Програма за Напълно начинаещ

03.12.11
15:04

Здравейте! От няколко месеца чета из сайта и се реших да си съставя една програмка, а ето я и нея:
Понеделник: Почивка
Вторник:Корем
Сряда:Ръце /Бицепс, Предмишница/
Четвъртък:Почивка
Петък:Крака/Корем
Събота:Почивка
Неделя:Ръце /Трицепс, Рамо, Гръб/

Упражненията се правят, докато мускулите не откажат. Чудя се само гърдите към кой ден да ги вкарам/ Сряда или неделя / . Тренировките си ги правя вкъщи, като разполагам само с едни гири 5кг/И аз не знам за какво са ми, и едни дъмбели, които все още не съм измерил, тъй като не са в нас, но са тежички/. Какво мислите за програмата, става ли ? Целта ми е да оформя и да получа маса/ с Често ядене / тъй като си падам сух. Благодаря.

ПС. Знам,че това с което разполагам е крайно недостатъчно, но и аз не гоня кой знае какви резултати, надявам се постоянството да до пренесе за растежа

Темата беше редактирана от Neznaio Neznaiko на 03.12.11 15:08.

03.12.11
15:14

не влагай големи надежди с такава `програма` и такива тежести

03.12.11
15:40

Щом не разполагаш с на практика нищо, ще е по-добре да се ориентираш към тренировки със собствено тегло. В началото набирания и кофички, а ако усетиш че ти харесва, съм сигурен, че и сам ще потърсиш по яки упражнения със собствено тегло ;)

03.12.11
15:56

казано от ko_drugo на 03.12.11, 15:40:

Щом не разполагаш с на практика нищо, ще е по-добре да се ориентираш към тренировки със собствено тегло. В началото набирания и кофички, а ако усетиш че ти харесва, съм сигурен, че и сам ще потърсиш по яки упражнения със собствено тегло ;)

Точно на такива разчитам.

03.12.11
16:36

Снабдих се и с едни 16кг, но да не ми е множко за начало

03.12.11
19:33

с него може да правиш френско и пулоувър

03.12.11
20:46

А гърдите къде да ги включа ?

03.12.11
22:07

Ето един по-изчистен вариант, благодарение на един приятел:
Понеделник: Почивка
Вторник:Корем,Гърди
Сряда:Ръце /Бицепс, Предмишница/
Четвъртък:Почивка
Петък:Крака,Корем
Събота:Ръце/Трицепс/
Неделя:Ръце/Рамо, Гръб/

03.12.11
23:11

добре бе брат какво е това .. пишеш ръце а тренираш трицепс или рамо и гръб :)) Ръце означава да ги тренираш целите бицепс , трицепс и предмишница

Давай така
1 ден Гръб и трицепс
За гръб се набираш и правиш гребане с дъмбел
За трицепс правиш кик бек или разгъване с дъмбел над глава и кофички с акцент върху трицепса ааа и френско

3 ден Гърди и бицепс
Гърди - Лицеви опори , кофички за гърди , флайсове и така р може тука да правиш пулоувъра за гръдния кош
За бицепс - свъгане с гирите , може и чуковото да пробваш за брахиалец

5 ден Крака и рамо
Крака - Напади с гирите , пистолет ( ако можеш да правиш ) , Китайско столче за издръжливост
Рамо - повдигане на ръцете с гирите напред , встрани . раменни преси и за задно рамо разтваряне леко прибеден.

Корема прави по 2-3 серийки след всяка тренировка .. Преси или повдигане на краката

Мнението беше редактирано от RinGo на 03.12.11 23:14.

RinGo
За гръб си дал 2 упражнения докато за другите големи мускулни групи по 4 дори и за малките прави с 1 повече

04.12.11
10:26

набиранията са няколко вида .. Може широк хват , може тесен подхват , смесен или неутрален
Аз  съм му дал по няколко упражнения той да си решава какво да прави .. Във всеки случай е по-добре от неговата ‘програма’‘

RinGo
Тука си прав

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1