03.12.11
19:48
Здравейте! Отдавна не бях пускал тема, но продължавам да следя форума и интересните теми и естествено да тренирам :) Та имам един малък въпрос - понеже вече се усеща студа, а и залата не ми е на 1 крачка реших и си взех уреди, които поне до някъде да закърпят положението - лост за набирания, наклонен уред за коремни и дъмбели до 15 килограма. С тези 3 неща смятам да се занимавам и да заместя с тях фитнеса за известно време без да се усеща разликата между двете и ако е възможно да усещам напредък и с тях. Сега искам да наблегна, че стажа ми в залата ми е около 4 месеца и нещо, може би 5 вече, а това не е толкова много така че преспокойно бих могъл да ги заменя - все пак не съм нито начинаещ вече, нито пък напреднал и ако си изготвя хубава програма мисля, че ще има резултат ;) Въпросът ми е дали са достатъчни тези уреди и как да заменя някои упражнения като лежанка и т.н Може би трябва да вмъкна повече серии с дъмбелите - флайса, бутане на дъмбели, а за гърба да правя повече серии с набиранията? Засега съм 186 см и 65-66 килограма като оъ началото (юли месец някъде) до сега съм качил що/годе някаква маса, но тя даже и не се усеща :D Ако трябва изобщо да не заменям фитнеса с тренирането вкъщи? Тогава единственото, за което ще ме е яд ще са дадените пари...
Ми намери си по-близка зала. И зимата никъде ли не излизаш? Това значи ли, че 2/3 от хората не трябва да ходят на работа, защото им е далеч. Не смятам, че упражненията вкъщи ще заменят залата. Най-малкото мотивацията е съвсем различна в зала. Еле пък пейката за коремни преси е пък напълно безсмислена.
И въобще смятам, че народът много поголовно се разглези и не смее носът си навън да покаже ако е под 10 градуса, ако капнат 2 капки дъжд, недай си боже сняг.
03.12.11
20:25
Студа не пречи ;).Знам,че е кофти навън,но зависи каква ти е нагласата.Уреда за коремни според мен е напълно ненужен.С тия дъмбели можеш само малките групи повече да натовариш.Но ще срещаш проблем с големите.Все пак зависи колко ще са ти полезни от това колко си напреднал в тренировките.Всичко е до мотивацията.Аз ся защото свалям ходя и на фитнес и тичам навън.Правя ВИИТ и на спринтовете все едно ми бодат игли в краката от студа ама търпя ;).Затова не мисля,че парите които си дал са били напразни напълно ;).Това беше от мен.Поздрави!!
Напълно подкрепям горните два отговора.Съгласен съм с всичко и аз също те приканвам да не заменяш фитнеса с упражнения в домашни условия.На твое място не бих съжалявал за парите,които си дал,за да бъдеш по-здрав и да изглеждаш,а именно парите за фитнес. Продължавай да тренираш и не се отказвай. Пожелавам ти да постигнеш целите си !!!
03.12.11
21:52
Аз пък сега в момента съм 2-ра смяна и как ходя след даскало към 19:30 на лостове когато температурата е 0 градуса.И не само това ами тренирам и без ръкавици и питаш ли какво ми е на ръцете.Аз съм твърдо против замяната на зала през зимата.Не стига,че в залата е дори топло.
Наща зала е трибойска- само със железни уреди супер грозна с изронени стени и таван.... Температурата редовно е около и под нулата , но това не пречи да се тренира ;)
04.12.11
10:49
Пълноценна замяна на залата с наличните ти уреди едва ли ще стане,но според мене можеш да примерно една тренировка да си спестиш с тях.
Спокойно можеш да си правиш тренировката за рамене и корем удома.Няма какво да съжаляваш,тези уреди след време ако нямаш някога възможност
да посещаваш зала ще влязат добре в подържането до някъде на формата.