Колан за кофички и набирания

03.12.11
23:29

Здравейте, бих ви бил благодарен ако споделите какви колани за поставяне на тежести сте ползвали от кои какви впечатления имате и т.н.
Някой нещо може ли да сподели за:
http://shop.bb-team.org/harbinger-kolan-za-kofichkinabiraniya

Кой е по добрия вариант между кожения и текстилния и какви са предимствата, и минусите между тях

Благодаря Ви.

04.12.11
00:03

Ако моето мнение може да ти послужи за нещо - набирала съм се и с двата, но следва да имаш предвид, че съм слагала само 10 кг. Определено предпочитам платнения, коженият ми е страшно неудобен, убива ми, а платненият ми прилепва и не ми пречи.

04.12.11
00:15

Аз съм с текстилния - супер добре ляга и е много удобен. Товарил съм до 45 кила.

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 04.12.11 00:15.

Разбира се, че всяко мнение ми е важно и полезно не зависимо кой какъв и с колко килограма колан е ползвал, затова съм и пуснал темата за да ми споделите. Просто днес на тренировката с Бургаската група имахме случка с един чисто нов колан и се чудя как да реагирам и дали съм поръчал най-доброто в България.

Виж отдолу мнението на Димитър Михайлов казва че е слагал до 80кг успешно. :)

казано от Димитър Иванов на 04.12.11, 08:54:

Разбира се, че го видях, но не ми е достатъчно.
Бих искал и други мнения и коментари на хора които са ползвали подобен инвентар да чуя/прочета.

Ползвам го вече година и половина, товарил съм го до 60кг. Работните ми серии обикновенно са около 30кг+. Ползвам го аз и мои приятели и до момента е като нов.

Какъв е бил точно проблема?

казано от Димитър Иванов на 04.12.11, 08:54:

Допълвам само, че визирам платнения, а не кожения колан. И на мен много ми ръбеше вторият.

05.12.11
09:58

Кожения издържа 100 кила, пробвано...макар и не с диманично натоварване, в смисъл, че са слагани за изометрично упражение. Моите работни +70кг, +60кг си ги поема без проблем и го ползвам вече година и половина...а и не го ползвам само аз ами сме поне 5-6-7 човека ;)
С една дума - ВЕЧЕН :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.12.11 09:58.

05.12.11
10:16

казано от Иван Шишманов на 03.12.11, 23:29:

Здравейте, бих ви бил благодарен ако споделите какви колани за поставяне на тежести сте ползвали от кои какви впечатления имате и т.н.
...

Ванка,

Както ти писах във ФБ, ето и моя вариант:

Страхотно изобретение Вик.
Така онагледено определено ми стана ясно за какво ми писа, в първия момент мислех, че ми говориш за обикновенни PPR тръби :).
Благодаря ви за мненията определено са ми много полезни.

05.12.11
13:04

Това тръба ли е или е някакъв дунапренов(неопренов) протектор ли?
Аз го карам само на верига, което е малко дразнещо...

Доколкото виждам е от тия меките топлоизолации предвидени за пластмасовите PPR тръби.
Ползват се при климатиците за изолиране на медните тръби.
Виждал съм най-различни размери по строителните магазини.

05.12.11
13:10

Супер! Още утре ще изръшкам Практикер и Бриколаж! Мерси :)

Отивай и виж, че има най различни видове.
Даже за по-меко може да избереш някоя по дебелостенна тръбичка, но да е с достатъчен вътрешен размер за да се промуши веригата.

05.12.11
13:15

Аз съм ползвал кожения на Harbinger с тежест докъм 40 кг - не ми убива особено. Може би защото съм добре уплътнен. Единственият риск е да не ти защипе “мръвка” между веригата и халката, когато отпуснеш тежестта. :)

05.12.11
13:22

казано от Иван Шишманов на 05.12.11, 13:06:

Доколкото виждам е от тия меките топлоизолации предвидени за пластмасовите PPR тръби.
Ползват се при климатиците за изолиране на медните тръби.
Виждал съм най-различни размери по строителните магазини.

Точно. Има ги в Практикер, Бриколаж и др. подобни. Дължината е 1 м, което е перфектно.

казано от Иван Божанов на 04.12.11, 00:15:

Аз съм с текстилния - супер добре ляга и е много удобен. Товарил съм до 45 кила.

В залата, където тренирам има такъв пуснат за обща употреба. Ползва се непрекъснато. Аз съм го товарил до 40 кг. но съм виждал да се нареждат 80 кг на него. Изглежда като нов и не е мръднал. В залата е пуснат за употреба поне от година и нещо. Страшно е удобен. Единствено като недостатък мога да кажа за веригата при тежки килограми може да те защипе, но при повече концентрация нп.

Иван

05.12.11
14:27

И на мен ми е актуална тема, адаш, защото смених тренировъчната зала, а в новата няма колан за кофи/набирания.
Аз си поръчах кожения вариант, поради единствената причина (може и да е неоснователна), че на този принцип си подбирам кецовете и якетата - да са кожени, а не текстил. Приложих това мислене и за колана.
Удобството не ми е приоритет, а и не съм използвал синтетичен колан, за да знам разликата.

Мнението беше редактирано от Иван на 05.12.11 14:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1