Упражнение за задна бедрена мускулатура, ненатоварващо гръбнака

23.11.11
18:18

Понеже вече не трябва да правя клекове, които много добре ми натоварваха задната бедрена мускулатура и облекчаваха коляното, търся упражнение, което  да прилича на клека по натоварване на подбедрицата. Аз се досещам за бедрено сгъване на уред. Не натоварва гръбнака, но не натоварна и задното бедро, както клека . Приемам предложения.

Темата беше редактирана от Overlord на 23.11.11 19:04.

23.11.11
19:01

Подбедрица? Т.е., прасец? Какво общо имат сгъването и клека в такъв случай?

23.11.11
19:05

Прав си. Имах предвид задна бедрена мускулатура :)

23.11.11
20:15

http://www.bgfit.com/uprajnenia/pics/kraka/Untitled-2.swf
Сгъване от лицев лег

виж това ! Извинявам се  за линка , ако пречи !

Мнението беше редактирано от RinGo на 23.11.11 20:16.

23.11.11
20:18

А какви са ограниченията ? Задното бедро се товари от тяга, клек, римска тяга, добро утро и след това бедрено сгъване и т.н.
Пълния списък с упражнения е тук:
http://www.exrx.net/Lists/ExList/ThighWt.html#anchor1942303

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.11.11 20:19.

23.11.11
20:24

RinGo , благодаря, но аз това упражнения го знам - бедрено сгъване на уред.

Поразрових се из интернет и намерих 2 - Glute Hamstring Raise (GHR) и Hip Thrust. Първото със сигурност не товари гръбнака, но за второто - не знам. Сякаш го товари.

Edit:
Петко К , благодаря за списъка. Вероятно ще намеря това, което ми трябва. Ограничението е тежестта да не пада на гръбнака.

Мнението беше редактирано от Overlord на 23.11.11 20:43.

23.11.11
23:33

А какво точно ти се е случило? При клека има две положения на лоста. Едното е върху трапеца, като така натоварва повече гръбнака, а другото е върху трапеца и делтоидите, като пауърлифтърите.

24.11.11
00:07

казано от Flask на 23.11.11, 23:33:

А какво точно ти се е случило? При клека има две положения на лоста. Едното е върху трапеца, като така натоварва повече гръбнака, а другото е върху трапеца и делтоидите, като пауърлифтърите.

Има и преден клек, лоста отпред :)

24.11.11
08:51

има и напади, които също товарят и задната бедрена мускулатура

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1