Фитнес програма за ММ задължително включваща бедра,гърди два пъти седмично !

13.11.11
15:00

Здравейте !
Аз съм бивш състезател по вдигане на тежести , но от три месеца се занимавам активно със фитнес. В момента съм 77кг. 169см. и се стремя да кача ММ .Тренирам по 5 дена седмично ,понеже искам да си запазя постиженията дори и да направя още по-големи резултати и затова искам да тренирам бедра и гърди по 2 пъти седмично.  До този момент тренирах по ето тази програма :
1. Гърди
2. Гръб,трапец,мъртва тяга
3. Ръце (бицепс,трицепс),предмишница
4. Гърди,рамо
5. Клек на гръб
В момента не ми допада четвъртък поради лошата комбинация гърди+рамо и другият проблем е ,че незнам къде да сложа още един клек на гърди . Това е не толкова важна информация, но все пак да я вмъкна : клек на гръб - 220 кг, клек на гърди 200кг, мъртва тяга 200кг и на последно място най-слабото ми упражнение 115кг лежанка ( понеже я тренирам от 3 месеца) !

14.11.11
22:40

Какво представляваха тренировките докато беше състезател по вдигане на тежести?Най - добре ще е да организираш нещо подобно на начина по който си тренирал тогава,но с вече лежанката за която имаш мерак.

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/sheiko_shakes_up_powerlifting
голям обем клек, много голям обем лег и среден обем тяга. конкретно в твоя случай бих махнал част от клека(примерно ще е само по един път на тренировка, или дори някоий път ще са само асистиращите упражнения) и бих сложил козметичните групи(ръце, рамене) на тяхно място.

друга промяна която бих направил е да не почваш цикъла от началото - има срванително дълга вработваща част. струва ми се че от първите 2-3 и последните 2-3 седмици няма да имаш голяма полза, но от друга страна ако не си свикнал с такъв обем тренировки, то ще е полезно да си дадеш малко време за да свикнеш.

15.11.11
20:49

Значи когато тренирах щанги, тренирах всеки божи ден , клек и тяга . Редувах  един ден клек на гърди , а следващият на гръб също така и тягата само че щангистка един ден широк хват ,а другият тесен естествено и всеки ден изхвърляне и тласкане . В случея вече не тренирам вдигане на тежести ,а фитнес (бодибилдинг,култоризъм) . Стремеж и приоритет ми е тялото , но и големите тежести .От тази седмица започвам с тази програма :
1. Гърди, клек на гърди
2. Ръце (бицепс,трицепс), предмишница
3. Гръб ,трапец,мъртва тяга,рамо
4. Гърди,бицепс
5. Клек на гръб , трицепс
Някой ако желае може да изкаже мнение и критика .

Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 15.11.11 20:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1