03.12.11
16:05
Здравейте! Темата я отварям, за да поговорим за Коледа! Един прекрасен празник, на който стават чудеса :D ! Само дето има едно чудо, което се случва с повечето от нас и не е никак хубаво: с всички тези вкусотии на празничната софра, как да избегнем покачването на кила? Имате ли някакви предложения? Например някакви рецепти за традиционните ястия, но съобразени с режимите ни за слабеене ? Или пък повече кардио? Знам ли.. :( Давайте идеи .
П.С. Извинявам се, ако вече има такава тема, уж попрегледах, но може да съм пропуснала.
03.12.11
16:08
Като не си променяш режима поради коледните глупости.
03.12.11
16:10
Имаше съвсем скоро такава тема, но нещо не я намирам да ти дам линк.
Иначе ето какво препоръчвам покрай празниците.
03.12.11
17:59
Съобразяваш, преценяваш, действаш.
Аз покрай празниците се храня най-добре, тъй като има от всичко. Т.е. на масата има баница, пържоли, суджук и кекс. Естествено, изяждам най-много пържоли, малко суджук и баницата и кекса оставям за другите :)
Ако пък ти е трудно да устояваш на въглехидратните изкушения, яж си, но по малко. Т.е. вместо да нагънеш половината тава с баница, хапни 1 парче: няма да те убие.
аз съм замислил да направя едно 4 дена преди 31 нискокалорични - т.е -300 до - 600 (словом минус триста до минус 600 ) ккал и на 31 да избухна с едно 10 000-11 000 ккал . Не знам до колко е правилно , но е на принципа “калориен шок” , та seems legit дет се вика .
03.12.11
19:25
Това е калорийно самоубийство :D
Аз както се притеснявах за празниците (че и тема бях пуснал преди две седмици :D) преди няколко дни брутално си наруших ВМ-НВД-то по ред причини. Да кажем, че за 3 дена съм изял общо около 600 грама шоколад, марципан, и желирани бонбони(от онея готините, киселите) както и ръчно направени бисквити с шоколад (chocolate chip cookies). Пример за едната вечеря - нормална свинска пържола + салата, но докато правех пържолата изядох 4 бисквити (а едната е около 60 грама, пълна с брашно, захар и шоколад). Друг пример - за вечеря пак - хапнах си омлетче с 3 яйца и салатка, въпреки това имах голям апетит и изядох 10 (!) портокала. Жив съм де.
Та, относно реултатите - задържах вода. Това е. Може и малко мазнинка, но като гледам вероятно е минимално количество. Не съм спирал да си тренирам (а тренирам в домашни условия - лицеви, коремни, набирания - от всичко по много), също така поне месец бях на минус 500 калории. Толкова ми се отяде сладко, че 2-те лъжици мляко с ориз, които сестра ми ми даде да изям (че не и харесвал нещо) едва ги преглътнах (тя беше и една от причините да се поотпусна с яденето - не бяхме се виждали от много време)
Какво предприех - ами просто си пдорължих ВМ-НВД-то :D Изкарвам задържаната вода, а да не говорим че повечкото храна ми дойде доста добре при тренирането.
Та, по дяволите, празниците са 1-2 пъти в годината (евентуално 3, току виж сватба или някой яко празнува нещо ;) )! Тъкмо време човек да се наслади на нещата, които му липсват и после да си продължи. Като цяло аз обожавам храната - не само вкуса, но тя събира хората, кара ги да си приказват и да се обичат повече :) Каквото и да става, човек няма да спре да се храни. Имайки предвид, че това е нещо задължително, то трябва и да е приятно и добре представено, дори когато е здравословно. Не бива според мен да си казваме “трябва да се въздържа на празниците, трябва да се въздържа да ям баница!” АЛО, ако не баница, какво ще ядеш на нова година? Да, ествествено има други неща, ама ако баница не ядеш по-добре нищо да не ядеш :D Знам, че може традициите някои хора да ги смятат за отживелица, но колкото повече ги забравяме толкова повече ставаме някакви неопределени странни арогантни и неприятни хора по мои наблюдения. Дръжа се за традициите поне по празниците, защото гледам да намеря накакъв баланс. И затова смятам, че хапването и прекаляването по празниците е нужно, за да бъде той реалност. А ако толкова не искаде да нарушавате режима, подкрепям абсолютно каквото каза колежката Anelia - вземете си мъничко от баницата :)
Мнението беше редактирано от Joghurt на 04.12.11 01:33.
Не мисля,че ще е проблем да си похапнем малко и от нормалната човешка храна.Това го казах с ирония иначе аз баници и такива работи не ям ще видим как ще протекат празниците :D
казано от Sve на 03.12.11, 19:25:
Това е калорийно самоубийство :D
Ами добре си е , даже мисля ,че дефицита ще ми е малко.... Щото както и да го гледаш на 31 миналата година изпих към 750мл твърд алкохол 2 бири у нас изядох 1 цяла чиния руска салата, баници, плодове,суджуци, кашкавал, панирани разни пилешки истории и листа продължава ... Даже мисля 1ви или 2-ри януари да е само на вода и кафета
04.12.11
12:06
По Коледа има много храна, но е все качествена (предполага се, че е приготвена вкъщи, дори и руската салата).
Бъдни вечер е чудесна от към меню.
Ако си лаком - ще преядеш и ще имаш огризения, ако имаш мярка - ще си вземеш от всичко по малко и ще ти стигне.
Ако си от първите - тренираш повечко тези дни, намаляваш останалите хранения през деня като калории - и пак ще има някакъв баланс.
Рецептите за традиционните ястия са си традиционни и ... вкусни, а връзката им с режимите за слабеене в случая не е начинът на приготвяне на храната, а нейното количество :)
Слагаш си, хапваш си и ставаш от масата като усетиш засищане. Ако останеш на нея - ще преядеш :)
Абе от 1-2 ,,освинвания’’ нито ще умрем ,нито пък ще качим МНОГО мазно.То ако се качваше толкова бързо всички хора ,които не тренират и ядът само джънк да са по 200кг.
04.12.11
12:24
Миналата година по Нова Година бях при баба... после повръщах месо буквално... :D това ми беше най-гузно... не че съм преял и съм качил 4% мазнини !
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.12.11 12:24.
повечко тичане и това е :) . една седмица се хапва стабилно и после пак към режима
06.12.11
12:55
На този празник ако не си позволя да отпусна края, то кога? Айде поне на празника да не мислим за диети!
(pizza) (pizza) (pizza) (pizza) (pizza) (pizza)
Обявявам протестно ядене по Коледа!!!