аз бях по-тежък от теб и ме засищаха)
11:00-смени изборените от теб въглехидратни зеленчуци с други(чушки,зеле,домати)
19:00-има разлика дали ще добавиш картофи или броколи, карфиол

Погледни ако искаш и дневника ми аз бях на НВД и си бях съставил режим подобен на този, който търсиш.

10.11.11
20:37

Благодаря за отговорите!!!!имам още няколко питания ако е възможно
1.дали приемам достатъчно мазнини.....някъде съм чувал че на ден трябват около 0.6 гр на кг тегло?
2.да добавя ли още протеин към храненията?
3.колко време мога да карам на този режим на хранене?здравословен ли е?
4. мислите ли че е подходяш за намаляне на теглото(мазнините)?
благодаря ви предварително...:):):):):):)P:):)

10.11.11
21:39

казано от ivan ivanov на 10.11.11, 20:37:

Благодаря за отговорите!!!!имам още няколко питания ако е възможно
1.дали приемам достатъчно мазнини.....някъде съм чувал че на ден трябват около 0.6 гр на кг тегло?
2.да добавя ли още протеин към храненията?
3.колко време мога да карам на този режим на хранене?здравословен ли е?
4. мислите ли че е подходяш за намаляне на теглото(мазнините)?
благодаря ви предварително...:):):):):):)P:):)

1- мазнините се смяатат от ОКБ–то. като извадиш протеина и малко въглехидрат останалото е мазнини. Виж във важните теми.
2-Протеина гледай да е от 2.2 до 2.6-2.7 гр/кг.
3- Около 90-100 дена се придържай към него. След този период започва да губи действие ;)
4- ВМ-НВД-да!

10.11.11
21:45

1. Мазнините не им обръщай чак такова внимание, че да ги смяташ, но гледай да са хубави. Т.е. да идват от месата (не се страхувай от свинско, от агнешко), от рибата (недей само тон да ядеш), от яйцата (цели, а не само белтъци) или от млечните (пълномаслени млека и сирена). На салатите слагай зехтин, а вместо единия сандвич с хляба можеш да си вземаш 50 гр. сурови ядки.
2. Няма нужда от още протеин
3. Здравословен е. Можеш да продължиш на отрицателен калориен баланс докато постигнеш желаното.
4. да, подходящ е. Прави си от време на време контролни тегления, на 2 седмици например и следи резултатите.

12.11.11
21:33

Благодаря за отговорите:)Искам да започна фитнес но просто като се прибера след работа съм смазан нямам енергия за нищо.удачно ли е да си купя като за начало едни дъбелли и да пражя лицеви..дали ще има ефект?
Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1