19.06.05
18:56
Значи, имам следния проблем:
че не мога да направя дори едно набиране с тесен хват, а имам голямо желание да правя набиранки за гръб. В книгата “Бодибилдинг” на Бренд Брайтенщайн пише за този проблем, че може да се преодолее като се тренира теглене на скрипец пред гърди и зад врат толкова дълго, че да може да се движи тежестта на собственото тяло поне 6 коректни повторения на серия. Ще помогне ли това ? По принцип не съм привърженик на залите и тренирам вкъщи, понеже имам дъмбели и щанга, но бих посещавал някоя зала 2-3 месеца.
Мерси предварително на всички :)
по първия ти проблем има тема в раздел травми и контузии
а за набиранията-всеки ден по 4 пъти ходих на лостовете и се мъчиш да се набираш след седмица ще можеш гаранция
може да пускаш прекалено надолу и за това да те болят гърдите. ако тренираш редовно болката ще утихне и ще спре. коклото до набираията, скрипеца е единственото нещо за което се сещам. но според мен не е нужно да си дигаш теглото 6 пъти. аз правя 7-8 чисти набирания с широк хват, но едва ли ще мога да дръпна 80 кила на скрипеце съсшия брой пъти.
^MaD^ от Хеликон за 7 лева. Книгата е хубава по мое мнение. (и е повечко за тренировки без приемане на стероиди).
19.06.05
19:22
То книги за тренировки със стероиди има ли :shock: ?
Здравей! Това е класически вариант и според мен е логичен начин да тренираш за целите... Има обаче и други варианти. Добър е примерно този: правиш негативни повторения на набирането. Скачаш и се задържаш в крайно горно положение за момент, после се опитваш да се спуснеш колкото можеш по-бавно. Можеш да опитваш и всеки ден по няколко серии, докато успееш да се набереш.
Поздрави
това със скрипеца е горе-долу вярно според мен,макар и да натовариш същите кила,натоварването пак е по-малко,все пак инерцията на скрипеца,помощта на смазката трябва да се вземат впредвид,иначе като цяло става отначало с по-леки килограми да опитваш,а и набиранките с тесен хват включват яко и бицепса,тъй че и на него трябва да наблегнеш.Може да се пробваш да правиш поне по една отначало,някой да те повдига,и така докато свикнеш сам