17.06.05
08:02
Здравейте,
Виждате че съм рибка, така че моля не ми се карайте ако съм объркал мястото за темата, и не се смейте (много) на некомпетентността ми, МОЛЯ !
Ето какво ме мъчи:
Винаги съм си бил клечкав, до 7,8 клас вианги съм бил от дребничките. След това обаче започнах да дръпвам и станах един от едричките, но много чист (без мазнинки). Тогава ходех често на планина с колелото (иначе казно карал съм по 7-8 часа на ден почти задължително) и ходех на плуване. Сега ходя да тичам, не ям много, а често и изпускам да ям. Тичам по 4-5 километра на ден или през ден. Колело обаче не карам, щот няам пара да го оправя, но както и да е. Та ходя на фитнес, блъскам си и в нас (коремни, лицеви, със щанга за бицепс, за трицепс и тн.) но имам един гаден проблем.
Макар да не ям много ми се е обарзувало някво гадно шкембенце, малко е, като съм прав не си личи обаче като се наведа или “сгърча” яко вече се вижда. Много ме дразни, защото колкото и упражнения за корем да правя, това не се маха, макар и тичането и фитнеса.
Кажете как да се изчистя, искам релеф, маса си имам, но релефа на коремчето ми липсва и то не заради друго ми заради туй шкембе. Имам предвид че над него плочките си се виждат (фактически най-горните), но надоло не. Бира не пия, алкохол като цяло не пия, не пуша, не взимам каквито и да е било наркотици (не пафкам тревица и тн.).
Та кажете как да го изчистя туй нещо, че море идва ала бала, а с шкембенце не става да се ходи.
Та кажете, някаква диета, специфични тренировки ли какво ?
А кой и къде евентуално може да ми направи професионално лична диета ? Евентуално някой от форума ?
Ето малко лични данни:
височина 183см
тегло 72кг
мах от лег 70кг
мах за бицепс 37кг.
мах клек с щанга 40кг.
мах за рамо 40гк.
мах за трицепс 30кг.
мах за бедро (на онази машина на която избутваш с двата крака на горе) 200+кг.
за гръб с 40тина кила мах
сваляте 10-15 кила и получавате това с което тренирам.
а дали е подходящо дълго каране на колело, принципно много карам колело особено по планината, често качвам от княжево до златните мостове.
Благодаря Ви предварително.
това го прочетох, доста неща ми се изясниха, но моля някой да ми каже, къде мога да отида при специалист да се консултирам, защото нещото което най-много мразя е да правя каквото и да е било на сляпо. Някакъв телефон или сайт от който мога да намеря връзка със човек който това му е работата (диетолог) за да съм сигурен в резултата и начина по който да го постигна.
благодаря ви
Пиши лично съобщение на IMAGE—> той поддържа раздел хранене в сайта и ще ти е повече от достатъчен :) Консултирай се с него, той може да ти изготви хранителен режим. :)
http://www.bb-team.org/about/000166.php - това е профила му, там има и мейла му.
Матин, май прключи въпроса, но ми се иска да кажа, ако и други имат подобен проблем... Има един процент хора при които наистина има такова нещо, като “слаби-с шкембенче” Май някои му викат бирено, но бирата няма много общо.
Това е от прекалено смесено хранене/тоест неразделно и с нискокачествени храни. (цената в магазина не е критерий за качество, први всички случаи), като се съчетае със различните часове/и пропускания на хранения/изглдняване и неравномерно и некачествено натоварване.
Това което трябва да се направи за да се оправи този дизбаланс снпоред мен е: Да се координират тренировките с хранения, които да се подобрят качествено.
Не знам дали става ясно както точно имам в предвид, ако някои го интересува да пита.
Поздрави,
чао
Аз съм наясно за какво говориш и съм напълно съгласен с теб. Това се получава от прекомерно приемане на храни богати на мазнини и въглехидрати и бедни на протеин + минимална физическа дейност през деня. Тоест абсолютно нездравословно и неправилно хранене. Ефекта е ясен. Мисля че това е сериозен проблем на много хора и все повече се задълбочава, особено пък в БГ..