СИЛОВА ТРЕНИРОВКА

WI

15.06.05
01:59

здравейте на всички.
искам малко да изкоментирам и съответно да задам въпроси
по темата за силовата програма която е дадена на сайта тъйкато
в момента искам да започна програма именно за сила.

програмата се намира на http://www.bb-team.org/training/000597.php

прочетох също така и уводната статия “По пътя на силата” от материали на Павел Цацулин и нещата там и дадената програма струва ми се донякъде си противоречат затова моля за вашите коментари и съвети за една програма за сила.

Първото нещо което ме озадачи бе броя на сериите. Докато в уводната статия се препоръчват едва 3 4 серии то в програмата те са по 10 че и повече. вярно някои ще каже че там присъстват доста серии с по едно повторение но подготовката за всяка серия си носи умора а в силовата тренировка именно това май трябва да се избягва.

Също така в програмата е записано че почивките нявсякъде са 4-5 минути. Че при този брой серии тази тренировка така може да стигне че и мине 2 часа, което пак струва ми се противоречи не само с принципите на силовите тренировки ами и на фитнес тренировките въобще.

като цяло начина на делене на групите в дните на мен ми допада.
на програмата обаче ми се струва че и липсва нещо много важно, а именно начина по който се разпределят тежестите в отделните серии (да кажем процентно от максимално възможните).

очаквам вашите коментари. аз не съм кой знае какъв капацитет за фитнес тренировки но имам някаква обша култура.

ако пък смятате че програмата си е правилна просто кажете. явно аз съм се объркал в такъв случай.

15.06.05
02:03

Статията за силата и тренировката за сила са писани от различни хора (наи-вероятно имащи различни принципи на трениране) аз самия също не съм съгласен с някой от нещата но това са само примерни схеми..
Програмата за сила е писана от Ванишър - нека той да поясни. Статията по материали на цацулин мисля е писана от ДЗВЕР - нека той се включи като по-вещ в силовите тренировки..

15.06.05
09:03

Аз да се почетвъртя, че едно нещо може да бъде постигнато по много начини  :wink: Избери този принцип, който ти допада.

WI

17.06.05
00:27

и все пак няма ли някой да се изкаже по темата или
да предложи тренировъчен режим който да е правилен
или поне да каже че този на сайта е такъв.

17.06.05
08:38

[quote author=“WillF1”]и все пак няма ли някой да се изкаже по темата или
да предложи тренировъчен режим който да е правилен
или поне да каже че този на сайта е такъв.

А защо не опиташ режима от сайта? Рискът е в претренирането. Осигури си добро възстановяване, ако почувстваш, че не си възстановен, почивай допълнително един или повече дни и всичко ще е ОК.

17.06.05
10:28

дал си минимални неща за сбе си и това, което искаш да постигнеш.
Но като цяло този цикал не е приложим в общият случай. Ако искаш истинска сила карай по системите на Абаджиев или Цацулин или някви други трибойски системи. Системите на Цацулин ги има на сайта http://www.bb-team.org/training/000446.php , а на Абаджиев методиките са яки максове по няколко пъти в седмицата примерно за теб двапъти 2ки и един път единици макс на упражнение на седмица. Само лег, клек и тяга. Като можеш да правиш примерно лег с вериги, клек с щанга опред и тяга от трупчета. Не правиш повече от 2-3 пвт. и почиваш много. Можеш да правиш и с връщане на тежеста в последната серия. Това е истинската сила, това за сила на бицепса и т.н. е булшет!
по-здрави

RE

18.06.05
19:46

ми аз след 1-2 седмици я свършвам тая програма и найстина придобих сила...каквото очаквах ,го получих...ама нека по големите разбирачи я преценят.

WI

19.06.05
16:33

ок, благодаря ви народе.
аз вече минах 2 тренировки и като че ли единствено ще намаля малко
единичните серии, че много ми се виждат, мисля да оставя по една или две единични за упражнение вместо 4. какво ще кажете? така хем и продължителността на тренировката ще падне.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1