Протеинов "щрудел" с ябълки

03.12.11
18:40

Здравейте! Днес си направих доста сполучлив и вкусен сладкиш, богат на протеини и бих искала да го споделя с вас.
Продукти:
1. 500 гр. извара
2. 2 яйца
3. Канела
4. 2 ябълки
5. 2 ванилии

Начин на приготвяне:
Разбърквате изварата с едно цяло яйце, а от другото само белтъка. Настъргвате двете ябълки и ги добавяте към сместа, заедно с канелата (на вкус) и ванилиите, като обърквате всичко много старателно. Изсипвате сместа в тава, постлана с хартия за печене (може и да оформите сместа на топчета, ако искате). Накрая разбивате останалия жълтък с малко вода и намазвате щрудела отгоре, още преди да бъде пъхнат във фурната. Пече се до готовност в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Аз лично обичам да го полея с нискомаслено кисело мляко, доста е вкусно, а ако бъде направено както трябва, на повърхността се образува вкусна, жълтеникава коричка.

03.12.11
19:14

Супер , но някакъв подсладител не трябва ли?

03.12.11
19:25

Ами той е по желание. За хората, които не са на НВД, с въглехидрати, близки до 0, могат да го полеят с мед накрая. Иначе, да, определено ще е по - вкусно, ако е малко по - сладичко.

03.12.11
19:57

моята мисъл беше за нещо като захарен сироп без захарта :D
-вода + диабетичен подсладител

03.12.11
20:58

Аз лично съм против изкуствените подсладители и се стремя да ги избягвам, за това го хапвам без никакви добавени подсладители и разчитам само на ябълките. Рецептата е дадена, всеки си добавя каквото си пожелае, за да му стане по - вкусна :P. Само не слагайте още яйца, защото консистенцията става твърде рядка и не прилича на нищо :)

Съвет за добавки, които пасват много с вкуса си на този “щрудел”: Мед, орехи, ленено семе, сурови тиквени семки или бадеми, може да смачкате един банан на каша и да го добавите към сместа, сушените смокини също са добра алтернатива, и като цяло сушените плодове... въобще, варианти - много! Само въображение иска :P :D

04.12.11
02:03

Естествен, природен и без калории подсладител - Стевия.

04.12.11
09:27

Мерси за рецептата.Даже в момента се пече.После може да постна снимки.:)

04.12.11
09:38

казано от rumen_pro на 04.12.11, 02:03:

Естествен, природен и без калории подсладител - Стевия.

само дето е бая скъп, но е най - добрият вариант като цяло :P

04.12.11
10:38

Чакаме снимки :)

04.12.11
12:55

На външен вид не е нищо особено.Понеже аз много обичам шоколад си сложих и какао вътре.Много добре мирише от канелата.Другият път когато направя ако някой не е качил ще кача снимки защото тоя път го прегорях малко.

04.12.11
13:09

Имам и някои идеи за щрудела.Но ще го направя в други ден защото тогава ми е високовъглехидратният ден.

04.12.11
18:12

Ей, ето снимка на тазвечерния щрудел. Изглежда много грозно ( както винаги (nhappy2) ), но, ЛЕЛЕ, стана божееествено вкусен! Този го приготвих с доооста повече канела, а жълтъка вместо с вода го разбих с прясно мляко (около 1 суп. лъж.), освен това го направих с по - вкусна извара. Кашкавалена, на Жоси. Отгоре го полях с “Боженци” и направо си изядох пръстите :)

04.12.11
20:56

От какво се получава тази коричка?

05.12.11
07:18

От жълтъка главно. Но и от това, че аз го попрепичам малко :)

11.01.12
23:33

Днес го правих много вкусен, проявих малко креативност и добавих и малко овесени ядки защотото ябълките пуснаха много вода стана много добре.И го препоръчвам!

17.03.12
18:33

А колко време се пече долу-горе ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1