Цигарите - вреда и съвместимост с тренировките ни

05.12.11
22:15

Е какво е вашето мнение за цигарите? Принципно да пушиш цигари и да тренираш са две самоизключващи се неща ,но имам много приятели ,които го правят и много им се чудя.
Та вие пушите ли? Защо? До каква степен мислите ,че нещата ,които се говорят за вредата от цигарите са верни?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.12.11 20:17.

АЧ

05.12.11
22:25

Да, при някои ефекта става, но не е правилно. Цигарите изтощават организма, като почнеш да тренираш ще се измаряш по-бързо. Вредят на артерийте и оттам притока на кислород и тем др. неща, които знаете.

06.12.11
17:22

като спреш  цигарите виждаш колко голяма е разликата

06.12.11
18:36

Пуших 10 години.
Спрях преди 2 месеца.
Пушенето е слабост, недостатък - зависимост.
Всичко лошо, което си чул за цигарите е истина.
Всякаква полза от пушенето за която знаеш е лъжа.

MI

06.12.11
22:40

И аз ги спрях, супер доволен съм, че го направих. Разликата е огромна, от земята до марс поне, така, че не го ислете а започвайте да работите по спирането им :)

Наистина цигарите са доста вредни за белите дробове и така на татък.Но аз лично пушех 4 години и преди около година ги спрях.Честно казано няма едва ли не някаква супер голяма разлика,както повечето се изказват че супер много въздух имали след като ги спрели,енергия,летели незнам си к’во..

ПП. Не казвам че не трябва да се спират.Напротив трябва но малко пресилени са изказванията на хора,който са ги спрели. :)

MI

07.12.11
08:20

Това, че на теб не ти е повлияло по този начин спирането, не означава, че всички останали са в грешка ;) За всяко нещо си има изключение, на теб просто не ти влияе по същия начин както на други хора...

07.12.11
08:37

Откакто ги спрях ако си дръпна се разболявам още на следващия ден.
Да ги спре е най-добрата услуга, която може да си направи някой пушач.  Крис, като станеш на 30 ще си говорим пак как ти влияе ;)

Mitko_m,Moonray Може и да сте прави просто казах как мисля аз..

07.12.11
13:17

Аз като човек, който пушеше по 3 кутии на ден, мога да ви кажа, че спирането на цигарите беше едно от най-добрите неща, които някога съм правил за себе си. :) Вече десет години съм без тях и всяка една секунда е по-добра.
Ползата за общото физическо състояние и намалените рискове от рак и сърдечно-съдови заболявания са ясни на всички (надявам се за тяхно собствено добро). Има и още обаче. Храната има вкус, сексът е съвсем, съвсем друг и изобщо животът е по-розов. :)

07.12.11
17:35

И аз да се изкажа като бивш пушач, скоро ще стане 1 година - поздравявам се.
Никога не съм пушила много, 1 кутия два-три дни, но е имало и моменти, в които съм пушила 1 кутия на ден ( активен студентски живот). Не пропуших като лапе, не пропуших като тийн, най-голямата глупост беше, че пропуших 12 клас и си казах - “Абе аз не мога да се пристрастя към цигарите, няма начин..”
Минаха си годинките и сутрин без кафенце и цигарка - нямаше начин.
Миналата зима реших да ги отказвам и просто спрях, ама не стана - на втората седмица - припалих, после реших, че ще пробвам бавно, най-много по 2 цигари на ден - сутрин и следобед, така 2 месеца, ама пак не спрях да си купувам и в крайна сметка реших, че със спорт ще си убия вредните навици - 20бири събота и неделя и 2 кутии цигари, да не говорим, че в хладилника ми винаги имаше поне 5 бутилки бири, като видех, че намаляват - пак си купувах и после - “защо нямам плосък корем” хаха, както и да е.

Исках да кажа, че ми е най-смешно, когато илизам от залата и виждам бодибилдърите, дето са се пънали 2 часа на тяги и какво ли не да пушат цигари пред залата. Просто не мога да го разбера. Аз след тренировка се чувствам като нов човек, изчистен от токсините и готов за подвизи, една цигара би ме убила.

DO

07.12.11
17:38

Снощни изпуших няколко цигари дънхил с чаша 50 годишен коняк... Жив съм.Гърба ми не се е смалил...

07.12.11
18:11

казано от Кристиян Желязков на 07.12.11, 07:17:

Наистина цигарите са доста вредни за белите дробове и така на татък.Но аз лично пушех 4 години и преди около година ги спрях.Честно казано няма едва ли не някаква супер голяма разлика,както повечето се изказват че супер много въздух имали след като ги спрели,енергия,летели незнам си к’во..

ПП. Не казвам че не трябва да се спират.Напротив трябва но малко пресилени са изказванията на хора,който са ги спрели. :)

Нищо лично. Твоя бял дроб си е с найлона още, за мен ти даже не си ги и почнал. И така нататък и НЕ ЗНАМ си к’во ще ти го спестя, не ме разсмивай. И аз си мислех така на 17.

07.12.11
21:46

Пушенето на цигари не води до нищо добро- от личен опит го казвам.

08.12.11
13:22

Освен проблемни бели дробове и ред други проблеми, съпроводени от тютюнопушенето..има и друго нещо, върху което цигарите влияят ‘’не така добре ‘’ - тестостерона.
Знае се, че тестостерона е мъжкият полов хормон, благодарение на който един мъж е мъж. Другото което е... тестостерона (както със сигурност знаете) е и анаболен хормон. При тютюнопушене, секрецията на тестостерон се намалява, което влияе негативно върху силовите показатели както и качването на активно тегло (ММ).
Разбира се, има и спортисти, които увеличават силовите си показатели и активното си тегло ДОКАТО са пушачи, но със сигурност без цигарите ще прогресират много по-добре (колкото и добре да прогресират с тях). А за липсата на въздух...ясна е работата.

Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 08.12.11 13:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1