13.11.11
20:22
Здравейте.Започнах да се занимавам с фитнес от скоро с идеята да направя тяло.Започнах с една програма която ми я препоръчаха но на мен не ми допада,ето я и нея
1 ден-гръб
2 ден-гърди
3 ден-ръце
4 ден-рамо
5 ден-корем
Според мен тази програма е пълен провал и няма ефект от нея,търся решение при вас.
Целта ми е направата на тяло и покачване на мускулна маса,аз съм 178 сантиметра и 64 килограма.Ако може да ми препоръчате програма за покачване на мускулната маса,и по колко време да прекарвам в залата.:)
http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
Само че прави тягата и клековете с щанга
По добре не прави тяга все още .. той е едва 64 кила .. без да знае никаква техника и да тренира самия гръб от скоро , как мислиш ще му се отрази на здравето .. Аз съм с 6 месеца стаж и чак сега обмислям да я включа , а ти предлагаш тяга да един пълен новак ..
Нека да си прави кръгова програма с лежанка , набиране или евентуално скрипец , свъгания и разгъвания за ръцете .. основните упражнения за новаци . Знам как е и аз бях тей , всеки почва от някъде
казано от RinGo на 13.11.11, 22:27:
По добре не прави тяга все още .. той е едва 64 кила .. без да знае никаква техника и да тренира самия гръб от скоро , как мислиш ще му се отрази на здравето .. Аз съм с 6 месеца стаж и чак сега обмислям да я включа , а ти предлагаш тяга да един пълен новак ..
Нека да си прави кръгова програма с лежанка , набиране или евентуално скрипец , свъгания и разгъвания за ръцете .. основните упражнения за новаци . Знам как е и аз бях тей , всеки почва от някъде
по добре да не ръсиш глупости. Тяга лег и клек трябва да са с трениращия от самото начало. Иначе кога ще ги научи? те са основата на тренирането и аз съм имал нещастието или по-скоро глупоста да не ги практикувам и сега си патя!!!
14.11.11
20:15
Подкрепям Ramon Dekkers само че ще добавя да наблегне първо на техника на изпълнение отколкото на килограми.Все пак са тежки упражнения и неправилното изпълнение може да доведе до доста сериозни последици :)
Поздрави !!!
14.11.11
20:17
В препоръчаната програма тягата и клекът са с дъмбели именно поради по-лесната за заучаване техника. Това просто е преходен етап към изпълнението със щанга. Новаците е по-добре да започват изпълнението на тези две фундаментални упражнения заучавайки първо техниката с дъмбели.
Тягата, клека и лежанката, колкото и да са базови и фундаментални, толкова са и абсолютно заменими. Не смятам, че класическите им версии ще присъстват някога пак в тренировктие ми.
Тягата, лежанката и клека могат да се заменят само за СНач тяга, раменна преса, преден клек : ))) Занищо друго не бих ги заменил.
14.11.11
21:34
Така благодаря за съветите а може ли да ми кажете как да кача чисто мускулна маса
14.11.11
21:50
То попринцип да качиш само ММ без мазнини не става но пък с подходящ хранителен режим и кардио от време на време ще се доближиш до тази цел :)
Поздрави !!!
14.11.11
22:06
Ами добре и с мазнина да е ОК,все пак да кача как става това
14.11.11
22:20
Тренировки
Правилен хранителен режим
Качествено възстановяване
Поздрави !!!
14.11.11
22:33
Ахам БЛАГОДАРЯ :)
казано от veliko asd на 14.11.11, 22:06:
Ами добре и с мазнина да е ОК,все пак да кача как става това
Това става като ходиш на фитнес 2 или 3 пъти най-много седмично,а не както досега всеки делничен ден от седмицата. Без почивни дни и време за релакс и натрупване,както си правел досега. Тренировката гледай да я докараш до час-час и половина. Само по изключение и ако уредите са заети до 2 часа.
18.11.11
23:08
Съгласен съм с Миро.Трябва ти доста тегло за тази височина, а дадената ти програма е не само провал, ами може и да ти навреди.Наистина тренирай 2 или 3 пъти седмично и то само с малка група базови упражнения.Няма как да растеж на тегло и да ставаш релефен, не и ако не вземаш химия.Все пак трябва да приемаш повече калории и освен мускул ще качиш и малко мазнина.
Най-добрите програми за тегло са на базата на клекове с 20 повторения, пуловери и още 3-4 базови упражнения поне така виждам аз нещата.Също така бих ти препоръчал и една книга на Стюарт МакРобърт BRAWN много е ценна за тренировки без химия.
успех