Гърди и гръб в един ден, бицепс и трицепс в друг

MI

22.11.11
22:43

Привет.Направиха ми програма за маса  - гърди и гръб в понеделник. Бицепс,трицепс и корем във вторник. Сряда почивка. Четвъртък крака. Петък рамо и корем.Четох доста противоречиви мнения из нета, може ли съвет?  Почивка между мускулните  групи  е 5-7 мин. а между сериите 2-3, така че не говорим за супер серии. Тренирам от поне 4 год., със стаж съм ;) Благодарско.

Не твърдя , че съм разбирач , но аз бих ги разделил гърди и гръб да са в различни дни - примерно гърди бицепс в пон и гръб труцетс във вторник . Може и да почнеш с крака , защото са голяма мускулна група и хормоните отделени при тяхната тренировка ще ти помогнат за следващите .

MI

22.11.11
23:17

Пропуснах да кажа, тренирал съм по доста програми, просто малко застой и мми препоръчаха тази, но ми е малко странна, ако са супер серии четох, че е ок, но те не са

22.11.11
23:31

Програмката си е супер. Малко е тежичка , тъй като гърди и гръб са в един ден, но е много продуктивна. Ръцете в един ден също е много добър вариант. Може да редуваш упражненията т.е. правиш упражнение със всичките му серии за бицепс и след това почваш упражнение за трицепс, след това продължаваш с другото упражнение за трицепс. Ако си навит може да правиш суперсерии при гърдите и гърба. Серия избутване с щанга от тилен лег и без да почиваш отиваш на серия набиране. После като си свършиш с тези две упражнения за гърдите и гърба, отиваш на други две и пак в суперсерия - примерно избутване на дъмбели от полулег + гребане с щанга и т.н. Много е изморително обаче. Програмата като цяло е добра и дава добър стимул за растеж.

MI

22.11.11
23:35

Благодарско, ами значи я започвам :) Ще видим след месец как ще съм :)

23.11.11
13:56

Аз тренирам така , като правя гърди и гръб в суперсерии и бицепс и трицепс в суперсерии и засега резултата е доста добър. Но и да не са в съперсерии
не виждам нещо лошо да се тренира по този начин :)

Поздрави !!!

23.11.11
14:48

Гърди и гръб е може би най-животинската тренировка :) Това е единственото нещо което не променям в своята програма просто защото не спира да дава резултати. Не ги правя на супер серии а просто сменям последователността - “гърди - гръб” с “гръб - гърди”. Също постоянно въртя упражненията за самите мускулни групи. За гръб примерно правя понякога супер серии пуловер с гребане и напопмването е феноменално :)

Успех!

MI

23.11.11
16:38

Благодарско момчета :) Днес правя първата тренирвока и ще драсна как е било :)

MI

23.11.11
21:02

Хора, за 4 години, ако не и повече съм тренирал поне по 5 програми, поне....но такова натоварване не съм имал :) Хладилника е мой просто :)

23.11.11
22:45

Програмката е екстра, но единственото нещо, което не ми хареса е това ,че нямаш почивка между тренировките в първите 2 дена..
Като в понеделник правиш гръб-товариш и бицепса, както и при гърдите-трицепса (до някаква степен). Лично аз бих разменил местата на тренировката ти във вторник с тази в четвъртък, защото ще имам достатъчно време да възстановя бицепса и трицепса от натоварването в понеделник.
Дано си съобразил в случая с твоята програма, във вторник да ти е по-лека тренировката, за да не се получи обратния ефект.
Ако съм сгрешил с нещо, моля поправете ме!
Поздрави и късмет ! :)

Мнението беше редактирано от Valentin Stoyanov на 23.11.11 22:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1