Искам да попитам за вашето мнение...

19.06.05
20:11

В Понеделник правя гърди и бицепс и искам да попитам дали ще е удачно да правя всеки ден лицеви опори без Понеделник и Вторник , за да оформя и да стегна гърдите.И също така дали ще е удачно всеки ден коремни преси?

19.06.05
20:14

по-добре прави лицеви преди тренировката за гърди. тълмо ще зазгрееш хубаво. ако ги тренираш всеки ден ще претовариш мускула. кокото до корема там по-може. но 3-4 пъти седмично според мен стига.

19.06.05
20:15

Не е удачно.

19.06.05
20:33

Лично аз правя лицеви опори 3x15 сутрин и вечер. Изключвам ги само в дните когато правя гърди (В твоя случай Понеделник). Въобще лицевите опори са идеални за оформяне затова действай смело. Като съвет прави ги с крака качени на стол или на нещо високо, че да ги натовариш ефективно. 8) А за корем същото. Корема е едно ‘жилаво зверче’ :D Можеш да го припомпваш всекидневно.

SN

19.06.05
20:37

като цяло зависи от човека ама ако правиш всеки ден лицеви опори мускулите ти на ръцете и гърдите а и малко от гърба не почиват..претоварват се...и после се получава “ама аз тренирам пък те не растът” :D

19.06.05
20:40

Ами бих ви помолил да се обосновете , защото не виждам как така лесно ще претоваря гърдите като постоянно ще ям белтъчини и ще ги правя в дните , в които казах вече.Плюс това , това ще спомогне за оформянето и стягането на гърдите и много издръжливост.И също така искам да попитам : сега лятото мисля да ходя да бягам и да карам колело но не искам след тренировка на велометър , а обикновено колело.Та въпросът ми е как да ги разпределя - кога да тичам , кога да карам колело?

SN

19.06.05
20:45

тичането с цел отслабване или тонус ? ами може но трябва да не е по късно от 8 часа сутринта ако не искаш да умреш от слънчев удар или жега...а за колелото няма проблем само пак казвам да не припаднеш някаде в този топлик...съветвам те гледай да караш колело в нетренировъчен ден а за бягането можеш да го вкараш в ден в който имаш крака ..примерно преди или веднага след тренировка се мяташ на пистата или където бягаш и започваш....
а за претоварването то от лицеви опори трудно се претоварва но може и да ти се случи понеже ти 2 дена почиваш при това един след друг и после 5 не оставяш мускулите да починат и по този начин се претовартат...
Успех.

19.06.05
20:54

Въпроса не опира само до ядене. Ако си издражлив защо, не всеки ден? Един мускул не расте когато се натоварва пак и пак и пак до последно и няма време да се регенерира (И това не опира само до храната, а и до правилната почивка). Но това е нежелателно. Ти най-добре можеш да си прецениш в този случай дали ще ги правиш всекидневно или не. Това се отнася и за корема (Макар, че за да си претовариш корема ще трябва зверски да се потрудиш  :wink: ) Относно колелото/бягането вслушай се в съветите на snEjk0. Макар, че след тежка тренировка за крака не бих ти препоръчал и допълнително бягане. По-добре преди това.

19.06.05
21:13

[quote author=“TheGreatIceMan”]В Понеделник правя гърди и бицепс и искам да попитам дали ще е удачно да правя всеки ден лицеви опори без Понеделник и Вторник , за да оформя и да стегна гърдите.И също така дали ще е удачно всеки ден коремни преси?

За лицевите, няма смисъл, ефекта ще е или никакъв или отрицателен.

А коремните през ден ще е добре. И всеки ден не е проблем, но зависи за колко серии по колко повторения става въпрос.

19.06.05
21:40

И според мен трудно ще постигнеш положителен ефект с тези лицеви - най-много да претренираш и да ти пречат на възстановяването. По-добре се концентрирай на тренировките в залата. Иначе за коремни е добре да правиш.

19.06.05
22:18

[quote author=“TheGreatIceMan”]Ами бих ви помолил да се обосновете , защото не виждам как така лесно ще претоваря гърдите като постоянно ще ям белтъчини и ще ги правя в дните , в които казах вече.Плюс това , това ще спомогне за оформянето и стягането на гърдите и много издръжливост.И също така искам да попитам : сега лятото мисля да ходя да бягам и да карам колело но не искам след тренировка на велометър , а обикновено колело.Та въпросът ми е как да ги разпределя - кога да тичам , кога да карам колело?

ами давай в същия дух и ще видиш хората тренират гърди 1 седмично не защото ги мързи а аз да има ефект от тренировките

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1