16.11.11
11:38
Здравейте на всички.Искам да ви покажа моята НВД по която карам от скоро.Да уточня ,че съм 177см , 75кг ,ходя на фитнес 5 пъти в седмицата като 2 от дните правя силови тренировки ,в другите 3 дена правя кардио с корем.Идеята ми е да изчистя още корема за това реших да пробвам НВД ,като прияемам всякакви съвети,мерси.
Сутрин 10:00 мюсли(150гр) с кисело мялко + извара(150гр)
Обед 12:30 Пилешка пържола(200г) + зелена салата с зехтин
Следобед 14:30 тренировка
Следобед 17:00 след тренировка омлет с 2 яйца + извара , 100гр стафиди
Вечер 19:00 Риба тон(200гр) + зелена салата с зехтин / Ако не е риба пак пилешко
Вечер преди лягане 150гр Извара
Ще се радвам да ми дадете съвети
ПС. поне по 2л вода на ден пия.
16.11.11
11:44
Смени обяда със следобедната закуска ;) и добави 100тина гр. картофи към следтрен. хранене. Може и някой друг предтренировъчното. Увеличи водата до 3-4л. и вкарай малко зехтин преди лягане.
16.11.11
12:15
Какъв е тоя омлет с 2 яйца :)?
16.11.11
12:26
хахаха еми с колко да го правя? Иначе пържолата със салатата да я преместя след тренировка или на обяд ???
16.11.11
12:34
Аз също бях на НВД и в началото правих грешка като твоята-избягваш въглехидратите(което е и идеята на НВД), но пък трябва да наваксаш калориите и го правиш само с протеини, което и аз правех, но после осъзнах, че е грешно. В този ред на мисли съветът ми е да вкараш малко мазнини(замени пилешкото със свинско) и махни стафидите(пробвай със сурови орехи и то преди обяд).
16.11.11
12:59
идеята ми беше да карам 10дена на по малко въглехидрати ,като след това възстановя на двойно приема им? Купил съм и фат бърнар и един общ азотен пак за изпомпване.какво мислите?
16.11.11
13:00
казано от Aleksandar Atanasov на 16.11.11, 12:26:
хахаха еми с колко да го правя? Иначе пържолата със салатата да я преместя след тренировка или на обяд ???
Премести я след тренировката.
И не - остави пилешкото, макар че и свинското е доста добър избор. Аз бих увеличил още малко мазнините.. масло, маслини, сирена. Помисли :)
16.11.11
13:13
а дали е добре по 1 припечена типова филийка на обед ? ябълки добре ли е ? до колкото знам имат захар и трябва да ги избягвам когато съм на намалени въглехидрати?
и ако прибавя маслини или топени сирена, кога трябва да ги ям и по колко ?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.11.11 14:00.
16.11.11
13:26
Не ми е проблем да го сметна и аз, но калориен баланс сметна ли и идеята ти каква е? Да си на него с НВД или да си малко под него с НВД? Като решиш колко калории дневно да приемаш ги делиш така:1-1,5 гр въглехидрат/на кг телесно - в твоя случай 75-120гр дневно; 2,5-3,0 гр протеин на кг телесно-при теб около 200гр протеин дневно. 1гр въгл и 1 гр протеин са по 4ккал. От общите калории извади тези за въгл и протеини(100х4 за въгл и 200х4 за белтъци)получените калории раздели на 9 и това са ти мазнините на ден. Пиша точни числа, но съветът ми е да не се притесняваш чак толкова а да гледаш просто да влезеш в границите ;).
16.11.11
13:37
Това изобщо не е НВД!
Първото нещо, което забелязвам, е количеството на въглехидратите в менюто, което си описал. Принципът на ниско въглехидратната диета е да се приемат по 1 g въглехидрати за всеки 1 kg телесно тегло. Само в 100-те грама стафиди се съдържат повече от 75 g въглехидрати, отделно имаш 150 g мюсли (само то съдържа около или над 100 g въглехидрати).
Второ - при ниско въглехидратен режим се избират източници на въглехидрати с нисък гликемичен индекс. Мюсли и стафиди съвсем не са подходящи източници на въглехидрати, защото техният гликемичен индекс не е дори среден.
Трето - придържай се към подходящ калориен баланс. Иначе просто стреляш в тъмното.
Фетбърнър не съм много уверен, че ти трябва. Не знам какво ще “доизпомпваш”, но повечето азотни продукти съдържат солидни дози стимуланти на нервната система. Термогенните фетбърнъри - също. Не те съветвам да приемаш едновременно продукти от тези два типа.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.11.11 13:38.
16.11.11
13:44
Кольо е прав за въглехидратите ;), но спокойно сметни баланса и ще ги нагодим нещата ;). Иначе за добваките-никога не съветвам хора от форума за тях(за си пия де :) ), но в случая мисля, че ако толкова ти се иска-качествен л-карнитин е достатъчен и евентуално нещо за възстановяване, но чак бърнер и бустер не мисля.
16.11.11
16:33
Идеята ми беше ,че вместо 380гр въглехитрати на ден ,да карам на двойно по малкпо първите 10 дена(180гр) за да има по бърз ефект,тъй като искам да сваля от корема защото долната част ми е омазнена както при повечето хора.
Иначе:
белтъци 190гр
въглехидрати 380гр
мазнини 85гр
Поне така ми предложи един приятел.Като ги разделям на 5 хранения за деня.Иначе това за фет бърнера до колкото знам топи мазнини малко или много ,вече хептен се омотах ц ц.. А и нали уж хранителните добавки не били вредни.
16.11.11
23:19
Искаш бързо намаляване на телесните мазнини при 2.4 g/kg въглехидрати дневно? Че и преобладават бързите... Твоят приятел ти е дал фантастичен съвет. Нямаш шанс за успех.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.11.11 23:20.
17.11.11
12:32
120гр са за мозъка ,иначе се губи мускулна маса, мозъка не може да ползва мазнини ,за цикъла на кребс да гориш мазнини при окисляването им също трябва въглехидрати, а с по малък прием ,няма да горя мазнини а мускулна маса , доволен ли си ???
Аз редовно ям под 120 гр. въглехидрати и мозъка си ми функционира нормално и не само че не губя мускулна маса, ами и качвам.
17.11.11
12:40
Глюконеогенеза, Сашо.
17.11.11
12:45
Сашо, някой ти е наговорил бая небивалици, че и сигурно е използвал някой,друг термин. НВД се прави с 1-1,5 въгл/на кг телесно тегло. Казвам ти го не от книгите, а от живия живот - погледни ми дневника(първите постове). Относно бърнера-да гори мазнини, но има и други ефекти-потискане на апетит(ти нямаш нужда)и т.н. - все пак ако искаш го пий няма да умреш или да се стопиш ;).
17.11.11
12:50
казано от Aleksandar Atanasov на 17.11.11, 12:32:
120гр са за мозъка ,иначе се губи мускулна маса, мозъка не може да ползва мазнини ,за цикъла на кребс да гориш мазнини при окисляването им също трябва въглехидрати, а с по малък прием ,няма да горя мазнини а мускулна маса , доволен ли си ???
Няма да водя разговор с този тон. Дали съм доволен - няма значение. Въпросът е ти дали ще имаш чест и достойнство след време да напишеш тук реалните си резултати, следвайки съветите на твоя приятел.
17.11.11
13:51
казано от Toma Tomov на 17.11.11, 12:45:
Сашо, някой ти е наговорил бая небивалици, че и сигурно е използвал някой,друг термин. НВД се прави с 1-1,5 въгл/на кг телесно тегло. Казвам ти го не от книгите, а от живия живот - погледни ми дневника(първите постове). Относно бърнера-да гори мазнини, но има и други ефекти-потискане на апетит(ти нямаш нужда)и т.н. - все пак ако искаш го пий няма да умреш или да се стопиш ;).
Не са глупости ,смисъл проблема явно е,че не е НВД(аз така съм си го наумил) , а някакво РВД или каквото там се нарича.Идеята ми беше ,че трябваше да намаля двойно въглехидратите от 380гр на 160гр. Това ,че съм подвел явно хората с това заглавие НВД ,ОК. може да спрат да товарят вече ,и да кажат нещо смисленно от което имам нужда! Иначе съм си взел Muscle Force i Stack Force na QNT ,които ми предложиха,до сега не съм пил някакви добавки ,но просто искам да пробвам заради това споделям.Иначе на фитнес ходя от 9 месеца ,като първият месец правих двуразови тренировки,иначе сега си карам по 4/5 дена в седмицата.Сега аз ви казах ,че за момента идеята ми е да сваля корема долната част и орелефяване тъй като лятото наблягах повече на басейните и морето.Иначе моята тренировка вкл това:
Понеделник гърди/бицепс/предно и средно рамо
Вторник пътека 40мин + корем
сряда почивка
Четвъртък вело 40мин + корем
Петък гръб/трицепс/задно рамо/трапец
Събота кардио си изибирам някакво.
Казах ви каква ми е целта, сега ще се радвам ако някой даде полезни съвети ,не само да упрекват,мерси.
Иначе се консултирам се с хора който учат в НСА и се предполага ,че разбират :
http://muscle-team.net/didovlado-1.html
Мнението беше редактирано от Aleksandar Atanasov на 17.11.11 14:08.
Полезен съвет: Ако искаш да постигнеш целта, смени храненето изцяло.
Или по-добре следвай съветите на приятелите, които разбират. Ако успеете да постигнете чистене на мазнини от корема с 380 грама въглехидрати на ден, ще станете милионери.
17.11.11
20:53
Много хора, често пропускат, че освен, че е важно колко и каква храна приемаш, важно е и колко енергия изразходваш тоест тренирането.
18.11.11
00:28
казано от Ensiferum на 17.11.11, 20:26:
Полезен съвет: Ако искаш да постигнеш целта, смени храненето изцяло.
Или по-добре следвай съветите на приятелите, които разбират. Ако успеете да постигнете чистене на мазнини от корема с 380 грама въглехидрати на ден, ще станете милионери.
Еми дай съвет какво, колко и кога да ям за да знам ,че ще изчистя в дългосрочен план?? :)
18.11.11
06:27
18.11.11
12:29
мерси , за храната горе доло разбрах какво да ям ,проблема е ,че немога да се ориентирам с грамажите което е по важното... :)