26.11.11
15:52
Четох днес протоколите на периодичното гладуване и навсякъде пише,че трябва преди тренировка да се приемат БЦАА,но на мен не ми се дават пари за добавки и искам да знам толкова ли ще бъде фатално ако не се приемат преди тренировка на гладно ?
Ами за теб ще е от доста голямо значение, особено с твоето гладуване и метаболизъм. Няма как да избягаш от недостига на нутриенти ;)
Това щеше да ми е и вторият въпрос относно храненето.Още ми е трудно да поемам голямото количество храна в следтренировачното хранене и искам да знам дали е допустимо да се вкарва някакъв джънк в него за по-лесно достигане на нужните калории за деня ? A и не джънк,а просто въглехидрати с по -висок ГИ ?
Мнението беше редактирано от Стоян на 26.11.11 16:12.
Имал съм фастове по 24 часа следвани с тренировка,фастове по 18 часа следвани с тренировка и т.н. без да пия никакви добавки или да ям нещо преди тях и не съм забелязал ‘’РАЗПАД НА МУСКУЛНА ТЪКАН А.К.А КАТАБОЛИЗЪМ А.К.А ‘’омг паднаха ми мускулите’’ ‘’
...
26.11.11
17:16
Качих 3кг, откакто се храня циклично, като това включва и периода за адаптация, който беше около месец. Ако съдя по корема(”през” огледалото), както и от взетите мерки - определено не са мазнини, дори и в това отношение има подобрения. Не използвам добавки, така че и без тях се живее, и без тях се постига нещо, даже много неща. ;)
*brusakch
Според мен мен този режим не е за теб, на теб ти трябва просто повече храна, да в това число и въглеидрати с висок ГИ, не толкова изтощаващи тренировки, т.е. без откази и ще станат нещата. Но, до колкото си спомням, доста хора са ти го казвали това, включително и Юли. Не знам защо се насочваш към Цикличното хранене (което не казвам, че е лошо, по принцип...). :)
@Витан
Причината да се насача към това хранене са:
1.Харесва ми начина на трениране ,което е подходящо с него
2.Прекалено много съм ,,обвързван’’ със стария вид хранене по-часове като така понякога ми се случва и да не отида на някакво събиране или нещо от този род.
3.Ангажираноста да нося кутии вече започна да ме дразни,но не го разбирай ,че ме е срам да си извадя кутията и да се храня.Правих го до скоро редовно в университета
Общото взето това е.
26.11.11
21:52
Разбирам те напълно за излизанията, и аз понякога си мисля какво точно да ям или да не ям като излизам, ама спри да се страхуваш, нищо няма да стане ако пропуснеш хранене или обратното ако преядеш, това ако успееш да направиш, ще се почувстваш много по-свободен...Разбираш ли за какво ти говоря? Значи следващия път, когато имаш възможност да излезеш, и започнеш да мислиш за ядене, просто спри да мислиш и си излез с усмивка и желание да се забавляваш, когато го направиш няколко пъти ще ти стане навик и ще спреш да го мислиш... Надявам се да съм полезна...
Аз отдавна спрях да го мисля, а ако все пак го почна да го мисля- решавам че няма да ям и кретам на глад, другата опция решавам, че съм гладен или пък ми е слаб ангела де да знам- и ям- ако има нещо читаво ок, ако не пак ям... реално няма значение освен, че се товариш ти самият- психически... и да ЯЖ ПОВЕЧЕ.
26.11.11
22:07
Скота,
е как така си спрял да мислиш, ама пък ако почнеш, не знам какво ставало? Значи още си мислиш..:)
Aз нямам против начина на трениране, а храненето. Какво значи, че си прекалено обвързан? Не е задължително да носиш кутии на университета, аз отдавна не го правя. Просто ям стабилно в нас. Ако приритам - ядки. Прибирам се и си наваксвам с яденето. Чисто и просто, приложимо във всякакви ситуации :)
Мнението беше редактирано от Витан на 26.11.11 22:10.
Е сега- фигуративно казано- не като преди на 3 часа по колко протеин и тн- пак мисля ама по-малко :D
Витан го подкрепям.
Извинявам се, че се отклонявам от темата, но, примерно, 5-6 яйца с 50 гр масло и някакъв зеленчук или там каквото и да е да запълни стомаха = 4-5-6 часа хранителни вещества в организма. :)
27.11.11
11:34
казано от brusakch на 26.11.11, 15:52:
Четох днес протоколите на периодичното гладуване и навсякъде пише,че трябва преди тренировка да се приемат БЦАА,но на мен не ми се дават пари за добавки и искам да знам толкова ли ще бъде фатално ако не се приемат преди тренировка на гладно ?
5-6 белтъка 60мин. преди тренировка ще свършат някаква работа. Белтъците съдържат много БЦАА. Не е като да си купиш добавка, но пак е нещо.
казано от Тихомир Велев на 27.11.11, 11:34:
5-6 белтъка 60мин. преди тренировка ще свършат някаква работа. Белтъците съдържат много БЦАА. Не е като да си купиш добавка, но пак е нещо.
по-добре тренировка на гладно ;)
27.11.11
15:11
Да, май по-добре на гладно, че тез 50 калории/10гр. протеин може да прецакат всичко. :)
казано от Ramon Dekkers на 27.11.11, 14:19:
5-6 белтъка, 1 час преди тренировка си е тренировка на гладно
казано от FaceOff на 27.11.11, 15:15:
казано от Ramon Dekkers на 27.11.11, 14:19:
5-6 белтъка, 1 час преди тренировка си е тренировка на гладно
да бе то си е на гладно, ама като почне метеоризма в червата ...
казано от Тихомир Велев на 27.11.11, 15:11:
Да, май по-добре на гладно, че тез 50 калории/10гр. протеин може да прецакат всичко. :)
ми то 50 калории няма да прецакат, ама поне като ше се яде да се яде като хората, не да се мъчи с белтъци
27.11.11
16:24
Ок, но не е въпроса в самото ядене като процес на наяждане, а да се пази максимално мускула по време на тренировка. След дълго фастване освен енергията от мускулния гликоген (ако случайно не се спазва нисковъглехидратно хранене) и мазнините ще дойде и от мускулния протеин, при това в още по-голяма степен от обикновеното, тъй като заради фастването друг в кръвта няма.
Не случайно се препоръчва БЦАА, това са баш мускулните аминокиселини, които се използват най-много по време на силови тренировки. Тъй като автора не иска да дава пари за добавки, следващото нещо за преди тренировка, което може да му се препоръча е няколко белтъка, които няма да провалят нищо в режима, но за сметка на това ще компенсират до някъде нещата.
А и 5 белтъка ще се смелят за нула време и за метеоризъм и стомашни проблеми не може да става дума. Това са само няколко грама протеин.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.11.11 16:25.
ами за близо 2-3 месеца редовен фастинг от порядъка на 18+ часа , загуба на мускул не съм видял...