20.06.05
20:18
На 16 години съм,гърдите ми нещо куцат.Ето ви програмата ми:
1.Вдигане на щанга от лег 4с 10-12п
2.Флай с думбели полулег:4с 10п
3.Разтваряне с думбели:4с 12п
4.Кросоъвър:4с 10-12п
Преди правех и Пек Дек но мислех че ги претоварвам зашото имах страшна мускулна треска.Моля ви кажете от какво може да е? :oops: :oops:
[quote author=“Sparkito”]На 16 години съм,гърдите ми нещо куцат.Ето ви програмата ми:
1.Вдигане на щанга от лег 4с 10-12п
2.Флай с думбели полулег:4с 10п
3.Разтваряне с думбели:4с 12п
4.Кросоъвър:4с 10-12п
Преди правех и Пек Дек но мислех че ги претоварвам зашото имах страшна мускулна треска.Моля ви кажете от какво може да е? :oops: :oops:
Намали сериите и повторенията, увеличи тежестта/нормлно, да не се улееш/
1. Щанга-лег- 4 по 12-10-8-6/пирамидаособено внимание на лега, защото е перфектното упражнение
2. флайс полулег за горна част 3 по 8
3. кофички 3 по колкото прецениш, много е субективно, но ако ти куца релефа прави по повечко, ако имаш сила
4. пул-овър 2 по 12 /най-добре с по-леко/
Може и още да се намалят сериите, ако балансираш тежестта.
Успех.
20.06.05
21:07
аха мерси,ама този пулоувър така и не се научих как се прави,би ли обяснил :oops:
Хайде моля те обясни ми щото аз не го чувствам жуобще и какво значи пирамидално да ги качамм ли или да ги свалям
20.06.05
21:30
http://bb-team.org/exercise/000056.php
За пул-овъар, чети в сайта.
Пирамидално значи да покачваш тежестта с която правиш, а да намаляш повторенията в серия.
Тоест. Първата си серия с щангата, СЛЕД ЗАГРЯВКАТА, я правиш с 30кг и правиш 12 повторения. Втората серия с 40кг и правиш 10 повторения, 3-тата с 50 кг 8 повторения и 4-тата с 60 правиш 6 повторения.
Тежестта тук е примерно ти можеш да я регулираш. Внимавай колко почивки правиш между сериите, защото пирамидите са си трудоемки, въпреки, че донякъде помагат и за загряване на тялото и постепенно безпроблемно водене на тренировката.
Успех.
п.п. Като имаш въпроси търси и чети из сайта.
Аз препоръчвам пирамида, без промяна на повторенията, но с качване на тежеста. Правиш си във всяка серия по 6 или 8 повторения, но качваш тежестта. Така ще си свеж за най - тежките серии, и ще си загрял в същото време. Иначе се изморяваш на леките серии, което е безсмислено, и като стигнеш до сериозните тежести нямаш сили.
Примерно, аз почвам от 60 кг, но не правя по 12 повторения, а само 6, 1 или 2 серии. После качвам на 90 за още 6 повторения. До тук сериите са ми леки, загрявам, но не се уморявам. След това следва работната тежест за 2 - 3 серии по 5 - 8 повторения, като може да се увеличава по - самочувствие в последните серии.
1.Вдигане на щанга от лег 2с 6п
2.Флай с думбели полулег:2с 8п
Ей това ти трябва според мен. Може и два пъти седмично.
Успех
21.06.05
20:15
Ами от една годинка дигам,като се има напредвид че съм 1,62 съм 57-8 кг с 38 ръка чуста но гърба ми е малък:((не е мястото но съм почнал значи:
отностно яденето:
1-во:Миусли 60гр.
2-ро:две кисели млека 3,6 с Два кроасана на даскало :wink:
3-то:омлет с 4 яиза,филе и сирене,хляб бонус 3филии
ТРЕНИРОВКА
4-то:40 гр суроватъчен протеин с 20гр глиукоза(добре ли е въглехидрата??)
5-то:вие ще кажете :D
6-то пак:)
това е при положение че искам да свалям
а и за кардиото:)??
21.06.05
21:50
Знам че не беше мястото тука да си казвам хранителния режим ама...Ами Мартин ти не смяташ ли че тея дже упражнения които ми даде са малко??Моля ви кажете за Хр.режим
Въздържай се да пускаш по две последователни мнения, моля!
Упражненията не са малко, защото имаш възможност да ги направиш с висока интензивност. Субективно е, идеята е да се натовариш, без да претренираш. Тук не е важен броя на упражненията. Аз предпочитам малко, защото така по-добре можеш да почувстваш мускула и да усетиш границата на натоварването.
За храненето можеш да си пуснеш отделна тема в съответния раздел, защото хич го няма нещо (ако ще сваляш).
Поздрави