15.11.11
09:55
Добър ден,
на 20 години съм, висок съм 188см. и тежа 72 кила. Гледам, че на корема имам малко мазно (съвсем леко е но не е красиво), което според мен не е страшно. Започнах да бягам ( с колан) и да правя коремни преси.
Искам да започна и фитнес. Значи въпросът ми е следният: прочетох, че тази програма е супер за начинаещи. Вярно ли е ? Също така искам да Ви попитам, за някоя хранителна добавка (протеин, гейнър), но да мога да го поръчам от амазон.ком, тъй като не съм в България.
Искам да ми препоръчате и най-доброто за стегнат корем и плочки. Страхувам се, че ям доста глупости и мазнотии, които пречат. Кажете ми и как да се храня избройте ми какво. Моля Ви.
Благодаря Ви предвърително.
Хубав ден Ви желая.
Зимата е много удобен момент да качиш маса, каквото при теб определено липсва. 72кг на 190см според мен отиваш към нездравословно тегло на организма ти, като цяло. Опитай се да започнеш да ядеш по-често през деня, но никога не преяждай.
Премахни коланата. Няма как да сваляш мазнини от определена точка на тялото. Ако имаше, всички жени щяха да имат дупето на Джесика Алба.
Спри да правиш коремни преси. Пресите не са ти оптималният избор при трениране на корема. Има множество други, много по-практични и нестресиращи долната част на гръбнака упражнения - Планк, Ренегадско, Обратни коремни преси, Вдигания на краката, Glut Ham Raising.
Относно програмата - Ще имаш по-добър ефект, ако започнеш да тренираш със свободни тежести ( гири и щанги ), вместо с машини и наблегнеш на заучаване на правилната техника на базовите упражнения ( Клек, Лег, Тяга ). Чрез тях, ще натрупаш по-бързо маса и ще изградиш сила, която по-късно да можеш да използваш при преминаване към дадена сплит система.
Стегнатият корем и плочките не бива да са ти приоритет в момента. Трябва ти маса и сила, за да можеш да изпълняваш упражнения, които ще ти направят корема стегнат и с плочки. За да имаш големи плочки - трябва да имаш и мускулна маса по себе си, а ти нямаш такава. Храненето е колкото лесно на хартия, толкова и сложно в реалният живот. Спри да приемаш безалкохолни напитки и “натурални сокове” - те са най-големият враг на стегнатият корем и плочките.
Amazon.com съвсем не ти е най-изгодното място за поръчка на добавки. Кажи в коя държава живееш и ще ти предложа няколко отделни страници, аз също работя в чужбина от няколко години.
Благодаря ти много !
Значи би ли ми препоръчал точно, какво да правя и колко дена и какво да хапвам. Какво мислиш мога да направя до лятото относно качването и корема ? В Англия съм. И да ми кажеш как да ги приемам добавките.
Отново ти благодаря много !
Мнението беше редактирано от delusion на 15.11.11 11:08.
Добавките поръчвай ги оттук - http://www.predatornutrition.com/ . Страхотни цени, експресна доставка и дори до Испания всичко идва навреме и никога не съм имал проблеми с отворени кутий или нещо подобно. Магазинът им е в Брадфорд, Западен Йоркшир, но ти препоръчвам да купуваш през Интернет, защото е по-изгодно. Вземи си хубав протеин ( ON, BSN, Gaspari, MuscleTech ) и витамини, защото в Англия времето е отврат. Ако искаш, можеш да пробваш и с гейнър, но хубавите гейнъри са доста скъпи и изчезват много бързо.
Приема на протеин зависи колко пъти на ден можеш да се храниш и имаш прием също след тренировката задължително. Аз бих ти препоръчал да пиеш сутрин на гладно по една доза и след тренировка.
До лятото може да направиш “чудеса” с тялото си, защото си все още на 20 и можеш да използваш излизането от пубертета ( според мен става към 30-та година при мъжете ), за да дадеш физически тласък на тялото си. Просто си направи програма, включваща основна упражнения с щанги и дъмбели и се опитай да не тренираш една и съща мускулна група повече от два пъти в седмицата.
Супер си !
Кажи ми един на МuscleTech и направо да го вземам. И би ли ми препоръчал някой що годе добър гейнър на прилична цена ?
Благодаря ти отново !
Мнението беше редактирано от delusion на 15.11.11 12:50.