14.11.11
21:29
Здравейте.
Понеже вече след тренировката започнах да правя и кардио дейност искам да попитам трябва ли да вземам бърз въглехидрат или не.
Преди когато не правех кардио приемах веднага след тренировка бърз въглехидрат.
Но съм чел че пък след кардио не е хубаво веднага да се приема храна а трябва да се изчака 30 мин поне.
И сега въпроса ми е кога да го взимам този бърз въглехидрат или въобще да не взимам а направо основно хранене 30 мин след кардиото?
Темата беше редактирана от Pavel на 15.11.11 15:43.
14.11.11
21:38
Зависи какви са ти целите :)
Поздрави !!!
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 14.11.11 21:38.
ПО принцип в момента гледам да изчиствам но не свалям много килограми по 1-2 кг на месец сам решил докато стигна до 75-76 кг на височина 1.76м в момента съм 80 кг бях 84 преди 1 месец и половината
Интересно ми е защото знам че след тренировката е много полезно приема на бърз въглехидрат но в случая с кардиото се чудех дали трябва да го взимам
Мнението беше редактирано от Pavel на 15.11.11 15:43.
14.11.11
21:53
Ами аз тренирам по същия начин и 10 мин. след кардиото ям един банан но целта ми не е сваляне на килограми. Ако исках да сваля килограми може би щях да тичам в нетренировачен ден на гладно за максимален ефект :)
Поздрави !!!
14.11.11
22:56
След кардио БЦАА и протеин,ако целта е изчистване.
14.11.11
23:07
Тогава бързоприемащ се протеин - яйца, белтъци особено.
Въглехидратите спират изгарянето на мазнини до колкото знам, така че колкото повече забавиш приемането им след кардио, толкова повече следва да удължиш изгарянето на мазнини.
казано от Miss Fight на 14.11.11, 23:07:
Въглехидратите спират изгарянето на мазнини до колкото знам, така че колкото повече забавиш приемането им след кардио, толкова повече следва да удължиш изгарянето на мазнини.
Най-точния пост ! Въглехидратите веднага ти вдигат инсулина > спира се разграждането на мазнини.
14.11.11
23:16
Ми зависи! Бързия въглехидрат+бърз протеин след тренировка сигнализират на тялото, че след лова (тренировката) то вече е възстановило загубите и може пак да излезе от режима “Сървайвър” и да гори излишните мазнини.
казано от Anelia на 14.11.11, 21:47:
Не на бързия въглехидрат след кардио. Пий кафе и вземи аминокиселини.
Кафе пия преди тренировка,но не ми пречи да пия и след тренировката ще пробвам по принцип 2 кафета в рамките на час и половина незнам дали е добре но пък аз пия нес а то е по слабо
15.11.11
09:07
А кардиото какъв тип е - монотонно или интервално?
Ами и от двата вида правя.
Тичам по следния начин 2 обиколки на стадиона за загрявка.След това правя 5 обиколки като ширината на стадиона го минавам на спринт а дължината тичам с много леко темпо.И след това почивам или вървя около 2 минути и правя от 6-7 обиколки с монотонно темпо
15.11.11
11:19
казано от Miss Fight на 14.11.11, 23:07:
Аз пък знам, че кардиото гори мазнини докато го правиш, в момента който спреш, горенето на мазнини спира.Затова не е най-ефективният метод за отслабване.
казано от Тедо на 14.11.11, 23:16:
Ми зависи! Бързия въглехидрат+бърз протеин след тренировка сигнализират на тялото, че след лова (тренировката) то вече е възстановило загубите и може пак да излезе от режима “Сървайвър” и да гори излишните мазнини.
Еми прав си Тедо, но според мен трябва да мине известен период след “лова”, докато одереш животното, махнеш карантията и го сложиш на шиша, после докато се приготви...абе да кажем 1 час някъде. Но найстина кардиото не е много ефективен метод за сваляне на мазнини. Силовата тренировка влияе на хормоните и метаболизма и може да гори мазнини дни на ред, ако е достатъчно интензивна.
20.11.11
16:00
казано от piv на 14.11.11, 23:36:
казано от Anelia на 14.11.11, 21:47:
Не на бързия въглехидрат след кардио. Пий кафе и вземи аминокиселини.
Кафе пия преди тренировка,но не ми пречи да пия и след тренировката ще пробвам по принцип 2 кафета в рамките на час и половина незнам дали е добре но пък аз пия нес а то е по слабо
Какво кафе след тренировка??? Да пукнеш ли искаш... Не си играй така с кръвното ти :)