19.06.05
19:54
Забравих да ви попитам : когато тренирам с тежести , всички серии с едни и същи кг ли се правят или индивидуално човек си преценява възможностите и се спира да речем на гиричките от 3,5?Опитвам се да наблюдавам какво правят другите и виждам, че всеки прави каквото си реши. А кое е по-правилното?Може и да съм малко досадна, ама като не зная как да справя се страхувам да не си остана само със спомена за мускулните трески , а резултатът да е никакъв... :oops:
Тeжестите се подбират така, че с труд да се изпълни желания брой повторения. Ако искаш да направиш 10 повторения, взимаш такава тежест, че 10 - тото повторение да е трудно. Това е след съответната загрявка с по - леки тежести разбира се.
при всички положения трябва да качваш килограми. има различни варианти-качваш по малко всяка серия; пирамида-всяка серия качваш килограми.примерно почваш със 12 повторения след това 10 -8-6, като използваш подходящи килограми. но незнам дали е подходящо за теб, най-вероятно парвиш с малко килограми. нормално е първата серия да е спо малко кила докато мускула не е загрят на 100%. всяка следваща става по лесно и трябва да качиш килата. дано не съм те объркал :) ако има още нещо питай
За в началото е по-добре с фиксирани тежести според мен. Зависи и от упражненията. На някое базово упражнение може и 10-8-6 или 12-8-6, или не нещо от сорта.
Много добре казано!!