Къде, кой и как може да ми направи лична диета ?

17.06.05
08:02

Здравейте,

Виждате че съм рибка, така че моля не ми се карайте ако съм объркал мястото за темата, и не се смейте (много) на некомпетентността ми, МОЛЯ !

Ето какво ме мъчи:

Винаги съм си бил клечкав, до 7,8 клас вианги съм бил от дребничките. След това обаче започнах да дръпвам и станах един от едричките, но много чист (без мазнинки). Тогава ходех често на планина с колелото (иначе казно карал съм по 7-8 часа на ден почти задължително) и ходех на плуване. Сега ходя да тичам, не ям много, а често и изпускам да ям. Тичам по 4-5 километра на ден или през ден. Колело обаче не карам, щот няам пара да го оправя, но както и да е. Та ходя на фитнес, блъскам си и в нас (коремни, лицеви, със щанга за бицепс, за трицепс и тн.) но имам един гаден проблем.
Макар да не ям много ми се е обарзувало някво гадно шкембенце, малко е, като съм прав не си личи обаче като се наведа или “сгърча” яко вече се вижда. Много ме дразни, защото колкото и упражнения за корем да правя, това не се маха, макар и тичането и фитнеса.

Кажете как да се изчистя, искам релеф, маса си имам, но релефа на коремчето ми липсва и то не заради друго ми заради туй шкембе. Имам предвид че над него плочките си се виждат (фактически най-горните), но надоло не. Бира не пия, алкохол като цяло не пия, не пуша, не взимам каквито и да е било наркотици (не пафкам тревица и тн.).

Та кажете как да го изчистя туй нещо, че море идва ала бала, а с шкембенце не става да се ходи.
Та кажете, някаква диета, специфични тренировки ли какво ?

А кой и къде евентуално може да ми направи професионално лична диета ? Евентуално някой от форума ?
Ето малко лични данни:
височина 183см
тегло 72кг
мах от лег 70кг
мах за бицепс 37кг.
мах клек с щанга 40кг.
мах за рамо 40гк.
мах за трицепс 30кг.
мах за бедро (на онази машина на която избутваш с двата крака на горе) 200+кг.
за гръб с 40тина кила мах
сваляте 10-15 кила и получавате това с което тренирам.
а дали е подходящо дълго каране на колело, принципно много карам колело особено по планината, често качвам от княжево до златните мостове.
Благодаря Ви предварително.

17.06.05
08:10

Здравей!
проблемът ти идва от диетата за да се направи такава трябват някои данни за човека аз ти препоръчвам да видиш тук а после и тук сигурен съм че ще се справиш

20.06.05
08:07

това го прочетох, доста неща ми се изясниха, но моля някой да ми каже, къде мога да отида при специалист да се консултирам, защото нещото което най-много мразя е да правя каквото и да е било на сляпо. Някакъв телефон или сайт от който мога да намеря връзка със човек който това му е работата (диетолог) за да съм сигурен в резултата и начина по който да го постигна.

благодаря ви

20.06.05
08:31

Пиши лично съобщение на IMAGE—> той поддържа раздел хранене в сайта и ще ти е повече от достатъчен :) Консултирай се с него, той може да ти изготви хранителен режим. :)

http://www.bb-team.org/about/000166.php - това е профила му, там има и мейла му.

20.06.05
11:08

Матин, май прключи въпроса, но ми се иска да кажа, ако и други имат подобен проблем... Има един процент хора при които наистина има такова нещо, като “слаби-с шкембенче” Май някои му викат бирено, но бирата няма много общо.

Това е от прекалено смесено хранене/тоест неразделно и с нискокачествени храни. (цената в магазина не е критерий за качество, први всички случаи), като се съчетае със различните часове/и пропускания на хранения/изглдняване и неравномерно и некачествено натоварване.

Това което трябва да се направи за да се оправи този дизбаланс снпоред мен е: Да се координират тренировките с хранения, които да се подобрят качествено.

Не знам дали става ясно както точно имам в предвид, ако някои го интересува да пита.

Поздрави,
чао

20.06.05
23:09

Аз съм наясно за какво говориш и съм напълно съгласен с теб. Това се получава от прекомерно приемане на храни богати на мазнини и въглехидрати и бедни на протеин + минимална физическа дейност през деня. Тоест абсолютно нездравословно и неправилно хранене. Ефекта е ясен. Мисля че това е сериозен проблем на много хора и все повече се задълбочава, особено пък в БГ..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1