Програма за мускулна маса

05.12.11
10:45

Здравейте ! Искам да прочета мненията Ви за една програма , съчинена от мен . Имам стаж 6 месеца в залата. Висок съм 1.85 85 кг.Краката съм ги изключил от програмата , поради лека травма . Ето и програмата :
Първи ден : Гърди
1.Избутване на щанга от лег. 4х8-10
2.Избутване на щанга или дъмбели от полулег ( сменям ги през 1-2 седмици ) 4х8-10
3. и 4. упражнение сменям също редовно като правя Пек Дек , кросоувър , също така и на някои машини :) 3х8-10

Втори ден : Гръб
1.Мъртва тяга 4х8-10
2.Гребане с щанга и подменям с мечка през 1-2 пъти . 4х8-10
3.Вертикален скрипец 4х6-8
4.Хоризонтален скрипец 3х8-10

Трети ден : Рамо
1.Избутване на смит машина зад главата 4х8-10
2.Повдигане на дъмбели за предно рамо 3х6-8
3.Разтваряне в страни за средно рамо 3х6-8
4.Разтваряне за задно рамо или на пек дек машината 3х6-8

Четвърти ден - Ръце
Избутване на щанга тесен хват - 3х8-10
Френско - 3х8-10
3тото упражнение е различно всеки път 3х6-8
Бицепсово сгъване на крив лост 3х8-10
Концентрирано сгъване с дъмбел 3х8-10
Понякога правя и 3то упражнение по избор 3х6-8 повторения

05.12.11
11:58

Извинявай, но каква е тази травма която ти пречи да тренираш крака пък не ти пречи да правиш тяга?

10

05.12.11
14:42

В повечето случаи тази травма се нарича “страх”, “****” или “синдром на плажния билдър”.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.12.11 14:56.

05.12.11
14:48

казано от Dique на 05.12.11, 14:42:

В повечето случаи тази травма се нарича “страх”, “****” или “синдром на плажния билдър”.

Доста грубо определение, бих казал. Понякога наистина може да има травми, които пречат да се кляка, а не влияят толкова на тягата. Пример за това е проблем в горната част на гръбнака - говоря от личен опит. Клякането с тежест на гърба ми причинява зверски болки и изтръпване на крайниците, тягата - само лек дискомфорт.
В този случай едва ли се касае за нещо подобно, но не е редно да се реагира по този начин според мен.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.12.11 14:56.

05.12.11
19:47

И аз немога да си го обесня . Предните бедрени мускули ме опъват доста лошо при клек , а и при другите упражнения. А при мъртвата тяга болката е минимална. Краката след 2 седмици ги добавям в 3тия ден с трапец , като рамото отива в понеделник. Пропуснал съм трапеца . Правя го с ръцете :)

06.12.11
08:44

казано от Петър Нолев на 05.12.11, 19:47:

И аз немога да си го обесня . Предните бедрени мускули ме опъват доста лошо при клек , а и при другите упражнения. А при мъртвата тяга болката е минимална. Краката след 2 седмици ги добавям в 3тия ден с трапец , като рамото отива в понеделник. Пропуснал съм трапеца . Правя го с ръцете :)

Щом те болят квадрицепсите, не ми се вярва да има нещо сериозно. Повече стретчинг, добра загрявка в началото и внимателно с тежестите и техниката. Клекът е незаменим и това, което Dique искаше да каже, е, че ако нямаш изключително основателна медицинска причина да не клякаш (а ти нямаш, ако се съди по това, което казваш), е просто огромна загуба на потенциал да не правиш клек.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1