Вторник, 22.11
Движение:
Виняса йога - 50 мин
тренировка (с допълнително по 1 кг на всеки глезен)
загрявка с 5 минути разни варианти на бърпита, с 10 секунди почивка между всяка минута
интервали: 10:60 сек, 6 кръга. с лоста @25кг:
А1: бърпи + 3хгребане
А2: бърпи + обръщане + преден клек
(средно по 7 повторения в рамките на минутата)
4х5:
В1: лег @35; 37,5; 37,5; 40кг
В2: пръсти към ,лост
С1: тяга @45; 50; 55; 57,5 кг
С2: “супермен” на лоста на смит машината (първата серия 40 секунди, после по30-35)
D1: ратваряне встрани за рамо @2х5кг
D2: ренегадско гребане с изправяне ръка настрани @2х5кг
E1: обратни коремни преси на лежанка с лост отгоре @50; 55; 57.5; 57.5
E2: молитва на скрипец @ 60, 65, 70, 70кг
След два дни без тренировки се чувствах пълна с енергия :) От вчера вечерта съм със загряващ пластир на лопатката - събудих се без болка (party) ... и, естествено, веднага отидох да я тествам в залата. По време на тягата се обади малко, след тренировка пак си ме болеше, но сякаш малко по-малко от “нормалното”. За сега съм доволна от действието му (sun)
Е ти пък точно с тяга пробва дали ще те заболи :D
Хайде идвай до Плевен да правим Йога (:
казано от Madboy на 22.11.11, 12:50:
Хайде идвай до Плевен да правим Йога (:
Трябва да се изпробва по всички възможни начини :P
В Плевен - другата седмица...подготвяйте се :)
казано от Margaritka на 22.11.11, 13:02:
казано от Madboy на 22.11.11, 12:50:
Хайде идвай до Плевен да правим Йога (:Трябва да се изпробва по всички възможни начини :P
В Плевен - другата седмица...подготвяйте се :)
Еее, аз ще те опусна :( ;(
Добавям едно тае бо за куул даун в края на деня :)
Храна:
08.00 - шейк от мака*, какао*, гуарана*, мед* в студен чай мате
11.00 - (след тренировка) протеин
12.00 - салата от морков, краставица, цвекло, кълнове, зехтин, песто; шоколад - цял, естествено
17.00 - шепа кашу
19.30 - салата от зеле, цвекло, магданоз, кълнове, зехтин, песто; брауни с течен шоколад, чаша вино, още шепа кашу
Май това ще е за днес :)
Мнението беше редактирано от Margi на 22.11.11 20:09.
Сряда, 23.11
Движение:
Виняса - около час
Имах намерение да тренирам, обаче след ставане в 5.40 сутринта нещо не ми достигнаха сили, а и гърба ми изрази категоричното си мнение по въпроса (dull) ...15-тина минути правих разни магарии на TRX-а, предимно планкове между две нестабилни повърхности, но не бих ги счела за тренировка. :)
Храна:
06.00 - обичайния шейк от стимуланти :P
08.30 - шепа сдки микс
10.30 - салата като вчера вечерта, рикота, половин шоколад, сусамка
13.00 - протеин
17.00 - шепа кашу
19.00 - салата от моркови, ябълка, зеле, кълнове, пармезан, пресен джинджифил, лайм, зехтин и подправки; вино; десерт: “крем” от кокосова сметана, тапиока*, стафиди, мед*, индийско орехче и канела (от това, което бях чела за тапиоката си представях консистенцията на крема по друг начин, но и така беше вкусен :D ); още шепа кашу
Мнението беше редактирано от Margi на 23.11.11 20:00.
Марги, какво вино пиеш, домашно ли? Питам, защото не-домашното много често се обработва (бистри) с желатин...
Между другото, тренировката от вторник е страхотна! Как ги правите тия пръсти към лост не знам, много е трудно! Браво :) (sun)
Виното е такова, каквото ми донесат ;) ...от време на време си вземам и от био магазина :) Това за желатина не го знаех...
Пръсти към лост се оказаха малко предизвикателство с тежести на краката, ама повечето се получиха. :)
Много зависи коя изба Силве...
Тодороф, Телиш и на Карнобат повечето от по-качествените линии не се обработват така...
Дам, то методи много - част от тях включват упортреба на животински продукти... Всъщност тендецията доколкото знам е да тя да се ограничи и замени с растителни еквиваленти, но нещата стават бавно.
Пък (малко наизуст говоря тук) май все още законът не задължава върху етикета да е изрично посочено, че виното е обработвано с желатин или албумин наример...
Славко, а ти ще споделиш ли посочените производители как бистрят? От любопитство питам, може и на лс :)
Ще питам двама от технолозите, които познавам, но съм 99% сигурен че с единия сме говорили за бистренето и не ми е споменавал желатин...
Четвъртък, 24.11
Движение:
Виняса - около час
Спининг - час
нямах намерение и да тренирам, обаче работният ден се оказа по-дълъг от очакваното, та се наложи да поразнообразя :) а след спининга нямах никакви усещания в долната част на тялото си, така че можеше и още да се поузоря :P
преден клек 2@35, 37.5, 40
ОХ клек 4@20, 22.5, 25, 30
Храна:
07.30 - обичайния коктейл от каквото има + витамин Ц
12.00 - зеле със зехтин и пармезан, шоколад, сусамка
5 минути след това отидох на спининг :D
14.30 - елда с мед* и стафиди, протеин
18.00 - оризовки с някакъв кашкавал, дребни сладки, сусамка
добавям:
към 22.00 - същото като в 18.00 + кашу + протеин
Мнението беше редактирано от Margi на 24.11.11 23:19.
Петък, 25.11 (sun)
Движение:
Йога - 50 мин
тренировка:
преден клек 5 @ 30, 35, 37.5, 40
пуш преса 5 @ 22.5, 25, 30, 32.5
тръстер 5 @ 22.5, 25, 30, 32.5
за време: 20, 15, 10, 5 от:
A1: get up+box jump (на лежанката)
A2: dive bombers
A3: reverse crunch + hip thrust (от наклон)
12.06 мин
изометрии:
супермен на смит машина - 3@отказ (50, 40, 40 сек)
планк - около 2.30 минути
За храна до момента не ми е останало време :)
Точно такъв пример давай...йога+2 тона щанги+кондиция+изометрии...на НИЩО...!!!
Храни се...МОЛЯ ТЕ!!!
Е, щом ми се молиш... :P ...ама знаеш, че рано или късно си компенсирам.
А пример на никого не давам. Пиша какво аз правя, не съм съветвала никого да прави същото като мен. Експериментирам със себе си от години и мога да предвидя доста от реакциите на тялото си към определени фактори.
Та ето и яденето за днес:
07.00 - обичайния шейк
13.00 - шоколад, шепа ядки
16.00 - протеин
18.00 - 100-тина грама ядки микс, сусамки
Малко, но от сърце :) ...просто нямам желание за повече...после може би ще има и още.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.11.11 20:33.
Кратък отчет за уикенда:
Тренировки нямаше, само малко разтяжки (комбинации и експерименти от статичен, динамичен, балистичен и проприоцептивен стречинг) и йога.
Храната - нищо необичайно - салати, млечни и сладки неща :) + майсторски приготвени палачинки :)
Новото са добавките ;) ...доверявам се на дадените ми съвети и послушно си пия разни витаминчета и аминокиселини според инструкциите. :) :) :)
Я да попиша и в моя дневник :) ...поне това, което си спомням от вчера.
Понеделник, 28.11
Отново събуждане в малките часове на нощта :( и опити за тренировка в малко по-човешко време:
500 м гребане - отново времето беше към 1.56 мин
тяга - 4х5 @ 45, 50, 55, 57.5
500 м гребане - бавно - 2.05-6
лег - 4х5 @35, 35, 37.5, 37.5
500 м гребане - пак малко над 2 минути
20, 15, 10, 5 от:
асистирано набиране
лицеви опори
клекове
време - май беше малко над 5 минути
стречинг
Храна:
общо за деня: рикота с чери домати и маслини, 100-120 гр кашу, 3! 8-) шоколада, вино
Добавки: протеин, АК, витамини
казано от Margaritka на 29.11.11, 09:44:
500 м гребане - отново времето беше към 1.56 мин
тяга - 4х5 @ 45, 50, 55, 57.5
500 м гребане - бавно - 2.05-6
лег - 4х5 @35, 35, 37.5, 37.5
500 м гребане - пак малко над 2 минути
Ще го пробвам и аз това...
Може би така...500м. гребане - максимална бройка тяга(лично тегло) - 500м. гребане - макс. бр. лег(лично тегло) - 500м. гребане...
Ще ти кръстим някой КФ комплекс скоро...натам отиват работите:)
Въпросът е: Защо още няма такъв? :D :D :D
Забравих...имаше още:
вертик. скрипец 4х8 @40
обратни коремни преси на лежанка 4х10 @50, 55, 57.5, 57.5
друго не помня, както казах, ставането беше много рано и някои моменти от деня ми се губят :P
Мнението беше редактирано от Margi на 29.11.11 09:56.
29.11.11
10:14
казано от Margaritka на 27.11.11, 19:39:
Новото са добавките ;) ...доверявам се на дадените ми съвети и послушно си пия разни витаминчета и аминокиселини според инструкциите. :)
The athlete’s strength flows from the Force. But beware of the Dark side. Anger, fear, aggression… supplements; the dark side of the Force are they. Easily they flow, quick to join you in a fight. If once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny, consume you it will, as it did Obi-Wan’s apprentice.
Е, не се сдържах! (giggle)
Позволих си да пипна думите на един зеленикав странник, но с чисто сърце! :D
И аз няма да се сдържа и ще се опитам да препредам отговора на моя добър приятел Цецо Василев, вследствие горния цитат...
Той е следният :
It is called the dark side, NOT the BAD side…
P.s. голем си Цецкооооо:))))
казано от slavko на 29.11.11, 10:20:
И аз няма да се сдържа и ще се опитам да препредам отговора на моя добър приятел Цецо Василев, вследствие горния цитат...
Той е следният :
It is called the dark side, NOT the BAD side…P.s. голем си Цецкооооо:))))
Не е и нужно да ги наричаш BAD SIDE... достатъчно е и това :
If once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny, consume you it will…
Абе, какви са тези dark side / bad side…
Ето какво казва един друг човек по въпроса: ;)
“I’ve seen the good side of bad, and the down side of up, and everything between….
....you know where it ends, it usually depends on where you start.”
(sun)
30.11.11
13:38
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L-8IPDR4Khc#!
казано от Joyplovdiv на 30.11.11, 13:38:
:D Думи нямам
Вторник, 29.11
Движение:
Сутринта: Някакви жалки опити за 2 серия на Ащанга йога, къде успешни, къде направо трагични. Ясно е, че това е новото ми предизвикателство обаче, въпреки, че има 2-3 пози от чиято практика смятам да се лиша изцяло.
Вечерта - йога с Марина и Сашо (тук ме м омента да ги похваля и двамата за старанието и напредъка :) ) и тук-там включване от Дилян :)
Храна, по смътни спомени:
сутринта - киви
на обяд - салата с някакви сиренца, малко макарони на фурна, малко торта
вечеря - картофена салата със сметана, маслини и не помня още какво...имаше сладки обаче (естествено ;) )
Сряда, 30.11
Движение:
(след 4-5 часа сън във влак (shake) ) кръгова тренировка в група
Храна:
сутринта - енергийна напитка
12.00 - оризовки с крем сирене; 2 сусамки
18.00 - броколи на пара със сметана; малко ядки и общо-взето всичко сладко, което беше останало в хладилника и около него
Добавките и за двата дни: АК и витамини
Мноогоооо е хубава йогата :) стига да не се прекалява от не професионалисти де, че може да стане някое беля :)
казано от Madboy на 30.11.11, 22:30:
Мноогоооо е хубава йогата :) стига да не се прекалява от не професионалисти де, че може да стане някое беля :)
Аре ве, нали искаше и ти да ставаш йога :D:D:D:D
Да и Марги това каза...всичко е много добре, но трябва и разум, защото стават сакатлъци...и става бавно...damned it:)
Саше, 2-3 месеца с напътствия от Маргаритка и ще биеш Роската на мост:)))
01.12.11
12:02
Маргаритка, какви неща намирам за теб из дневниците :)
Ако тренировките ти ще ми помогнат на лежанката, да взема и аз да се включа към йога пауъра:)
Пък и на храна няма да откажа, щом допълнително мога да си метна мръвете на скара:)))))
Ами, на мен лежанката ми помага за йогата, така че не виждам причина да не е в сила и обратното. ;) С мръвките обаче не се оливайте :D :D :D
Четвъртък, 01.12
Движение:
Виняса йога - 50 мин, малко по-интензивна от обичайното с включени само някои елементи от Ащанга -2, като за начало.
Тренировка:
трябваше да я вместя, заедно с душа след нея и леко прихапване в рамките на 30 минути, така че се получи нещо такова
500 м гребане за 1.55 мин
А1: combo: bench press+crunch+jump+push up+jump+row+ext.+curl+press @2х4 кг 3x1min
A2: assisted pull ups 3x10
B1: renegade row @14, 16, 16
B2: TTB 3x10 (учудващо лесни се оказаха днес)
C1: assisted pull ups 3x8
C2: parallel bar hyperextention
Храна:
06.30 - шейк от чай мате, мака*, гуарана*, мед*
12.30 - елда с мед* и стафиди
15.00 - половин шоколад
16.30 - зеле със зехтин и хималайска сол*, другата половина шоколад
20.00 - останалата елда
21.00 - шейк от кокосово мляко с малини и мед*, малко кашу, малко домашен шоколад*
Добавки: витамини, АК
Мнението беше редактирано от Margi на 01.12.11 22:06.
Петък, 02.12
Движение:
Йога - като вчерашната, 50 мин
Тренировка:
преден клек 5 @30, 35, 37.5, 40 кг
интервали 10:60 сек, 6 кръга:
(с по 1 кг допълнително на глезените)
A1: ninja burpee+TTB (около 6 в рамките на минутата...малко тегави са с допълнителна тежест)
A2: renegade row @2x15 (около 10 с всяка ръка)
B1: box jump (върху лежанката) (към 16-17 за минута)
B2: FCT @лоста+5кг (не ги броих)
C1: dive bombers (12-16 бр)
C2: 10x обратни коремни преси на лежанка @50, 55, 57.5 (остстъка от минутата - почивка)
10:30 сек, 6 кръга:
(с крака на лежанката) plank reptile; mountain climber; knee tuck…в почивките от първите три кръга- планк на лакти, последните три - стоварване на пода и опити за дишане :D
Храна:
06.30 - шейк от чай мате, мака*, гуарана*, мед*, витамин Ц
09.30 - шейк от кокосово мляко, мака*, мед*
11.00 - ябълка
12.30 - салата краставица, моркови, ябълка, зехтин, подправки; кафшв басмати* и черен* ориз; слънчогледка; няколко овесени курабийки
15.00 - сусамка, енергийна напитка
20.00 - почти същата като обяда
Добавки: витамини, АК
02.12.11
22:54
казано от Margaritka на 30.11.11, 18:48:
xaxaxaxaxaxaxaa
казано от Bojidar Stefchev на 02.12.11, 22:54:
казано от Margaritka на 30.11.11, 18:48:
xaxaxaxaxaxaxaa
...както казах, no comment…не ми достига чувството за хумор, че да го изкоментирам (tmi)
Събота, 03.12
Движение:
Йога - както предните дни, около час...доста ме поизпоти...
без тренировка, само 2-3 серии ОХ клек, до 30 кг, защтото ми доскуча :)
Храна:
06.00 - шейк от кокосово мляко, мака*, мед*, гуарана*
09.30 - елда със зехтин, хималайска сол*, сусамка
12.00 - елда със зехтин, хималайска сол*, сусамка, половин шоколад
16.00 - кафе
19.30 - салата зеле, морков, цвекло, зехтин; халва
ПП: Не издържах и добавям още 50 минутна Виняса :)
Мнението беше редактирано от Margi на 03.12.11 21:48.
03.12.11
20:11
Аааааааааааааа ненене :D :D :D
Този клип ми стопли душата. Hey yoo girl…
Неделя, 04.12
Движение:
Йога - час
Тренировка в Богоров:
1. загрявка с пудовки
2. комплекс: 6 снача с пудовка, 6 ходещи напада (пак с пудовка) @12кг, 200 м, за 18.13 мин
Може би щях да съм по-бавна, но Трифон през цялото време ми дишаше във врата и нямаше как да го пусна напред :D 8-) ...въпреки, че последните метри нямах никаква сила да обръщам пудовката, не знам как не ми падна на главата :D
3. Малко разтяжки
...абе много приятна тренировка се получи, благодарности на Вик (sun)
Много съм доволен от йогата. :) Трябваше да ми покажеш какво представлява за да го разбера, преди това бях скептичен, защото съм наблюдавал на 2-3 места и забелязах, че има яко чупене на кръста и висене на стави, но ти съблюдаваш всичко да е изрядно и стегнато. Не можах, обаче да изпълня повечето от движенията, също така таза на никъде не мърда като бях на земята..но ще задобрея. :)
Не знам какво си гледал, но в абсолютно всяко движение и поза в йога, всяка фибра трябва да е стегната и активна, за да се поддържа положението на тялото. Всяко отпускане би довело до контузии, или в най-добрия случай неприятни усещания.
Кръста НИКОГА не трябва да се отпуска така, че да има напрежение в гръбнака, винаги трябва да е стабилизиран от мускулите в поясната област.
Таза ти не че не мърда, просто в момента движението му е ограничено от околните мускули и сухожилия, които са пренатегнати и не ти позволяват движение. С редовно разтягане, положението ще се промени.
:)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.12.11 18:47.