Преяждането..

04.12.11
19:05

Здравейте! Този път ще направя някои откровения и зорко ще следя за критики и идеи как да оправя нещата...
Много често преяждам! За да добиете по - ясна представа ще напиша, например, менюто си за днес:
9:00 - 5,6 суп.л. трици с 1 коф. кис. мляко; 2 филии с топено сирене, филе и кашкавал, към тях още едно кис. мляко; 1-2 сухара с лютеница (tmi)
11:00 ябълка
12:30 Варен ориз без мазнина, полят с кофа кисело мляко Боженци, малко соев сос и подправки
16:00 извара и кафе с мляко
18:00 300-400 гр. извара с 2 ябълки и някои добавки (канела, ванилия и т.н.), 1 яйце

Междувременно се наливам и с вода и днес почти цял ден ми беше тежко....... Моля ви, помагайте, направо ми е зле :(. Много ми е трудно да е ограничавам, особено на закуска...............
Сутрин преяждам главно защото знам, че закуската е г/д единственото време, в което мога да си позволя повече прегрешения, и с тази мисъл, обикаляща из главата ми, съм способна да изям 2 крави, пълни с шоколад :DDD
П.П. Днес след вечерята също ми стана тежко.........
П.П.2 Обикновено ям и доста месо, просто днес така се случи ..

Според мен ти става толкова тежко от мислене ;) нищо ти няма на храненето.. то е всичко друго но не и прекалено :)

04.12.11
19:22

Смени/намали ориза и изварата и го/я замени/добави яйца и месо. Воала :)

Мнението беше редактирано от Витан на 04.12.11 19:23.

Кой е казал, че точно на закуска трябва да прегрешаваш?

04.12.11
19:28

Еха! Ами то на храненето ми действително му няма нищо, щом не пълнея от него.. обаче определено ми е тежко :X

04.12.11
19:30

казано от Тедо на 04.12.11, 19:28:

Кой е казал, че точно на закуска трябва да прегрешаваш?

Ами то по принцип въобще не трябва, но на закуска е най - приемливо. Все пак през деня, с цялото предстоящо движение и т.н., все ще изгоря повече от приетите калории, отколкото ако се набухам с вафли преди лягане.

А ако ти кажа, че не е точно така? :)

04.12.11
19:40

казано от Витан на 04.12.11, 19:22:

Смени/намали ориза и изварата и го/я замени/добави яйца и месо. Воала :)

Ще ти напиша менюто ми от вчера:

Петък:
1 Закуска 07:00 - 2 каф. чаши елда, полята с вода от вечерта, на сутринта беше готова за хапване. Полях я с кисело мляко и сложиш канела и стевия.
2 Закуска 2 към 10:00 - 2 ябълки
3 Обяд 12:30 - 2 пилешки пържоли на скара + 2 домата и 1 краставица
4 Следобедна закуска 16:00 - 1 яйце и 4 белтъка с извара
5 Вечеря 18:30 - Пилешко филе, “запържено” без мазнина в тиган, салата

04.12.11
19:41

казано от Тедо на 04.12.11, 19:34:

А ако ти кажа, че не е точно така? :)

Кажи ми, нали за това отворих темата. За съвети, критика, мнения и т.н. :)

04.12.11
19:44

Ензими?

04.12.11
19:47

нищо общо с преяждане ....
иначе ензими.

04.12.11
20:00

Олелее.. представям си, щом за вас това въобще не е преяждане, какво ли е преяждането :X :D.. А аз си мислех, че ям мнооогоооооо :X:D

А това с ензимите нещо не го разбрах, може ли да ми обясните какво имате в предвид ?

Преяждане: за 4 часа голяма пица, 2 кутии бисквити Бел Вита, 150 грама шоколад, 2 бири, още един пакет бисквити.
Почети малко Поликуин относно инсулинова чувствителност, настройване на рецептори и т.н. и ще разбереш защо някои атлети приемат карбс след 18:00. :)

04.12.11
20:04

Ако имате в предвид да приемам ензими, дайте съвет какви точно и от къде да се снабдя с тях?

Ензимите са биологични катализатори.. ускоряват химичните реакции в клетките съответно и усвояването на храната... тоест би трябвало с едни ензими да не ти е лошо и прочие... аз поне така разбрах предложението на момчетата :)

Хих откъде.. откъдето се купуват протеини, витамини, аминокиселини и прочие :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.12.11 20:08.

04.12.11
20:08

Ензимите са вариант . ВИж тези на NOW .

04.12.11
20:16

А дъвчеш ли бавно?

04.12.11
20:42

Катерина, позволи ми и аз да дам един съвет - дали ще го вземеш предвид си е твоя работа. Като за начало, може да почнеш да ползваш търсачката на форума. Направих си труда да потърся с думата “преяждане” и излезнаха куп статии от изданието, плюс теми от форума, по-важните от които:

http://www.bb-team.org/tag/преяждане

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52189

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51786

Също така, си направих труда да пусна в търсачката и думата “коледа” - и познай!? Отново излезнаха внушително количество статии и теми, отговарящи на въпросите ти от другата тема, която пусна. При това, една от темите - съвсем прясна:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/57373

http://www.bb-team.org/articles/1695_kak-da-se-spravim-s-preyazhdaneto-po-praznitsite#axzz1fZuOIiqt

да не продължавам....

Та така - ако искаш да се коментира конкретно твоето меню, най-добре си направи дневник. Но това с “новите-ама-не-съвсем” теми дразни (поне мен).

И не - според мен това твоето не е преяждане. Хем много си яла, ама хем няма проблем, щото не си напълняла, ама пък си пила много вода и ти е тежко...нещо не виждам връзката.

Не приемай тона и думите ми като заяждане, по-скоро се опитвам да ти покажа как по-ефективно да пишеш и четеш тук.

MF

04.12.11
20:51

А защо не опиташ да намалиш малко порциите? Утре например си направи ястията, които обикновено си хапваш, но умишлено намали големината им, подреди си софрата и не си слагай допълнително (говоря за малка промяна, не да отрежеш половината храна). Аз например се нахранвам с малки порции, коремът ми не е много широк. Вместо да си го разтягаш излишно, намали количеството за сметка на калориите. Какво имам предвид - аз например, тъй като хапвам на сравнително малки порции, за да наваксам с калориите, наблягам на мазнините. Така хем не ми се издува стомахът, хем съм си приела необходимите калории, хем с тия мазнини нямам проблем с тоалетната. :D :D :D

04.12.11
21:32

Ами сутрин правя следната глупост:
Правя си лека закуска (т.е. намалям порцията) и като я изям, има, няма 10 минути и си правя допълнително... Ужас :X:D
Nora B - благодаря ти за линковете, съжалявам, че пуснах “поредната” тема, просто не се сетих да потърся. Занапред ще го правя, съжалявам :)

MF

04.12.11
22:44

Кати, това с втората закуска след 10 минути е въпрос на психическа нагласа. Измисли си занимание след закуска или просто се разходи навън, мисли за различни неща, слушай музика. Не се концентрирай върху това колко си изяла, дали би могла да изядеш повече, дали не ти се яде това-онова, дали няма да пропуснеш звездния час на хапването.. можеш да си се храниш добре през целия ден, приеми тази идея и спокойствието ще дойде.

06.12.11
18:57

Ако всеки пък в закуската ти има едно кисело мляко... пробвай с половин. Аз от месец закусвам само по едно кисело мляко без нищо друго и ми става леко тежко от него. Със сигурност корема ми е по-голям от твоя :)

10

06.12.11
20:46

http://shop.bb-team.org/now-foods-super-enzymes
Ям близо кило картофи, зобвам 1 таблетка и сеедно не съм ял и съм срал. Не ти се подува корема и ти е леко.

DO

07.12.11
17:33

Поликин ?

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 05:05.

БИ

16.12.11
01:40

Определено храната ти не е много за да преяждаш.Проблема може да идва от другаде - ако се приемаш голямо количество храна на веднъж или комбинираш въглехидрати и белтъци по-трудно се обработват от организма доколкото съм чувал.И нещо друго хапвай през 2 часа поне , но ако не си гладна не се тъпчи насила.

Ето ти и едно мое примерно меню от днес за да сравниш количеството храна:
09:00 две препечени филий пълнозърнест хляб с кашкавал
11:00 кофичка кисело мляко 4,5% със 150 гр мюсли (това и аз го правя като теб :D )
14:00 Готвено ориз с пилешко към 150-200гр общо
15:00 една пилешка пържола 200гр с 100гр ориз
16:50 Пилешка пържола 300гр с 100 гр ориз
през деня съм изял 4 банана и 7-8 мандаринки и съм изпил към 2л вода и 2 вафли , като се прибрах хапнах 100гр шпеков салам
Нямаше момент през деня в който да ми е било тежко , а даже ми се ядеше още
За ензими мога да ти кажа много лесно и ефикасно решение - Панкреатин 10 000 от най-близката аптека цена - 2,40 върши чудесна работа .. взима се една таблетка по време или след хранене

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1