Алтернативи на калф машината и бедрените сгъвания?

24.11.11
16:11

Бихте ли ми казали как мога да заместя клайф машина и сгъване на бедра че ги нямам във фитнеса дето ходя
а иначе правя клекове , разгъване , и се повдигам на праси сас щанга на гърба ? кажете някой друго упражнения

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.11.11 17:38.

Машината за разгъване не става ли и за сгъване?
Иначе напади и различните клекове виж тук направо : http://www.bb-team.org/fitness/exercises

24.11.11
18:37

Не вярвам да може да се завърти така, че да може да прави сгъвания, иначе и аз търся алтернативи на калф машина.

24.11.11
18:44

благодаря  но неможе сгъване и разгъване.. само разгъвне може а за клайф машина сас какво да я сменя

24.11.11
18:48

Калф машината аз лично я заменям с машина за висока тяга - поставям си платформа, стъпвам на нея само с пръстите и повдигам нагоре.
Друг вариант е да се повдигаш на пръсти с единия крак, като се хванеш за опора за нещо с едната ръка, а в другата държиш дъмбел с подходяща тежест.
За задна част на бедрата можеш да правиш тяга с прави крака, наричана още римска или румънска според тълкуването на превода. :)

24.11.11
19:14

Да аз правя прасци така повдигам се на машината за клекове

24.11.11
19:15

казано от Krasen Georgiev на 24.11.11, 18:44:

благодаря  но неможе сгъване и разгъване.. само разгъвне може а за клайф машина сас какво да я сменя

Калфа може се замени с избутване с пръсти на легпреса. Краката ти са неподвижни и прави,не ги прегъваш в коляното. Движението става само в стъпалата. Като седнеш на легпресата не отключваш застопоряващите механизми както се прави когато тренираш целите крака. Също може калфа да се замени с повдигане на пръсти на един крак (от стоеж) с тежък дъмбел в ръката от същата страна. Със свободната ръка се залавяш за здрава опора.

Задното бедро се натоварва добре с хиперкестензии без или със допълнителна тежест (малък диск притиснат към гърдите). Трябва да нямаш проблем с коленете,щото ги натоварва понякога според това как си застанал на уреда. Някои от колегите усещат голямо натоварване на задното бедро след тяга, тяга с прави крака или упражнението “добро утро”.

Мнението беше редактирано от Миро на 24.11.11 19:16.

24.11.11
19:28

+1 за избутване с пръсти на лег преса като алтернатива на калф

S!

24.11.11
19:42

За задно бедро може да пробваш това http://www.youtube.com/watch?v=uXjeWYMfjTQ Естествено без подбутване ако можеш. Ако не прави само негативни повторения, докато свикнеш, защото упражнението е доста по-трудно, отколкото изглежда.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1