ех това сладко!

01.12.11
21:28

Добър вечер . Попринцип съм спрял сладкото , но вечер доста ми се преяжда - дайте някав заместител или няква съвет какво да правя за да го превъзмогня това състояния

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.12.11 09:23.

01.12.11
21:30

Няма как да гадаем защо ти се яде сладко точно вечер, но най-вероятно е, защото не се храниш качествено през останалата част от деня. Напиши си мерките, интензивност на тренировките, какво точно целиш и примерно меню от един или няколко дни.

01.12.11
21:36

ами режима ,който използвам е превен от Христомир Христов
4 белтъка +1 жълтък + овесени ядки +150 мл мляко
плод
200 гр месо/руба + 200 гр картофи или 40 гр ориз + салата
плод + овесени + 150 мл мляко
200гр месо риба + салата
преди лягане нискомаслено сирене

01.12.11
21:43

Добре изглежда менюто, няма логика да ти се яде сладко, може би е на психическа основа. Пий неподсладен чай: 2 или дори 3 чаши, занимавай се с нещо друго. И не каза дали ядеш това сладко или само ти се яде обаче му устояваш. Недей да си купуваш сладко вкъщи и като знаеш, че трябва да излезеш на студено и тъмно, за да си купуваш, ще се откажеш :)

01.12.11
21:48

Ако си зает винаги с нещо , не мислиш за сладко . Поне при мен е така , но остана ли без работа или занимание ...лошо лошо. Всичко си е на психологическа основа .

01.12.11
21:51

ами не го ям разбира се , а най много ям една ябълка ако дадете няква друга алтернатива освен тия води ;д че ми омръзват пия по 3 л на ден

01.12.11
22:31

Забъркай си един протеинов шейк преди лягане - хем сладко хем полезно.

01.12.11
23:45

Аз боря глада за сладко с хром. В момента свалям и съм на Л-карнитин+хром сутрин на гладно и пред тренировка и съм доволна. До колкото знам има и Хром-поколинат, който обаче не съм пробвала.

01.12.11
23:50

Какво толкова ще ти стане ако си хапнеш малко сладко, да кажем мед и тахан?

MF

02.12.11
09:10

Плодове, мед, фъстъчено масло - сладкото не е вредно! Бялата захар е!

02.12.11
12:20

казано от Odin на 01.12.11, 22:31:

Забъркай си един протеинов шейк преди лягане - хем сладко хем полезно.

Това действа !
Ама точно 2 мин, докато го изпия и после пощурявам за сладко, на психическа основа е, просто човек трябва да си каже НЕ и толкоз.

Ама ако не е ял 2-3 седмици сладко, да си хапне, човек е , не машина културист :D

02.12.11
12:31

Ами аз гледам да не ям сладко но ям МЕД а иначе майка ми кат купинякво сладко се изкушавам не е проблем примерно в деня 1 пастичка или вафличка нещо?

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.12.11 12:34.

Тук не става въпрос за вредно или не. Зависи дали иска да качва или да сваля. Ако иска да качва (и не е с много бавен метаболизъм), може и всеки ден да си позволява (разбира се в рамките на разумното). Съчетано с храна, богата на качествени нутриенти (най-вече фибри), сладкото (както казах в разумни количества) няма да ти повлияе почти по-никакъв начин (освен ако не си с много бавен метаболизъм). А след тренировка е даже препоръчително (но гледай има малко, или най-добре да няма транс мазнини - тоест гледай да хапваш домашно направени сладкиши, защото в 98% от купешките има и то само такива). Но виж, ако сваляш и си на НВД, ВМ-НВД, тогава е друга бира и сладкото ще ти пречи на свалянето. Но пак можеш да си позволяваш, просто по-рядко и гледай да е след тренировка или сутрин, но гледай да е след качествена закуска(която да свали ГИ), а не самостоятелно.

п.с. има огромно значение какво е “сладкото”. Аз лично доста често (абе да си го кажа - всеки ден) хапвам сладко. Но моето “сладко” представлява домашно направен тиквеник, щтрудел или черен шоколад. Разни боклуци от сорта на вафли, кроасани и т.н. не сам вкусвал от .. даже не помня от кога. Въобще не ми се и ядат, просто като се сетя какво съдържат и ми се отяжда. За това не бива “сладкото” да се слага под общ знаменател и задължително да бъде вредно.

02.12.11
14:46

Имаш слаба воля.... те т’ва е ....

PH

02.12.11
22:30

Като ми се дояде сладко вечер грабвам една шеша ядки (кашу,лешник,бадем) и всичко е ОК :)

03.12.11
14:55

Преди време си купувах суроватъчен протеин “nectar” и когато ми се прище нещо сладичко си го разбърквах с прясно или кисело, нискомаслено мляко. “Nectar” няма никакви въглехидрати и мазнини, само чист протеин, за това заложих на него, а и по моя преценка са доста вкусни ! :P

Като ти се яде сладко - яж. Не виждам причина да не трябва. Само приспадни калориите от предно ядене и готово.

П.П. Без да исках “препоръчах” темата. Някой знае ли как да го отменя?

S!

03.12.11
19:56

Защо просто не хапнеш това “сладко” през по-ранната част на деня, така няма да се натрупа като мазнини(ако е преди тренировката), а и няма да имаш такъв глад вечерта.

Няма никакво значение през коя част на деня го изяжда ;)

казано от Death__ на 02.12.11, 14:46:

Имаш слаба воля.... те т’ва е ....

Напълно подкрепям!И аз преди ядех задължително,но сега не съм ял не знам от кога... и не ми се яде. :) Може би си гладен,пробвай да ядеш нещо друго. ;)

S!

03.12.11
20:04

Защо да няма значение? Когато е вечерта, след приема на сладкото няма никаква активност, а точно обраното - спане. Така всичко отива направо в тумбака и след някой месец - хоп, 100см шкембе :D Ако е преди тренировката, ще се стопи(стига да е достатъно интензивна, и количеството на сладкото да не е 1-2 кашона вафли).

Защото тялото не работи на принципа, на който си мислиш :) Имат значение общите калории и макротата. Това кога е изял дадена порция не е от значние. Особено пък, ако е малка.

03.12.11
21:53

казано от J. I. на 03.12.11, 20:04:

Защо да няма значение? Когато е вечерта, след приема на сладкото няма никаква активност, а точно обраното - спане. Така всичко отива направо в тумбака и след някой месец - хоп, 100см шкембе :D Ако е преди тренировката, ще се стопи(стига да е достатъно интензивна, и количеството на сладкото да не е 1-2 кашона вафли).

Не е баш така. Дори като спиш, всеки час изразходваш по 60 калории. Та ако спиш 7 часа това са 420 калории. Така че, ако на човека му се хапва сладко, да си хапне едно шоколадче от 40 гр. и това е(естествено, ако може да не е всяка вечер ще е добре). И още нещо, ако работя и нощни смени, тогава какво правиме. Денонощието е 24 часа и за мене най-важното е храната да е така разпределен, че да не се получава натъпкване с голямо количество за кратко време.

03.12.11
22:13

казано от Svv Mav на 03.12.11, 21:53:

Не е баш така. Дори като спиш, всеки час изразходваш по 60 калории. Та ако спиш 7 часа това са 420 калории. Така че, ако на човека му се хапва сладко, да си хапне едно шоколадче от 40 гр. и това е(естествено, ако може да не е всяка вечер ще е добре). И още нещо, ако работя и нощни смени, тогава какво правиме. Денонощието е 24 часа и за мене най-важното е храната да е така разпределен, че да не се получава натъпкване с голямо количество за кратко време.

Не разбрахте ли ,че проблема не е в калориите ??? Проблема е във въглехидратите и техния ГИ, инсулиновия пик и прекратяването на “изгарянето” на мазнините. Денонощието е 24 часа и на много хора не ни пречи да се натъпчем в 4-6 часа , а останалите съответно 20-18 да бъдем продуктивни и да не мислим на всеки 3 часа какво да ядем, да мъкнем кутии с храна и т.н. Да те светна ,че няма значение дали ще изядеш храната си на 1 или на 10 пъти- термичния ефект за обработката и е един и същ, така че дори и 24 пъти на ден да ядеш това от самосебе си няма да те накара да отслабнеш!!!

S!

03.12.11
22:20

И аз мисля така. Ако хапна захар преди лягане няма да е добра идея, нали така ? Ако не пречеше, то всички бяхме да ядем сладко вечер. Смисъл, то пречи попринцип, но вечер най-много - така смятам аз де.

казано от Ради Хаджирадев на 03.12.11, 20:12:

Защото тялото не работи на принципа, на който си мислиш :) Имат значение общите калории и макротата. Това кога е изял дадена порция не е от значние. Особено пък, ако е малка.

Не смятам така. Ако калориите, които горя в покой са 2500, а приемам 2000ккал от сладолед, то искаш да кажеш, че ще топя мазнини? Не мисля, че това ще стане. Напротив, ще горя мускули и ще качвам мазнини, просто първото ще става по-бързо и аз ще свалям килограми, което първите седмици ще ме кефи, но после - ами после ще стана 50кила с 40кила сланима по себе си.

03.12.11
22:30

абе ти сериозно ли???? Пак четеш през редовете, човека е писал “общоте калории и МАКРОТАТА” т.е макронутриентите- протеини въглехидрати и мазнини. За да отслабнеш трябва да ядеш в отрицателен калориен баланс храни с полезни “макрота”

03.12.11
22:31

казано от Ramon Dekkers на 03.12.11, 22:13:

казано от Svv Mav на 03.12.11, 21:53:

Не разбрахте ли ,че проблема не е в калориите ??? Проблема е във въглехидратите и техния ГИ, инсулиновия пик и прекратяването на “изгарянето” на мазнините. Денонощието е 24 часа и на много хора не ни пречи да се натъпчем в 4-6 часа , а останалите съответно 20-18 да бъдем продуктивни и да не мислим на всеки 3 часа какво да ядем, да мъкнем кутии с храна и т.н. Да те светна ,че няма значение дали ще изядеш храната си на 1 или на 10 пъти- термичния ефект за обработката и е един и същ, така че дори и 24 пъти на ден да ядеш това от самосебе си няма да те накара да отслабнеш!!!

Добре, аз бих казал че от около 1 месец съм на ВВД(Високо Въглехидратна диета), като незнам дали има такава и такъв термин, извинявам се ако пиша глупости, но съм свалил 1 кг. и то видимо не е мускулна маса, а сланинка. А за натъпкаването, единственото което ми се случваше като се натъпча едно хубаво(говоря за прием на храна и течности около 2-3 кг и 1 л безалкохолно), беше около 30 мин. да гледам с примрежен поглед и след това да откарам няколко часа сън. А и тука целта е да се помогне на човека със сладкото, като за мен не е проблем това той да си хапва по малко, преди лягане щом му се яде.

Пак се извинявам, ако пиша глупости, но съдя по мене си. Ще съм благодарен все пак, ако ми кажеш каде да прочета за въглехидратите и техния ГИ или да ми обясниш.

Мнението беше редактирано от Svv Mav на 03.12.11 22:40.

03.12.11
22:42

http://www.bb-team.org/articles/1015_glikemichen-indeks

п.с не разбрахте ли ,че безалкохолното е вредно

Мнението беше редактирано от Абазаба на 03.12.11 22:43.

Проблема е във въглехидратите и техния ГИ, инсулиновия пик и прекратяването на “изгарянето” на мазнините.

Грешно.

Да те светна ,че няма значение дали ще изядеш храната си на 1 или на 10 пъти- термичния ефект за обработката и е един и същ, така че дори и 24 пъти на ден да ядеш това от самосебе си няма да те накара да отслабнеш!!!

Абсолютно вярно. Сега ми обясни как можа да напишеш най-горния цитат, след като знаеш по-долното?!

J. I., Ако ядеш само сладолед на -500 ккал пак ще отслабваш. Да, ако ти е малко протеинът и разни други неща не са съобразени, ще губиш мускули. Затова горе съм казал, че са важни калориите И макронутриентите (б/м/в). Идеята е, че самият произход на макротата не е толкова важен. Може да е изгоден, но не е толкова определящ. Та ако има 200гр. въглехидрати, примерно, какво като 40 са от сладолед :)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 03.12.11 23:21.

04.12.11
15:16

казано от Ramon Dekkers на 03.12.11, 22:42:

http://www.bb-team.org/articles/1015_glikemichen-indeks

Благодаря, доста интересно! Това което разбрах, е че въглехидратите не са толкова страшни,ако знаеш кога и как да ги приемаш.

казано от Ramon Dekkers на 03.12.11, 22:42:

Да те светна ,че няма значение дали ще изядеш храната си на 1 или на 10 пъти- термичния ефект за обработката и е един и същ, така че дори и 24 пъти на ден да ядеш това от самосебе си няма да те накара да отслабнеш!!!

За термичния ефект до някъде съм съгласен, но пак не съвсем. Ще направя едно сравнение, не знам дали е уместно, но все пак - натискай педала на газта, без колата да работи. Няма да стане нищо, но няма да може да запали, защото ще я задавиш. Та и за тялото, мисля че ако му дойде в повече ще преработва по трудно. А също мисля, че има и физически ефект от натъпкването, както писах по горе преди ядях по страшно много на едно ядене, след известно време за същото денонощие можех да изям същото количество. Резултатът беше разширен стомах, с две думи, като се изправех и от шкембето надолу нищо не се виждаше.
Оспамихме на човека темата.

Мнението беше редактирано от Svv Mav на 04.12.11 15:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1