Въпрос за хвата и положението на китките при сгъване с прав лост за бицепс

22.11.11
14:38

Здравейте,бихте ли ме светнали малко за това упражнение.
Правя го с прав лост,китките са малко по навътре от раменете.
Когато вече свърша серията и китките ме болят от страни където е кокалчето.
Вчера един от залата ме видя и каза да го правя по широко,даже малко по широко от нивото на раменете.
Дайте съвет как да правя самият захват и разтоянието на китките,за да има натоварване на бицепса ,но не толко в китките .
Мерси :)

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 22.11.11 14:43.

22.11.11
14:45

Вземи крив лост!

22.11.11
16:03

Предполагам говориш за това упражнение http://www.bb-team.org/exercise/1161_bitsepsovo-sgavane-s-shtanga#axzz1eMISv37p :)

Подрави !!!

22.11.11
16:11

Да,за него говоря .

22.11.11
16:24

Ами остава само да прочетеш цялата статия и мисля че ще ти се изяснят доста неща :)

Поздрави !!!

22.11.11
20:22

Но иначе хвата също има значение дали ще се по чирок от раменния или по тесен .. Натоварва по различен начин бицепса .. Когато е по-широк влиза повече във вътрешната част на бицепса и обратното за тесен хват

22.11.11
20:36

казано от Марлон Наков на 22.11.11, 16:24:

Ами остава само да прочетеш цялата статия и мисля че ще ти се изяснят доста неща :)

Поздрави !!!

Да, и най-вече коментара на Дзвер по-надолу. Как изобщо се хваща права щанга за бицепс с по-тесен от раменен хват??

22.11.11
23:10

Ръцете просто застават малко пред тялото.Това по-тясно от раменете означава няколко сантиметра,нищо кой знае колко трудно.

24.11.11
13:44

Ако държиш да изпълняваш това упражнение с прав лост, то пречупи китките, т.е. извийй ги надолу под натиска на тежестта - по този начин изолираш предмишницата и теглят яко бицепсите. Впрочем същото го препоръчвам независимо от уреда - дъмбел, прав или крив лост.

24.11.11
14:39

Застани пред огледалото с ръце изпънати надолу, лактите прибрани към тялото и длани към огледалото. Виж какъв е ъгълът, който се образува между горната и долната част на ръката ти. Има два варианта, от лакътя надолу е по-навън или е почти равна с горната част на ръката. Ако си в първата категория, по-добре го прави с крив лост, защото съществува възможност от възпаление на китката точно в тази част до кокалчето и докато не спреш да тренираш, болката не минава. Има доста теми във форума точно с такива проблеми на китката, има доста хора, които даже са се оперирали, така че внимавай. Ето ти една снимка, за да си обясниш тази част с ръцете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1