15.11.11
19:55
Здравейте,предложете какво да хапвам когато съм на училище. В 10:30 ми е голямото междучасие.
Сутрин закусвам 100гр овес с мляко. Целта ми е покачване на ММ.
Имаме фантастико на близо. Мога ли да ям 3-4 банана с едно мляко данон с плодове (понеже не понасям киселото мляко и само това ми понася :) )
купувай си вакумирани пържоли или по-добре ако има топъл щанд + някакъв плод или ядки. Ако не една кутия и си носи ориз/картофи/ месо / яйца
15.11.11
20:12
А какво мислите за кюфтетата,добър варянт ли са ?
15.11.11
20:18
казано от grN grN на 15.11.11, 20:12:
Напълно подходящи са, ако са приготвени на скара или тиган (пължените се старай да ги избягваш).
Разбира се, силно препоръчително е да си сигурен и в произхода на месото в тях.
ако са от месо- да!
По добре пилешко филе от колкото кюфте.Аз за училище си взимам бисквите Белвита и сандвич с хляб вита,пилешко филе и кашкавал.Много е хубав сандвича за даскало и е практичен.
15.11.11
20:27
Мерси,а сега се сетих ,че съм си взимал и Обикновенни бискрити житен дар - имат въглехидрати , и 4 банана. Добре ли е :)
Казаха ми ,че в бананите нямало толко протеин ;х
казано от grN grN на 15.11.11, 20:27:
Мерси,а сега се сетих ,че съм си взимал и Обикновенни бискрити житен дар - имат въглехидрати , и 4 банана. Добре ли е :)
Казаха ми ,че в бананите нямало толко протеин ;х
Мисля че 4 банана ще ти дойдат множко(от към въглехидрати)поне за мен.
А бисквите житен дар са хубави има и едни с овесени ядки :p
Мнението беше редактирано от Aleks на 15.11.11 20:31.
15.11.11
20:33
А не е ли най-добре едно, две пакетчета ядки и готово ? Ако има голям магазин близо до училището, може да си вземеш пилешки бутчета(попринцип трябва да има готови). С класа сме си взимали две пилета и сме ги разделяли.
19.11.11
16:25
Мисля,че реших проблема с яденето в училище :)
Но нас има аладин - бургери,дюнери и т.н. От там за 2,50лв си взимам 200грама ориз + 2 пилешки бутчета. Добре ли е:)
19.11.11
19:55
Де и аз да имах такъв късмет :Д.Махаш им кожата и си готов.Ама попитай как ги приготвят.
19.11.11
20:09
Някога в училище си носихме сандвичи, не беше срамно или каквото е там.
19.11.11
23:49
Ама вие сте много странни!
Подредете си приоритетите.
“Ще съм здрав, ще ям възможно най-здравословно, за да постигна целите си, без да правя компромиси”
или
“О, как ще си нося храна от вкъщи, Марийка на съседния чин ще ми се смее!”
Извинявам се, но правите нещата по-сложни, от колкото са :)
Затормозявате се с идеи какво и от къде може да си купите, сега като се намери добър вариант - да се маха кожата (защо?), да се пита как се готви... Може да се опитате да проследите и от къде са довтасали тези бутчета :)
А толкова по-лесно е да си направиш манджата от предния ден, ако толкова няма подходяща храна наоколо, да си я сложиш в пластмасовата кутийка и да не се притесняваш от нищо. Гладен си, вадиш и ядеш.
А как ще те гледат и какво ще си мислят - техен проблем.
ПП: от толкова писане си забравих предложенията:)
Бисквитите не са добър вариант.
Посочените кюфтета са екстра - смилаш си месо и си ги оформяш на малки, удобни за хапки кюфтета.
Може и месо, изпечено на малки парчета, за да не се налагаш да го режеш в даскало.
Яйца - сварени.
Спокойно можеш да си вземеш от пластмасовите кутии с няколко разделения - в едното въглехидратна храна, в другото белтъчна, в третото - салатка.
Понеже гледам, че ядеш въглехидрати. Иначе бих избрала мазнини :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.11.11 23:52.
20.11.11
01:02
Извинявай за оф-топика, но от кое училище си ?
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 20.11.11 01:02.
20.11.11
08:12
Пилешки шницели, приготвени вкъщи и сложени в кутия за училище. Яйцата миришат на сяра, да не казвам друго и не са много подходящи. Хубаво е след това да си вземаш по някоя дъвка за свеж дъх. Това ще накара много от дамите в класа да те погледнат с друго око ;) Как изглежда човек, който е достатъчно прилежен и отдаден да си носи храна от вкъщи, грижейки се за това какво яде и едновременно поддържайки свеж дъх. Храната приготвена вкъщи ще ти излиза по-евтино и по-сигурно от гледна точка на това какво ядеш. Ако те е срам от съучениците ти, че си носиш храна в кутия - няма от какво, защото в борбата ти с железта в залата ще си сам и нито един от тези, които ти се смеят няма да дойде да ти помага, а вместо това може би ще бъдат в чалга клубове или интернет, напълно забравили за теб. Преди време така ме гледаха с подозрение и мен, а сега на срещата на курса след 10 години танцуват с изпънати ръце, защото кормите им пречат да се доближат повече. :) Добре ли е? ;)