25.11.11
15:18
Здравейте, искам да ми дадете съвет, как да тренирам краката но да не се увеличава масата? Знам, че въпроса е малко смахнат ако мога така да го нарека но краката ми са 63-4, като стегна над коляното мускула ми излиза със сантиметър и нещо някъде и дори да се изчиста няма да падне много обиколката, а не клякам с много макс да клекна 2-3 пъти със 100 кила.Може би някаква тренировка за плътност на самия мускул ли де да знам и аз, за сега съм се спрял на повече крос на открито но искам и да си ги тренирам без да стават по-големи.95 кила съм някъде 185 от горе доло половин година тренирам.
95 кила.. със сигурност имаш мазнини по краката , дори и да не са много .. Ако се опеташ да ги изчистишможе да ти спадне обиколната и да се орелефи още
Да това го знам, не съм казал, че нямам мазнини.Но дори да почна ги орелефявам ще спаднат с 3-4 сантиметра максимум даже не е гаранция защото пак ще ги тренирам, а за сега не искам да правя релеф и ще направа ебати бутовете, а не искам за това дайте накакви съвети.
28.11.11
16:12
Квадрицепса е най-красивият мускул в тялото. Говоря чисто визуално. Не знам защо ти е да се опитваш да регресираш точно в тази област. Иначе не виждам начин как ще свалиш обиколката, освен да изчистиш мазнините. Друг вариант е да изчакаш да остарееш и да получиш атрофия на мускулите, с което те сами ще спаднат :D :D
Щото не искам да преличам на некой щангист с крака 70 и кусур квадрицепса може да е хубав ама не искам бутовете ми да са огромни за мойта височина изглежда грозно.
28.11.11
17:57
Я си помисли за по-ниските или за по-високите изглеждат грозно ?
Моето бедро е колкото твоето, само дето съм 15 см по-нисък. И по-лек.
Все пак, ако не искаш обем: Чистиш мазнините. Тренираш ги само за сила.
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.11.11 18:00.
28.11.11
18:28
от кога 63см крака на ръст 185см са ‘’бутове’’ :D вземи развии горната част на тялото ( ако краката стоят несиметрично големи ) вместо да се мъчиш да си прецакваш краката :)
Еми незнам на 130 рамене ми изглеждат големи ама ще гледам ги изчиста малко и така щом няма друг вариант освен да спра тренировките.
28.11.11
21:31
По принцип не съм съгласен с теб - моите рамене са 130 на ръст 183 и имам бедро 70см ... не бих казал, че е грозно, особено напролет като поизчистя мисля, че ще си е много добре.
Все пак ако се притесняваш - изчисти мазнините и тренирай силово (както е казал Петко К).
ПП. Притеснително е, че вече май за “нормални пропорции” се приемат комбинации от рода на 130см гърди, 45см ръце и 60см бедра ...
абе човек мерките не ме притесняват просто де да знам аз като гледам ми изглежда много голямо, ще вида нещо стегна вътрешната част и силово както казвате, обаче кво ще рече силово ? 8~12 бройки ли ?
И как се тренира за сила, без да дойде и маса с това? :D
Вие крака на трибоец виждали ли сте на живо, че давате такива съвети?!? С 3-5 повторения при по-обилно хранене масата расте заедно със силата.
Ако иска човекът да НЕ качва маса, трябва най-напред да промени храната - НВД с лек отрицателен калориен баланс. Тренировките са второстепенни в това отношение. Има само един проблем - така няма да качи маса никъде, не само на краката. :)
Затова в конкретния случай ако толкова не иска да качи маса на краката (макар че при този ръст 60 см крака са си тънки), просто трябва да тренира с леко и буквално колкото да ги раздвижи. Квадрицепсите са едни от малкото мускули, които при някои хора си растат почти независимо от това как се тренират.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.11.11 09:22.
казано от Boby_ на 30.11.11, 09:18:
И как се тренира за сила, без да дойде и маса с това? :D
Вие крака на трибоец виждали ли сте на живо, че давате такива съвети?!? С 3-5 повторения при по-обилно хранене масата расте заедно със силата.
Лесно се качва, питай трибойците ;)
А сериозно - качва се чрез адаптация към тежестите на ниво нервна система. До едно ниво това работи, но разбира се, не става безкрайно, затова си има и категории.
Относно обилното хранене, то така расте всичко, най-вече шкембето, но съвета да намали яденето не е удачен, щото той не иска да качва маса в краката, а не като цяло.
Така че, при 3-5 повторения и общ малък обем на тренировката за крака, хипертрофия пак може да има, но ще е по-малка, от колкото ако помпа с 8-12 или повече повторения. Т.е., ще им подържа силата (и да качи) и тонуса, докато качва обеми в горната част.
Също така, няма да е зле да изчисти, но при тия мерки може да отложи това, докато трупне още малко мускули в торста.
Мнението беше редактирано от Петко К на 30.11.11 09:34.
казано от Петко К на 30.11.11, 09:31:
...
При 3-5 повторения и общ малък обем на тренировката за крака, хипертрофия пак може да има, но ще е по-малка, от колкото ако помпа с 8-12 или повече повторения.
Аз си мисля, че ще е дори повече - това 8-12 повторения си е живо кардио вече, а не тренировка за хипертрофия. :)
Така или иначе спорът е безпредметен - щом човекът смята, че 60 см са големи крака, не виждам с какво можем да му помогнем като цяло. :)
30.11.11
10:28
С 3 повторения не виждам как ще качи толкова размер на краката, все пак да не забравяме, че трибойците не са напълно чистички и под тея резултати има и препарати. С 5-6 повторения вече ще си качва доволно маса обаче.
казано от Boby_ на 30.11.11, 09:35:
Аз си мисля, че ще е дори повече - това 8-12 повторения си е живо кардио вече, а не тренировка за хипертрофия. :)
Това го кажи на поколенията културисти, атлети, треньори и признати специалисти в областта на силовите спортове ;)
Иначе, маса се качва както с 3, така и с 30 повторения.
казано от Петко К на 30.11.11, 11:27:
казано от Boby_ на 30.11.11, 09:35:
Това го кажи на поколенията културисти, атлети, треньори и признати специалисти в областта на силовите спортове ;)
Иначе, маса се качва както с 3, така и с 30 повторения.
При културисти и други професионални атлети нещата са доста различни и разликата идва от някои широко известни “допълнения”, които позволяват да се тренира с много повторения, без при това да се губи интензивността на тренировката и да се компрометира възстановяването. Заради това аналогията не е удачна и не можем да правим генерални изводи за средния трениращ в кварталната зала.
Щом няма вариант ще си тренирам с повечко повторения 15~20 и повече крос пък да видим какво ще стане :D
Мерси за отговорите.
Мнението беше редактирано от Тузара на 30.11.11 16:45.
Чудесно комбинирано с няколко километра крос ще има някав баланс сваляне качване, ще ходя с анцузи, че дънките почнаха ми утесняват пък на пролет ще го мисля :D