03.12.11
14:44
http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/736/The_Impact_of_Body_Piercings_on_Fat_Loss_and_Body_.aspx - ама че здравото си е твое, бе. :)
казано от kristiancho на 03.12.11, 14:18:
ако правиш Клек и мляко където Клека ти е в цели 20повторения неможе да кажеш, че не тренираш силово нали...
Да, но с какъв % от макса? Това не е точно серия, почивките между повторенията са големи, по-скоро са единички без оставяне на щангата :) А 15 повторения са си кардио отвсякъде :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 03.12.11 15:45.
В интернет пишат какво ли не. По тази логика и на ушите не трябва да имам обици.. И ако толкова държиш да ти доказвам, че е пълно с глупости, няма проблем, мога да махна обицата за няколко седмици, за да уверя себе си и теб, че отслабване няма да настъпи по магия :D Освен това, в статията пише, че жените с пиърсинг имат мазнини най - вече в пъпната област, а аз такива “неща” нямам :D Освен това аз съм с пиърсинг от 14 годишна, а проблеми с теглото имам едва от няколко месеца :)
03.12.11
15:50
Let’s wait for the long-run, my dear honey. Сега си на малко, като станеш на 25+ тогава ще говорим. А и Поликуин доста си разбира от работата, въобще не е Професор Вучков или Д-р. Байкова. Олимпийски шампиони тренират при него. ;)
Впрочем, преди време доста усърдно се бях съсредоточила върху бедрата, исках да ги изваям и ги тренирах доста усилено. Тогава направих малко повече мускули от необходимото, а колкото повече продължавах, толкова повече мускулна маса трупах. Може и да ви звучи странно, но е истина, явно моите гени способстват за лесно качване в краката. Това си е проблем според мен, вие как мислите? В този случай как да постъпя? Искам да топя мазнини, без да добивам мускули :?
03.12.11
16:01
Блахахахахахаха - имала си повече мускули, отколкото е трябвало... http://www.femalefitnessfigures.com/blog/interviews/ifbb-bikini-pro-and-fitness-model-marzia-prince/ - виж и баджаците на тази мацка, пък тогава говори. ;)
мазнини най - вече в пъпната област, а аз такива “неща” нямам :D
:D Имаш си мазнинки, което е нормално...да си мислиш, че нямаш е ненормално. Ако твърдиш това, тогава, каква е цялата тази маса между гръдния кош и тазовата кост? Мускули? Както и да е...мисля, че схвана накъде бия...слез на земята и си гледай здравето.
Последното мнение за бедрата няма да го коментирам...можеш да се пробваш в бодибилдинга :Д
Мнението беше редактирано от Valleri на 03.12.11 16:18.
Мазнини имам навсякъде по тялото, много добре знам, че е нормално, ще спрете ли да ми говорите неща, които са очевидни и ясни? Имах в предвид, че нямам видими и излишни мазнини там, а не, че нямам НИКАКВИ мазнини. А относно бедрата - дали ще ми вярваш или не си е твое решение, помолих за съвет, защото действително трупам мускулна маса най - активно в бедра.
казано от Katerina Kostadinova на 03.12.11, 13:51:
понякога готвя със зехтин
Недей да готвиш със зехтин. Слагай го в салата, но ако го обработиш топлинно, идеята на зехтина се губи. Можеш да готвиш със свинска мас или краве масло. Обаче защо готвиш с допълнителна мазнина ми е чудно? Месото нека не е постно, а да си има мазнина, за да няма нужда да добавяш зехтин. Оризът си го готви без мазнина, само сварен, бобът също.
казано от Anelia на 03.12.11, 18:13:
казано от Katerina Kostadinova на 03.12.11, 13:51:
понякога готвя със зехтин
Недей да готвиш със зехтин. Слагай го в салата, но ако го обработиш топлинно, идеята на зехтина се губи. Можеш да готвиш със свинска мас или краве масло. Обаче защо готвиш с допълнителна мазнина ми е чудно? Месото нека не е постно, а да си има мазнина, за да няма нужда да добавяш зехтин. Оризът си го готви без мазнина, само сварен, бобът също.
Всичко готвя без мазнина, просто не се изразих правилно. Зехтин слагам само в салатите, веднъж сложих и в таратора малко. Никаква мазнина не излагам на топлинна обработка, но благодаря все пак.
03.12.11
18:28
Хм... аз не виждам някакви проблемно големи бедра :)
Тедо - ти си груб баце... :D сега ми дай и на мене линк на Фил Хийт та’ и на мен да ми стане кофти :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.12.11 18:30.
О, много хубави бедра, дори не са мазни. Спри да се втеляваш и тази тема “Проблем с килограмите!” можеш да я прекръстиш “Просто исках внимание, благодаря!”
Да, но имайте в предвид, че предно бедро не съм тренирала (поне не засилено) от повече от 6-8 месеца, и все пак е толкова голямо.. А през периода, в който го тренирах, беше още по - голямо :(
03.12.11
18:58
Още малко маса в гъза и горната част на бедрата, и си богиня.
Мнението беше редактирано от 100il на 03.12.11 18:59.
О, да, dique, благодаря, че ме подсети: Я кажете някои добри упражнения за хубаво дупе? Знам, че ако се разровя из сайта ще намеря, но бих искала да ви попитам вас, за повече конкретност. Искам да го повдигна малко. От дупето не искам да свалям мазнини.
03.12.11
19:18
да го повдигнеш ли... и аз искам единия ми бицепс да отиде малко по-наляво ... да излгежда по-голям :D :D :D Всичко е до визуална измама ако може така да се каже.. всяко упражнения за крака натоварва глутеуса :) Пълен клек, лег преса, напади, плие клек, глутеус ритник....
Знаеш какво имах в предвид. Да го “стегна”, “повдигна”, “изваям”, все синоними на това да искам да го подобря, да бъде по - хубаво и по - твърдо, така да се каже :D
03.12.11
19:33
За да бъде стегнато и хубаво тялото, трябва да има достатъчно количество МУСКУЛИ по него. Разбирай го както искаш, но според мен едно 5-7кг мускулна маса ще ти се лепнат много добре, особено ако са по краката, раменете, гъза и т.н. И тук не говориме за тея момичета дето посягат към хормоните, а за нормално момиче, което иска да изглежда добре, да е здраво и т.н. Смятам, че 80% от населението вярва в т.нар. “митове в спорта” и сега както си нямала възможност да тренираш с опитни хора, да разговаряш с такива - заради това си с такова мнения по някои въпроси. Ако те видя на пътя бих си казал “Това е едно нормално младо момиче, на което метаболизма още й е бърз и заради това не е дебела.”, а ако те видя обаче с 5-6кг мускули отгоре бих казал, че тренираш усърдно и се грижиш за тялото си и здравето. Мисля, че и другите са на това мнение. И още нещо - НИКОГА, ама наистина НИКОГА не слушай приятелките си за “диети”, “тренировки” и изобщо за нещо свързано със спорта, освен ако не са опитни(наистина опитни).
03.12.11
19:35
Забравих да кажа мнението си за краката. Според мен са слаби, наистина са малко оформени в долната част, но заради ниския процент мазнини и заради това се личи. Може да оформиш много добре бедрата с клек(в цялата му амплитуда), напади, които вече правиш и все такива упражнения със свободни тежести, т.е. които не са на машина. За задника мнението ми е същото - клека доста добре ще го оформи.
казано от J. I. на 03.12.11, 19:35:
Забравих да кажа мнението си за краката. Според мен са слаби, наистина са малко оформени в долната част, но заради ниския процент мазнини и заради това се личи. Може да оформиш много добре бедрата с клек(в цялата му амплитуда), напади, които вече правиш и все такива упражнения със свободни тежести, т.е. които не са на машина. За задника мнението ми е същото - клека доста добре ще го оформи.
Благодаря ти, но можеш ли да ми обясниш за какъв клек точно става въпрос? Нали в крайна сметка има различни видове - с широко разтворени крака, с не толкова широко разтворени крака, от по - ниско положение, от по - високо, и прочее...
03.12.11
19:45
казано от J. I. на 03.12.11, 19:33:
Ако те видя на пътя бих си казал “Това е едно нормално младо момиче, на което метаболизма още й е бърз и заради това не е дебела.”,
Фаним бас, че ако я видиш по голо пъпче няма да си кажеш това :D :D :D :D :D :D
03.12.11
19:47
Слагаш си щангата зад врата, тръгваш с таза назад, а не с коленете напред, като през това време стъпалата сочат леко навън(през пътя надолу коленете също са в линия със стъпалата), и клякаш колкото можеш по-надолу(но не да се буташ надолу, а просто да не спираш по средата на движението, защото е опасно за коленете, не натоварва така гъза и т.н.). Това имам предвид под цялата амплитуда на движението. Ако искаш да натовариш повече въртешната част на краката, широчината на разкрача е по-голям, ако целта ти е да “удариш” външната част - разкрача е по-малък. Примерно 8-12 повторения ще са ти добре. И си подбирай тежест, с която не просто да направиш тези повторения, а да ти бъде наистина трудно и примерно ако успееш на първите 1-2 серии да направиш 12 повторения, на следващата да не можеш да ги направиш, т.е. да ти е било тежко. Можеш да прочетеш за клека тук - http://www.bb-team.org/articles/3923_kak-da-ne-klyakame-chast#axzz1fPPE0pFN http://www.bb-team.org/articles/3926_kak-da-ne-klyakame-chast#axzz1fPPE0pFN Преди да научиш техниката, клякай със собственото си тегло, след това с пръчка/лоста и чак след като си сигурна, че си усвоила техниката - почвай да клякаш тежко.
03.12.11
19:49
казано от kristiancho на 03.12.11, 19:45:
казано от J. I. на 03.12.11, 19:33:
Ако те видя на пътя бих си казал “Това е едно нормално младо момиче, на което метаболизма още й е бърз и заради това не е дебела.”,
Фаним бас, че ако я видиш по голо пъпче няма да си кажеш това :D :D :D :D :D :D
Да “Фаним бас”, че поне половината от момичетата, които познавам имат по-ясно изразена преса на корема, а не са правили нито една коремна преса ? Вмомента се сещам за 6, които наистина изглеждат уникално добре.
03.12.11
19:55
казано от Katerina Kostadinova на 03.12.11, 19:41:
казано от J. I. на 03.12.11, 19:35:
Благодаря ти, но можеш ли да ми обясниш за какъв клек точно става въпрос? Нали в крайна сметка има различни видове - с широко разтворени крака, с не толкова широко разтворени крака, от по - ниско положение, от по - високо, и прочее...
Малко по-широк от раменете май ше е най-добре. Вкарваш и тяга с прави крака (stiff legged deadlift в ютуб и ще го видиш) и си ти.
едит: http://www.inspiredfitstrong.com/bg/nutrition/няколко-неща-които-трябва-да-видите-пр/ - разгледай статията
п.с. пожелавам ти гъз като на последната мома.
Мнението беше редактирано от 100il на 03.12.11 19:59.
Благодаря :) От понеделник (като ида във фитнеса) започвам да практикувам препоръчаните упражнения.
03.12.11
22:02
Предполагам знаеш, че не трябва да ги изпълняваш само с лоста, а и с тежест ? Започни само с лоста и всяка тренировка покачвай тежеста с 2.5 или 5кг (колкото са ви малките дискове). Бавно, но прогресивно.
Предлагам ти да прегледаш дневниците на veronique и Marina Dekova, от там може да научиш нещо.
03.12.11
22:12
Целта е първо да научи техниката. Иначе е лесно да сложи и 200кг.
03.12.11
22:31
Това се подразбира. Съмнявам се някой да е толкова луд, че да блъска с лоша техника, на което и упражнение да било..
Първо ще попрактикувам упражнението без тежести, с времето ще добавям малко, по малко тежести и ще видим как е резултата :P
Чудесни снимки в галерията, много ми харесваш :) Краката са ти много добре даже - тренирай си, включвай нови упражнения, наистина може малко да увеличиш работните тежести - резултатът ще те зарадва ;) И всичко ще е наред :)
Най-важното е да изясниш и да решиш проблема с хормоните, защото това може да е огромна спънка (dull)
Направи си дневник (giggle) :p
Много бих искала да си направя дневник, но нямам никакво време да го водя. Само в последните 3 дни ми остана повечко време, за да публикувам темата и да я следя, но обикновено съм много заета. Ще го направя и накрая просто ще си остане занемарен и нередовен, няма смисъл :D